Fiscalitate Maramureș Ultimele stiri

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Agenții economici din municipiul Maramureș au aflat de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) cum le vor fi calculate impozitele și taxa pe valoarea adăugată (TVA).

AJFP a avut o întâlnire cu membrii Asociației Investitorilor din Maramureș (AIM) în care aceștia au fost informați cu privire la legislația fiscală, ca să își desfășoare activitatea în conformitate cu noile reglementări.

Prima temă dezbătută a fost modalitatea de calcul a rezultatului fiscal, în care firmelor li s-au transmis informații depre baza legală, reguli generale de impozitare, cota de impozit pe profit, venituri neimpozabile, cheltuieli.

Alte subiecte s-au referit la declararea și la plata impozitului pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii, dar și venituri scutite.

În a doua parte a întâlnirii a fost discutată modalitatea de calcul și plata impozitului pe veniturile din investiții, discuțiile vizând veniturile din investiții, sistemul de impozitare, veniturile din dividende.

Reprezentanții fiscului au prezentat aspecte cu privire TVA: înregistrarea în scop de TVA, documente necesare reînregistrării în scop de TVA, evidența operațiunilor, dreptul de deducere – sfera de aplicare, limitări speciale, condiții de exercitare, decontul de TVA, decontul special de taxă.

“Totodată, pentru o mai bună înțelegere a aspectelor juridice, s-au prezentat cazuri întâlnite în practică, ce ajută contribuabilii să ia deciziile potrivite în activitatea lor specifică”, a relatat conducerea AIM.

 

Related posts

Suedezii de la Autoliv transferă în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics

Stefana Muresan

Wizz Air comandă încă 10 aeronave Airbus A321ceo, care vor fi livrate în 2018 şi 2019

Stefana Muresan

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

Leave a Comment