Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O clădire modulară cu dotări de ultimă generație, ridicată la Sibiu: Școală de Design Thinking și Markerspace

În parcarea Facultății de Inginerie a Universității „Lucian Blaga” din SIbiu (ULBS) a fost ridicată o clădire modulară, din containere, unică în România și chiar în Europa de Est, potrivit publicației locale Turnul Sfatului. Este vorba despre rezultatul unui proiect al universității realizat în urma parteneriatului cu Institutul Hasso Plattner din Potsdam – realizarea unei Școli de Design Thinking și un Makerspace.

Cu o investiție iniţială de aproximativ 200 de mii de euro, clădirea va oferi studenților un spațiu unic, cu dotări de ultimă generație, în care aceștia vor putea dezvolta proiecte inovative şi îşi vor putea transforma ideile în produse, a explicat prof. univ. dr. Claudiu Kifor, prorectorul cu activitatea de Cercetare ştiinţifică a ULBS, pentru Turnul Sfatului.

Potrivit acestuia, proiectul este inspirat după alte școli de acest tip care au fost create atât la Institutul Hasso Plattner, cât și în alte universităţi şi institute de cercetare din SUA, Australia sau Africa de Sud.

„Clădirea o să aibă două secțiuni. La parter o să fie un Makerspace, iar la etaj va fi efectiv Școala de Design Thinking. Ce se întâmplă la Makerspace? Acest spațiu de lucru va fi destinat studenților, tuturor studenților, de la orice facultate din universitate. Noi vrem să-i încurajăm să se implice în activitatea de inovare, vrem să le stimulăm creativitatea, iar dacă studenții au o idee, noi vrem să-i ajutăm să și-o valorifice. Cu alte cuvinte, acolo o să fie imprimante 3 D, mașini de prototipare rapidă și multe alte echipamente, materiale, dar vor fi şi laboranți care să-i ajute, să-i îndrume, iar studenții, pornind de la o idee își pot crea un produs fizic. La etaj va fi școala de Design Thinking, pentru că există o conexiune foarte strânsă între cele două tipur de activităţi”, mai spune prorectorul pentru sursa citată.

Mai multe despre clădirea considerată „unică în România”, pe turnulsfatului.ro.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Articolul următor

Spitalul Municipal din Blaj, gata să investească până la jumătate de milion de lei pentru dotări de ultimă generație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share