Angajari Fonduri Europene Timiș

Piaţa muncii din Serbia şi România s-a aflat în dezbatere la Timişoara

Realizarea unui echilibru pe piaţa muncii în zona transfrontalieră din Banat, între şomajul ridicat din Serbia şi lipsa de personal din Timiş, a fost subiectul unei noi dezbateri organizată în Timişoara, în cadrului proiectului „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”. Deocamdată, pe bani europeni se va face doar un studiu referitor la piaţa muncii.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener, a organizat cel de-al doilea workshop tematic din cadrul Proiectului “Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.

Seminarul a avut ca scop prezentarea situației actuale a pieței muncii din regiunea transfrontalieră și a rezultatelor obținute din prelucrarea datelor colectate pe bază de chestionar de la instituții și agenți economici.

Analiza efectuată asupra pieței forței de muncă, punctele cheie, problemele sectorului public și privat privind piața forței de muncă au fost prezentate și supuse dezbaterii de către reprezentanți ai Institutului pentru Dezvoltare Economică Teritorială (InTER) din Zrenjianin.

La eveniment au participat reprezentanți ai grupului țintă, agenți economici, potențiali angajatori, membrii echipei de proiect, mass media. Totodată, au fost prezenți reprezentanți ai unor instituții publice locale care susțin implementarea proiectului, respectiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.

Prin acest proiect, se urmărește identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei acute de forță de muncă din partea de vest a României. De aceea, proiectul se adresează șomerilor și celor care intenționează să își deschidă propria afacere, rezidenților din regiunea transfrontalieră, dar și reprezentanților autorităților publice, firmelor, organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor. În cadrul proiectului, va fi elaborat un studiu privind piața forței de muncă din regiunea istorică Banat cu informații despre legislația specifică în vigoare, obiective, măsuri, priorități. De asemenea, 80 persoane din grupul țintă vor beneficia de sesiuni gratuite de training, și vor putea participa la un târg de joburi la Timișoara și la o întâlnire de tip B2B la Zrenianin”, a declarat Adrian Almăşan, coordonator proiect CCIAT.

Proiectul se înscrie pe linia preocupărilor CCIA Timiș privind găsirea de soluții viabile la criza acută de personal cu care se confruntă piaţa locală a muncii.

Related posts

Litens Automotive deschide în Timiș a doua fabrică de producție din Europa

Stefana Muresan

Proiectul FoodSHIFT 2030 își anunță contribuția la revigorarea sistemului alimentar după epidemia de COVID-19

redactia

Centru multifuncțional recreativ în valoare de 4,7 milioane de euro la Marghita

Traian Dan

Crosul OncoHelp pentru dotarea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara

Ligia Voro

Podul Centenarului, unic în România, inaugurat la Oradea. Investiție de 3,3 mil. euro, cu finanțare europeană

redactia

Fermă de bivoli, arhitectură futuristă și excursii virtuale la Pecica – proiecte cu finanțare europeană

redactia

Agențiile pentru Dezvoltare Regională devin autorităţi de management şi vor discuta direct cu Bruxelles

Robert Bloancă

Coronavirusul a tăiat interesul timişorenilor pentru achiziţii imobiliare

Robert Bloancă

Institutul Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan“ se reinventează cu bani europeni

Stefana Muresan

2 milioane de euro pentru ambulatoriul spitalului din Gheorgheni

Ligia Voro

Aproape 7 milioane de lei pentru realizarea Piațetei Nufărul din Oradea

Traian Dan

Un soft medical lansat de un grup de tineri timişoreni, XVision, lucrează acum pentru combaterea infectării cu coronavirus.

Robert Bloancă

Pentru fiecare euro cu care România a contribuit la bugetul UE a primit 3 înapoi. În total – 54,4 miliarde de euro în 13 ani

Ion Surdu

Transilvania poate arăta României cum se poate transforma cu investiții de 2 miliarde de euro

Stefana Muresan

Spitalul judeţean şi cel municipal din Oradea, reabilitate cu fonduri europene de 12 mil. euro

Stefana Muresan

FIHR: Brașovul, Clujul și Timișoara, evoluții pozitive în 2017

Stefana Muresan

Centura de Est a municipiului Arad, cel mai mare proiect de infrastructură al Regiunii de Vest, aproape de finanțare europeană

redactia

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

77 de firme private au semnat contracte de finanțare în valoare totală de peste 26 mil. euro cu ADR Vest în cadrul Regio

Stefana Muresan

Timișul conduce în clasamentul celor mai scumpe terenuri vândute în 2018. Cine sunt cumpărătorii

redactia

Bune practici în utilizarea sustenabilă a biomasei și a creșterii eficienței energetice

Ligia Voro

UVT, prima universitate din sud-estul Europei parte a unei rețele care promovează colaborarea dintre instituțiile de învățământ superior și orașele din care fac parte

redactia

Contract de 3,3 milioane lei semnat de Primăria Teiuş cu ADR Centru

redactia

Top 10 cele mai eficiente orașe din România. Pe primele poziții: Oradea, Alba Iulia și Iași

Stefana Muresan

Leave a Comment