Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu, locul 2 în Europa

World Economic Forum, una dintre cele mai puternice organizații nonguvernamentale din lume, a utilizat tehnologiile SAP și Qualtrics pentru a identifica opiniile populației la nivel global despre teme sociale precum protejarea mediului înconjurător și importanța informației și coeziunii globale. Studiul arată că 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de știință despre mediu. Rezultatele sondajului au fost menționate în cadul celei de a 50-a ediții a întâlnirii tradiționale a World Economic Forum, ce a avut loc la Davos, Elveția, între 21 și 24 ianuarie 2020.

 

Potrivit studiului, cei chestionați (10.500 de persoane din 30 de țări care cuprind aproximativ 76% din populația globală) consideră că activitățile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privința cercetărilor științifice asupra subiectului.

România se află printre cele 30 de țări incluse în studiu, respectiv una dintre cele trei țări din zona CEE, pe lângă Polonia și Ucraina, sondajul oferind o perspectivă concretă asupra opiniei românilor referitor la acest subiect.

România este a doua țară europeană din clasament cu un procentaj atât de ridicat, după Italia, cu 61%. În topul țărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) și Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%), Ucraina (33%).

De asemenea, conform aceluiași sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetinește creșterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproape știrile și sunt la curent cu agenda publică.

„Concluziile sondajului de opinie de la World Economic Forum sunt teme care ar trebui să ne preocupe și să ne ghideze în toate acțiunile desfășurate, fie că ne referim la persoane fizice sau companii. SAP mizează atât la nivel local, cât și global pe aceste direcții, iar utilizarea tehnologiilor noastre în realizarea acestui studiu responsabilizează”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

Rezultatele studiului World Economic Forum consolidează nevoia urgentă a unei abordări colective din partea companiilor, a guvernului și societății civile pentru implementarea urgentă a unor politici și strategii de rezolvare a provocărilor societății și de mediu, la nivel global. Astfel, sunt aduse în discuție subiecte precum recalificarea populației pentru job-urile viitorului, asumarea strategiilor de protejare a mediului și crearea unui sistem educațional puternic în acest sens. Sondajul, care a fost publicat în două părți, poate fi consultat AICI.

Total
15
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Studiu Coface: evoluție pozitivă a veniturilor în 2018 în sectorul comerț cu amănuntul în magazine nespecializate

Articolul următor

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
15
Share