Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Oradea i-a premiat pe cei mai importanți contribuabili din 2019

Ca în fiecare an, în data de 24 ianuarie, Primăria Municipiului Oradea împreună cu Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA organizează Gala ,,Antreprenor pentru Oradea” în semn de respect și apreciere pentru mediul de afaceri orădean.

În cadrul Ediției 2020, au fost premiaţi cei mai importanți contribuabili la bugetul local al municipiului pe anul 2019. Topul a fost alcătuit prin însumarea valorilor vărsate către Bugetul local constant în taxe și impozite locale precum și 60% – cota parte din impozitul pe salarii, urmând ca în anul 2020 aceasta să se majoreze la 63%.

Anul acesta, Gala s-a ținut în incinta Cetății Oradea, eveniment la care au participat un număr de aproximativ 100 persoane – antreprenori din Oradea, reprezentanții celor mai importante companii din municipiu, investitori străini, dar și directori ai instituțiilor și companiilor publice din oraș.

Alina Silaghi și Florin Birta (dreapta) i-au premiat pe antreprenori FOTO: PMO

Municipalitatea acordă o importanță deosebită tuturor contribuabililor la bugetul local, atât celor din mediul antreprenorial cât și persoanelor fizice, deoarece prin contribuțiile acumulate se realizează marile proiecte din Oradea. Toate investițiile în infrastructură, reabilitarea clădirilor, lucrări, reparații și alte proiecte care nu sunt realizate din fonduri europene se realizează din contribuțiile mediului de afaceri, respectiv ale cetățenilor de rând cărora municipalitatea dorește sa le mulțumească pe această cale.

În deschiderea evenimentului, Alina Silaghi, directorul general al ADLO, a prezentat un Raport de activitate pe anul 2019, cuprinzând investițiile atrase în anul 2019, în parcurile industriale din Oradea, în valoare totală de 40.678.910 euro, în urma cărora se va ajunge la un număr total de 8.500 de locuri de muncă până în anul 2021. Directorul ADLO, a enumerat și proiectele realizate până în prezent, precum și cele inițiate și care se vor finaliza în 2020 printre care amintim înființarea unui Centru de dezvoltare educațională pentru tineret ,,The Spot”, care va avea ca obiective principale atât dezvoltarea abilităților tinerilor prin educație integrată, cât și orientare în carieră și va răspunde nevoilor acestora precum și a trainerilor.

,,Peste 40 milioane de Euro s-au încasat anul trecut de la firmele din Oradea, iar cu 10 milioane de Euro vom încasa în plus anul acesta. Vreau să vă mulțumesc pentru investițiile derulate în Oradea, dar și pentru locurile de muncă înființate. Dacă firmele se dezvoltă, se dezvoltă și orașul, iar oamenii au câștiguri mai bune. De anul acesta vor functiona internatele pentru tineri la școlile profesionale, care ar trebui să intre în colaborare cu dumneavoastră. De anul viitor sau din 2022 vom avea un centru hub IT din vechiul spital de neurologie. Pe lângă Universitatea Oradea va funcționa și Centrul de transfer tehnologic cu toate dotările unde companiile vor putea face inginerie, pentru o adaptare mai mare a învățământului profesional la cerințele firmelor, a declarat primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Acesta și-a cerut scuze pentru disconfortul din trafic, precizând că având această oportunitate de a accesa fonduri europene ar fi fost păcat să nu beneficiem de ea și sper să le finalizăm cu bine. Primarul i-a mai informat pe antreprenori că săptămâna viitoare va demara licitația pentru cei 19 km, legătura cu autostrada, pentru ca transportul mărfurilor să se facă mai facil în anii următori.

Marcel Boloș FOTO: PMO

Invitatul special al Galei a fost Ministrul Fondurilor, Marcel Boloș, care a luat cuvântul transmițând celor prezenți toate gândurile bune pentru anul 2020. Ministrul a ținut să felicite municipalitatea pentru organizarea acestui eveniment în fiecare an, în semn de respect și prețuire pentru marii contribuabili, dar și pentru faptul că Oradea reprezintă un model european de absrobție de fonduri, un model european de economie și investiții.

Firme premiate

Viceprimarul Florin Birta a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2019, cu mulțumiri din partea municipalității, respectiv:

 1. PLEXUS SERVICES RO SRL
 2. FAIST MEKATRONIC SRL
 3. PLASTOR SA
 4. RCS & RDS SA
 5. CONNECTRONIX ROMANIA SRL
 6. H ESSERS SRL
 7. LOTUS CENTER SA
 8. TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT
 9. EBERSPAECHER EXHAUST TECHNOLOGY ROMANIA SRL
 10. NIDEC ORADEA SRL

În anul 2019, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 23.601.806 lei.

Alte șase premii de recunoștință, cu mulțumiri din partea municipalității, au fost acordate de către viceprimarul Mircea Mălan, după cum urmează:

 1. Premiul pentru investiția anului 2019 în parcul industrial a fost acordat companiei – IWIS ENGINE SYSTEM din Germania, pentru investiții operaționale (utilaje+dotări) de 9 milioane euro.
 2. Două premii de recunoștință s-au acordat firmelor care anul trecut au dat dovadă de responsabilitate socială, contribuind la proiectele comunității locale, prin implicare în proiecte sociale respectiv amenajarea unor spații verzi. Este vorba despre: VERNICOLOR SRL și REWINE.
 3. Premiu de recunoștință pentru cea mai inovativă investiție din anul 2019, societatea ATNOM SRL.
 4. Premiu de recunoștință pentru cea mai eco-friendly companie care și-a extins activitatea in Parcul Industrial, societatea DECITEX RO SRL.
 5. Un premiu special a fost acordat in cadrul proiectului Re-Patriot, pentru echipa PIAȚA 9, care reprezintă un exemplu de succes pentru românii repatriați care și-au înființat propria afacere în Oradea.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Sibiu anunță modernizarea unui alt cartier vechi de blocuri: investiție de aproape 40 de milioane de lei

Articolul următor

Care sunt cele mai asigurate județe din Transilvania la dezastre naturale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share