Bihor Industrie Sălaj

Germanii de la Ara Shoes își restructurează producția în România

Grupul german Ara Shoes va opri din 10 aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din Șimleu Silvaniei și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai, conform Bihari Naplo.

Compania germană se numără printre cei mai mari angajatori din orașul Șimleu Silvaniei și localitățile din jur. „În vederea remedierii activităților grupului Ara, conducerea a efectuat o analiză cuprinzătoare în ultimele șase luni și a încheiat că singura opțiune de succes este reducerea capacității de producție din România, supradimensionată în comparație cu vânzările efective din anii actuali și anii trecuți”.

Prima etapă va consta în închiderea fabricii din Sălaj, iar a doua, reducerea cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către Lloyd și Legero România. Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii, ale căror cuantumuri încă nu au fost fixate.

Primarul din Valea lui Mihai, Jozsef Nyako, și-a exprimat speranța că angajații concediați ar putea fi absorbiți de alte două companii cu profil similar din oraș, una dintre ele fiind în proces de extindere. În orașul bihoreană există un  deficit de forță de muncă din cauza plecărilor masive în străinătate.

În cele două unități de producție Ara din România 2.500 de angajați iau parte la operațiunea de fabricare a opt milioane de perechi de pantofi pe an. Prezentă pe piața românească de două decenii, Ara Group produce încălțăminte de calitate. Producția sa este grupată sub trei branduri: Ara, Legero și Lloyd.

 

 

Related posts

Centru de afaceri în locul Pieței Cetate din Oradea, în valoare totală de 7,7 milioane euro

Stefana Muresan

Proiect pentru reducerea birocrației la Consiliul Județean Bihor

Traian Dan

Americanii de la Yardi tind spre 1.000 de angajaţi în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment