Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste o mie de studenţi au desfăşurat proiecte de internship în cadrul unităţilor companiei Continental România

Compania Continental se implică activ în dezvoltarea învățământului românesc. Peste o mie de studenţi beneficiază de stagii de internship în cadrul societăţii, de asemenea, investiţii importnatnte au fost efectuate de germani pentru dotarea mai multor spaţii de învăţământ din mai multe universităţi româneşti.

Aproximativ o treime din cei 20.000 de angajați ai Continental în România sunt ingineri și specialiști IT în centrele de cercetare și dezvoltare ale companiei din Iași, Sibiu și Timișoara. „Acest lucru înseamnă că toți dezvoltăm tehnologii inovatoare în domeniul automotive și punem viitorul în mișcare. Investim în educație și punem la îndemână lor tehnologii de ultimă generație deoarece contribuția lor este esențială pentru o mobilitate curată a viitorului”, conform lui Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Compania pus bazele unor parteneriate de lungă durată cu universități din întreaga țară, printre care Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea „Al. I. Cuza“ și Universitatea „Gh. Asachi“ din Iași, situate în orașele în care există locații Continental, precum și cu instituții de învățământ superior din întreaga țară.

Spre exemplu, anul acesta, împreună cu universitățile partenere încep studii aprofundate în domeniul Cybersecurity și Machine Learnin, Cloud Computing sau Big Data Management. Aproximativ 1.000 de studenți au participat la stagii de internship în cadrul companiei în 2019, în locațiile Continental din România.

Peste 100 de angajați ai Continental sunt implicați în susținerea de cursuri în laboratoarele tehnice la universități din România. Temele abordate sunt diferite, ele vizează programare roboți, aplicarea conceptelor de programare în industria automotive, machine learning, Internet of Things, calcul toleranțe și analize, testare software, electronică etc.

„Continental caută și pune în aplicare soluții prin care să atragem colegi noi în echipa Continental. Parteneriatele companiei cu universitățile din România oferă soluții pentru ocuparea pozițiilor disponibile în cadrul companiei, astfel susținem formarea studenților prin stagiatură în timpul verii, burse private și pregătirea lucrării de diplomă alături de specialiști Continental”, a adăugat Andrea Erdei, Head of HR România.

Continental a sprijinit financiar universitățile din România cu peste un milion de euro în ultimii 10 ani. Continental s-a implicat în renovarea spațiilor de învățământ (aule, holuri), precum și în susținerea universităților prin direcționarea sponsorizărilor către echipări de laboratoare, competiții studențești, cursuri și burse pentru studenți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

FUTURE - programul inovator prin care atragi noi angajați și te implici în #EducatieAltfel

Articolul următor

Imagination Technologies va produce, într-un nou centru la Timişoara, soft în domeniul inteligenţei artificale şi al computer vision

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share