Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Compania petrolieră MOL România și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca au încheiat un parteneriat pentru susținerea activităților didactice și a performanțelor academice ale studenților Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

„FSEGA s-a angajat acum patru ani la un amplu proces de transformare a infrastructurii campusului într-un spațiu educațional și de cercetare științifică extrem de atractiv pentru studenții și cadrele didactice. Parteneriatul vine să sprijine demersul asumat.

Prioritatea va fi reprezentată de crearea unui confort mai bun pentru studiul individual în spațiul fizic al facultății și asigurarea resurselor suplimentare pentru stimularea performanței educaționale a studenților”, a declarat Răzvan Mustață, decanul FSEGA.

„Prin acordarea burselor, prin amenajarea unor spații de studiu și susținerea organizării competițiilor studențești dorim să facilităm studenților condiții ideale pentru dezvoltare, pentru a se pregăti pentru viitoarea lor carieră”, a declarat Camelia Ene, CEO al MOL România.

MOL România va finanța cinci burse de câte 1.000 de euro pe an, timp de trei ani, organizarea competițiilor studențești pe teme economice în următorii cinci ani, dezvoltarea infrastructurii utilizate de studenți în procesul de învățare în afara sălilor de curs. Valoarea proiectelor susținute este de 50.000 de euro.

Parteneriatul reprezintă un angajament al UBB și MOL de a moderniza sistemul de învățământ din România prin adoptarea standardelor și bunelor practici utilizate de cele mai prestigioase universități din lume, prin îmbunătățirea condițiilor și infrastructurii de învățare și susținerea unor metode inovatoare de învățare, precum competițiile de studii de caz în afaceri.

Dezvoltarea infrastructurii de învățare include crearea a 40 de puncte de studiu – birouri cu două locuri – dotate cu scaune ergonomice, lampă de birou, stație pentru încărcarea echipamentelor electronice, acces la internet, modernizarea unui spațiu utilizat de studenți pentru discuții în echipe sau pregătirea de proiecte.

MOL România deţine 227 de staţii de servicii, puncte de încărcare a autovehiculelor electrice, depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, cel de business la București, un sediu administrativ la Arad şi 250 de angajaţi. Grupul MOL, cu sediul la Budapesta, are operațiuni în 30 de țări, 25.000 de angajați, controlează rafinării și unități petrochimice în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are o rețea de 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Est.

UBB este cea mai mare instituție de învățământ superior din România, universitate românească, găzduind 45.000 studenți în anul universitar 2019-2020. FSEGA, parte a UBB, este cea mai mare facultate din țara noastră, cu 8.000 de studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în acest an universitar.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania va lansa un documentar despre Simona Halep

Articolul următor

Parteneriat Druid - Vonage pentru introducerea chatboţilot în WhatsApp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share