Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Germanii de la Ara Shoes își restructurează producția în România

Grupul german Ara Shoes va opri din 10 aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din Șimleu Silvaniei și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai, conform Bihari Naplo.

Compania germană se numără printre cei mai mari angajatori din orașul Șimleu Silvaniei și localitățile din jur. „În vederea remedierii activităților grupului Ara, conducerea a efectuat o analiză cuprinzătoare în ultimele șase luni și a încheiat că singura opțiune de succes este reducerea capacității de producție din România, supradimensionată în comparație cu vânzările efective din anii actuali și anii trecuți”.

Prima etapă va consta în închiderea fabricii din Sălaj, iar a doua, reducerea cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către Lloyd și Legero România. Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii, ale căror cuantumuri încă nu au fost fixate.

Primarul din Valea lui Mihai, Jozsef Nyako, și-a exprimat speranța că angajații concediați ar putea fi absorbiți de alte două companii cu profil similar din oraș, una dintre ele fiind în proces de extindere. În orașul bihoreană există un  deficit de forță de muncă din cauza plecărilor masive în străinătate.

În cele două unități de producție Ara din România 2.500 de angajați iau parte la operațiunea de fabricare a opt milioane de perechi de pantofi pe an. Prezentă pe piața românească de două decenii, Ara Group produce încălțăminte de calitate. Producția sa este grupată sub trei branduri: Ara, Legero și Lloyd.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Imagination Technologies va produce, într-un nou centru la Timişoara, soft în domeniul inteligenţei artificale şi al computer vision

Articolul următor

Femeile care lucrează în UE câștigă în medie cu 16% mai puțin decât bărbații. România are cea mai mică diferență

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share