CSR Educatie Educație Mediu Voluntariat

Școlile și primăriile din România – invitate să găzduiască 3 tabere de vară dedicate copiilor de gimnaziu

Școlile și primăriile din 3 comunități rurale din România pot deveni co-organizatorii taberei de vară „VIAȚA la țară cu PEPCO România”, tabăra lansată de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu PEPCO România. Comunitățile rurale din destinații de eco-turism precum Colinele Transilvaniei (Târnava Mare-Hârtibaciu-Olt), Pădurea Craiului (Bihor), Mara-Cosău-Creasta Cocoșului (Maramureș), Țara Dornelor (Suceava), Țara Hațegului, Retezat (Hunedoara) sau Ținutul Zimbrului (Neamț) se pot înscrie pentru a organiza programul direct în comunitate și implica tinerii în descoperirea patrimoniului local.

„VIAȚA la țară” este proiectul de descoperire, valorificare și apreciere a potențialului copiilor, profesorilor și comunităților din 3 zone rurale din România, din destinații de ecoturism. „Credem că tinerii merită și trebuie să fie implicați în dezvoltarea comunității lor. De aceea ne dorim să învețe să aprecieze patrimoniul natural și cultural al locurilor în care s-au născut, să învețe să identifice comorile locale, să planifice și să implementeze proiecte care să le pună în valoare. Descoperind și apreciind valorile locale ajung să se aprecieze pe ei înșiși, să fie mândri de locul în care s-au născut și cresc și să depună eforturi mai mari pentru a se dezvolta pe ei și comunitățile din care fac parte.”, declară Anca Gaidos, directorul operațional al Fundației Noi Orizonturi

Cum se desfășoară tabăra „VIAȚA la țară”?

Tabăra este concepută pentru copiii care locuiesc în zonele în care se dezvoltă eco-turismul, ca formă de regenerare economică, socială și a patrimoniului local. Copiii vor participa la o săptămână de activități distractiv-lucrative, cu scopul de a-și dezvolta competențe utile pentru specificul comunității precum: meșteșuguri, organizarea de evenimente pentru turiști, management de proiect, comunicare interpersonală, rezolvarea de probleme, creativitate.

Fiecare tabară este unică, pentru că fiecare comunitate are specificul și comorile proprii. Cele 3 comunități rurale care vor găzdui tabăra de vară vor lucra atent cu Fundația Noi Orizonturi și PEPCO România pentru a contura programul taberei, a identifica patrimoniul local și a stabili detaliile organizatorice.

Toate costurile de organizare și derulare a taberei (materiale pentru activități, animatori cu experiență, kit de tabără pentru fiecare copil, masă) sunt asigurate de Fundația Noi Orizonturi și PEPCO România.

Înscrierea comunităților se realizează până în 1 martie

Înscrierea pentru tabăra de vară „VIAȚA la țară cu PEPCO România” se face de către o echipă de lideri-facilitatori, cu susținere și implicare din partea instituțiilor locale (primărie și școală) și a voluntarilor locali.

Formularul pentru a aplica în cadrul taberei, precum și detaliile cu privire la acestea pot fi regăsite pe site-ul oficial cu termen de aplicație până în 1 martie: https://www.noi-orizonturi.ro/2020/01/30/scolile-si-primariile-din-mediul-rural-pot-gazdui-tabara-viata-la-tara/

VIAȚA la țară are loc în al doilea an consecutiv, primele 2 ediții s-au desfășurat în vara anului 2019 la Sibiu în Slimnic și Chirpăr unde tinerii au implementat proiecte de service-learning precum: o grădina pedagogică în care se cultivă plante aromatice sau o șură pentru brunch unde tinerii derulează activități culinare pentru turiștii locali.

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de 20 ani în educația pentru transformare, oferind programe de dezvoltare personală și de construire de abilități de viață care au ajuns la peste 50.000 de copii și tineri. Fundația a format în programe de lungă durată peste 1.500 de profesori, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România. Fundația Noi Orizonturi este lider de tabere de educație prin aventură, conducând programe de vară, în care, de-a lungul celor 20 de ani, peste 15.000 de tineri au trecut prin activități provocatoare, întărindu-și caracterul și încrederea în propriile forțe. Mai multe informații despre Fundația Noi Orizonturi sunt disponibile pe www.noi-orizonturi.ro.

Despre PEPCO România

PEPCO  este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro

Related posts

ABA Crișuri consultă publicul cu privire la problemele de gospodărire de apelor

Traian Dan

2 ore de educație altfel – timpul potrivit pentru a te pregăti de viitor

Ligia Voro

Programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie: buget de 140 de milioane de lei

Papuc Irina

Viziere gratuite pentru medici, produse în România de comunitatea de makeri

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] The Gold Road

Transilvania Business

Orange susţine comunitatea prin conectivitate şi echipamente pentru spitalele din prima linie

Ligia Voro

Managerul Transilvania Agro Cluster, învins în bătălia pentru șefia USAMV

Nora Dumitrescu

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu Coronavirus COVID-19

Ligia Voro

Maramureșul va accesa bani europeni pentru gestionarea deșeurilor

Nora Dumitrescu

Apa din Bega reprezintă principala sursă de alimentare a consumatorilor din Timişoara

Robert Bloancă

În Alba Iulia începe construcția platformei de gunoi din zona Partoș: „Vrem ca în 2020 să avem cel mai curat oraș din România”

Papuc Irina

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Zece tablete donate de Federația Patronilor Bihor copiilor defavorizați

Traian Dan

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Nicolae Pop

Provocările României în aplicarea politicilor de mediu

Ligia Voro

Rablele abandonate în Baia Mare vor fi valorificate la reciclatori

Nora Dumitrescu

Tenaris a premiat cei mai buni studenți de profil tehnic din țară

Nora Dumitrescu

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Hidroelectrica a semnat primul contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual

Ligia Voro

Grupul NEPI Rockcastle donează 150.000 de euro Crucii Roșii din Europa Centrală și de Est

Ligia Voro

Salvați Copiii și Digi România lansează 0800.070.009 Family Tel

Ligia Voro

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Adaptare la criză. O universitate clujeană și-a lansat produsele pe internet

Nora Dumitrescu

Romsilva a preluat în pază peste 120.000 ha de păduri private

Papuc Irina

Leave a Comment