Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Imagination Technologies va produce, într-un nou centru la Timişoara, soft în domeniul inteligenţei artificale şi al computer vision

Compania britanică Imagination Technologies a deschis un centru nou de design în Timișoara. Acesta se va concentra pe proprietate intelectuală concepută pentru inteligența artificială (AI) și computer vision.

Echipa îşi va îndrepta inițial atenţia pe dezvoltare software și activități de testare, extinzându-se în viitor la domenii precum arhitectura și designul sistemului on-chip. Centrul din Timişoara va completa capabilitățile de inginerie ale companiei alaturi de birourile din Marea Britanie, Australia, India, Polonia și Suedia.

Filiala de la Timişoara are momentan o echipă inițială formată din peste 20 de ingineri de top, dar urmează să crească puternic în următorii ani.

„Timisoara devine rapid un hub de tehnologie de nivel mondial. Având un bazin extins de talent ingineresc profesionist, o istorie puternică a cercetării academice in domeniul IT și legături puternice cu piața software automotive, este locația ideală pentru cel mai recent birou european al Imagination. Ne bucurăm foarte mult că Horea și echipa ni s-au alaturat și suntem încântați de viitoarele inovații și oportunități pe care le vor aduce companiei”, a declarat Ron Black, CEO, Imagination Technologies.

“Sunt încântat că echipa noastră se alătură Imagination într-un moment atât de interesant pentru companie. Inteligenta Artificiala este o parte importantă a modului în care dezvoltarea software-ului modelează viitorul. Atât echipa, cât și eu suntem onorati ca avem oportunitatea de a face cercetare si dezvoltare intr-un domeniu atat de avansat al industriei într-un moment crucial în dezvoltarea și desfășurarea Artificial Intelligence”, a anunţat, la rândul său, Horea Pop, conducătorul filialei româneşti a conpaniei.

Fondata in 1995, Imagination Technologies are peste 870 de angajati la nivel global si opereaza o retea de 16 centre de design la nivel global. Compania este specializata in procesoare grafice pentru telefoane mobile, industria automotive, precum si gaming si realitate virtuala,

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste o mie de studenţi au desfăşurat proiecte de internship în cadrul unităţilor companiei Continental România

Articolul următor

Germanii de la Ara Shoes își restructurează producția în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share