Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Industria s-a decuplat în mare măsură de la piaţa externă”: raport despre consecințele scăderii continue a activității

FOTO profit.ro https://www.profit.ro/insider/industrie/romania-cea-mai-mare-scadere-a-productiei-industriale-din-ue-analistii-avertizeaza-perspectiva-pentru-producatorii-romani-este-sumbra-19111968

Industria din România, în luna decembrie 2019, a intrat în contracţie puternică, după patru luni de scădere continuă a activităţii, potrivit barometrului industrial lunar efectuat de IRSOP şi SNSPA şi publicat miercuri, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, volumul producţiei a scăzut la 40 de puncte, cu 10 puncte sub graniţa de 50 între expansiune şi contracţie, iar comenzile noi au căzut de la 53 în noiembrie la 40 în decembrie. Lipsa comenzilor se va simţi în activitatea din lunile următoare, iar comenzile pentru export sunt la un minim istoric de 32 de puncte.

„Căderea brutală arată ca şi cum industria s-a decuplat în mare măsură de la piaţa externă. E greu de presupus cum si când se va restabili activitatea de export. Importurile de materii prime s-au contractat şi ele masiv, de la 56 în noiembrie la 45 în decembrie. Când se evaporă comenzile, managerii reduc sau sistează importurile şi le reactivează dacă apar comenzi noi la orizont. Decalajul are implicaţii asupra volumului activităţii”, se arată în raport (…).

Barometrul Industriei este realizat de IRSOP & SNSPA Facultatea de Management pe un eşantion de 300 de firme industriale, reprezentativ la nivelul celor 15.200 de firme industriale cu peste 9 angajaţi din România, care generează aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri din industrie.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Articolul următor

În 2019, brașovenii de la Vegis.ro au vândut cosmetice naturale și alimente bio de 3,2 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share