Analize București Mediu Ultimele stiri

58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu, locul 2 în Europa

World Economic Forum, una dintre cele mai puternice organizații nonguvernamentale din lume, a utilizat tehnologiile SAP și Qualtrics pentru a identifica opiniile populației la nivel global despre teme sociale precum protejarea mediului înconjurător și importanța informației și coeziunii globale. Studiul arată că 58% dintre români au încredere în ce spun oamenii de știință despre mediu. Rezultatele sondajului au fost menționate în cadul celei de a 50-a ediții a întâlnirii tradiționale a World Economic Forum, ce a avut loc la Davos, Elveția, între 21 și 24 ianuarie 2020.

 

Potrivit studiului, cei chestionați (10.500 de persoane din 30 de țări care cuprind aproximativ 76% din populația globală) consideră că activitățile umane sunt cauza încălzirii globale, chiar dacă în unele regiuni s-a observat un scepticism ridicat în privința cercetărilor științifice asupra subiectului.

România se află printre cele 30 de țări incluse în studiu, respectiv una dintre cele trei țări din zona CEE, pe lângă Polonia și Ucraina, sondajul oferind o perspectivă concretă asupra opiniei românilor referitor la acest subiect.

România este a doua țară europeană din clasament cu un procentaj atât de ridicat, după Italia, cu 61%. În topul țărilor cu cel mai ridicat grad de încredere se numără India (86%), Bangladesh (78%) și Pakistan (70%), iar la capătul opus, cu cele mai scăzute procente în acest sens, se situează Rusia (23%), Japonia (25%), Ucraina (33%).

De asemenea, conform aceluiași sondaj, peste 42% dintre români consideră că protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate, chiar dacă încetinește creșterea economică, iar 50% afirmă că urmăresc îndeaproape știrile și sunt la curent cu agenda publică.

„Concluziile sondajului de opinie de la World Economic Forum sunt teme care ar trebui să ne preocupe și să ne ghideze în toate acțiunile desfășurate, fie că ne referim la persoane fizice sau companii. SAP mizează atât la nivel local, cât și global pe aceste direcții, iar utilizarea tehnologiilor noastre în realizarea acestui studiu responsabilizează”, a declarat Cristian Popescu, Managing Director SAP România.

Rezultatele studiului World Economic Forum consolidează nevoia urgentă a unei abordări colective din partea companiilor, a guvernului și societății civile pentru implementarea urgentă a unor politici și strategii de rezolvare a provocărilor societății și de mediu, la nivel global. Astfel, sunt aduse în discuție subiecte precum recalificarea populației pentru job-urile viitorului, asumarea strategiilor de protejare a mediului și crearea unui sistem educațional puternic în acest sens. Sondajul, care a fost publicat în două părți, poate fi consultat AICI.

Related posts

Grupul maramureşean Taparo vrea să trimită peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă în Europa, Orientul Mijlociu şi SUA în 2018

redactia

Ministrul Mediului de Afaceri: 1.401 planuri de afaceri depuse în aplicația Start-Up Nation 2018, la aproape trei ore de la lansare

redactia

TAROM va relua zborurile de dimineață Cluj – București

Nora Dumitrescu

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Fabrica Sortilemn își suspendă activitatea temporar

Nora Dumitrescu

Transgaz investește 152 milioane de euro în dezvoltarea rețelei în zona Moldovei

redactia

Morminte, descoperite în cadrul lucrărilor de amenajare a Parcului Central din Timișoara

Stefana Muresan

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Sălajul își face drumuri modernizate de 90 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

Premieră în industria brașoveană: Compania Elmas va produce două macarale pentru sarcini de 150 și 360 tone

Ion Surdu

Robotica, terapia viitorului

Stefana Muresan

Oradea și-a premiat voluntarii în cadrul Galei Voluntarilor din DAS

Traian Dan

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

Stefana Muresan

Povestea basarabencei care a cucerit industria de Beauty din România: ”Depresia postanală m-a făcut să renunţ la confort şi să îmi urmez visul”

Stefana Muresan

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Academie în domeniul automobilismului, la Timișoara

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast vrea să demareze trei investiţii în valoare de 15 milioane euro

redactia

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 2 milioane în anul 2018

redactia

Bucharest Business Services Briefing & BizMixer

Stefana Muresan

Angajări pe timp de criză: peste 100 de companii internaționale continuă să caute personal

Ion Surdu

Oferta restaurantelor și o experiență de cumpărături relaxantă vor modela viitorul industriei outlet

Ionut Oprea

S-a semnat contractul de asociere pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din Oradea, investiție de 7 milioane de euro

redactia

Leave a Comment