Fiscalitate Maramureș Ultimele stiri

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Agenții economici din municipiul Maramureș au aflat de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) cum le vor fi calculate impozitele și taxa pe valoarea adăugată (TVA).

AJFP a avut o întâlnire cu membrii Asociației Investitorilor din Maramureș (AIM) în care aceștia au fost informați cu privire la legislația fiscală, ca să își desfășoare activitatea în conformitate cu noile reglementări.

Prima temă dezbătută a fost modalitatea de calcul a rezultatului fiscal, în care firmelor li s-au transmis informații depre baza legală, reguli generale de impozitare, cota de impozit pe profit, venituri neimpozabile, cheltuieli.

Alte subiecte s-au referit la declararea și la plata impozitului pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii, dar și venituri scutite.

În a doua parte a întâlnirii a fost discutată modalitatea de calcul și plata impozitului pe veniturile din investiții, discuțiile vizând veniturile din investiții, sistemul de impozitare, veniturile din dividende.

Reprezentanții fiscului au prezentat aspecte cu privire TVA: înregistrarea în scop de TVA, documente necesare reînregistrării în scop de TVA, evidența operațiunilor, dreptul de deducere – sfera de aplicare, limitări speciale, condiții de exercitare, decontul de TVA, decontul special de taxă.

“Totodată, pentru o mai bună înțelegere a aspectelor juridice, s-au prezentat cazuri întâlnite în practică, ce ajută contribuabilii să ia deciziile potrivite în activitatea lor specifică”, a relatat conducerea AIM.

 

Related posts

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

O grădiniță va fi construită din fonduri europene în Parcul Industrial 1 Oradea

redactia

Baia Sprie și-a intabulat terenurile pentru proiecte europene

Nora Dumitrescu

Leave a Comment