Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Agenții economici din municipiul Maramureș au aflat de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) cum le vor fi calculate impozitele și taxa pe valoarea adăugată (TVA).

AJFP a avut o întâlnire cu membrii Asociației Investitorilor din Maramureș (AIM) în care aceștia au fost informați cu privire la legislația fiscală, ca să își desfășoare activitatea în conformitate cu noile reglementări.

Prima temă dezbătută a fost modalitatea de calcul a rezultatului fiscal, în care firmelor li s-au transmis informații depre baza legală, reguli generale de impozitare, cota de impozit pe profit, venituri neimpozabile, cheltuieli.

Alte subiecte s-au referit la declararea și la plata impozitului pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii, dar și venituri scutite.

În a doua parte a întâlnirii a fost discutată modalitatea de calcul și plata impozitului pe veniturile din investiții, discuțiile vizând veniturile din investiții, sistemul de impozitare, veniturile din dividende.

Reprezentanții fiscului au prezentat aspecte cu privire TVA: înregistrarea în scop de TVA, documente necesare reînregistrării în scop de TVA, evidența operațiunilor, dreptul de deducere – sfera de aplicare, limitări speciale, condiții de exercitare, decontul de TVA, decontul special de taxă.

“Totodată, pentru o mai bună înțelegere a aspectelor juridice, s-au prezentat cazuri întâlnite în practică, ce ajută contribuabilii să ia deciziile potrivite în activitatea lor specifică”, a relatat conducerea AIM.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Spitalul Municipal din Blaj, gata să investească până la jumătate de milion de lei pentru dotări de ultimă generație

Articolul următor

“Produsele electronice cu funcții inteligente vor deveni o necesitate”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share