Analize Asigurări/Burse Sanatate Slider Ultimele stiri

Telemedicina, acces facil, rapid și nelimitat la medici specialiști

- telemedicina - Telemedicina, acces facil, rapid și nelimitat la medici specialiști

Aproximativ 85% dintre români amână vizita la medic, chiar dacă se află într-o situație care impune o opinie medicală, potrivit unui studiu făcut de Telios, cel mai important furnizor de servicii de telemedicină pentru angajați din România. Studiul a avut ca obiect accesul românilor la asistența medicală și s-a desfășurat pe un eșantion de 10.000 de persoane, din cele mai mari 8 orașe din România, pe durata unui an, între 1 septembrie 2018 și 31 august 2019.

Cei mai mulți dintre românii care au nevoie de un consult de specialitate, 36%, speră că problema se va rezolva de la sine, 23% consideră că vizita la medic costă prea mult, alți 23% sunt de părere că petrec un timp prea mare în sălile de așteptare, motiv pentru care renunță să mai meargă la medic, iar 13% dau vina pe programul prea încărcat.

În acest context, alternativa angajaților din România, menită să le dea acces imediat la îngrijire medicală, atunci când au nevoie, sunt servicii de telemedicină, care presupun accesul facil, rapid și nelimitat la medici specialiști, fie prin telefon, fie online. Folosind serviciile de telemedicină, angajatorii, angajații și familiile lor economisesc timp și bani, având acces la personal medical, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, prin telefon sau online, oricând și de oriunde.

În SUA, peste 80% dintre companii le oferă angajaților acces la servicii de telemedicină. În România, doar 2% dintre companii includ în pachetele de beneficii acest tip de servicii, însă interesul pentru telemedicină a crescut foarte mult în ultimii doi ani, odată cu nivelul de conștientizare a avantajelor oferite de telemedicină atât angajaților, cât și angajatorilor. În prezent, avem mii de utilizatori care au acces la medici bine pregătiți și dedicați, care deservesc 13 specializări și acoperă tot spectrul afecțiunilor de rutină”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

70% dintre vizitele medicale pot fi rezolvate prin telemedicină și vizează cele mai întâlnite afecțiuni: răceală și gripă, febră, vărsături, afecțiuni dermatologice, accidente sportive, probleme de stomac, dureri articulare, afecțiuni oculare etc.

Consultațiile prin telefon, aplicații mobile sau email nu se substituie vizitelor clasice la medic, acolo unde acestea sunt necesare, ci degrevează sistemul medical de volumul enorm de muncă alocat afecțiunilor ușoare, de rutină”, mai spune Philip Choban, menționând că, atunci când situația o impune, medicii colaboratori Telios direcționează pacienții către investigații amănunțite.

Astfel, angajații tratează din timp diferitele afecțiuni, au acces rapid la o echipă experimentată de medici și profesioniști din domeniul sănătății, reduc numărul vizitelor la medic, sunt mai informați în legătură cu starea lor de sănătate, au mai multă siguranță și confort emoțional în discuția cu medicii.

Iar pentru angajatori, faptul că le oferă angajaților acces la telemedicină se traduce printr-o serie de beneficii precum scăderea absenteismului, angajați mai sănătoși care lucrează mai bine, generând astfel o creștere a productivității, economii de bani și de timp prin reducerea timpului necesar salariatului să obțină servicii medicale profesioniste, reduceri de costuri și angajați loiali.

Related posts

Cegedim: Topul celor mai mari companii din piaţa de medicamente: AbbVie, Sanofi și Novartis

Stefana Muresan

Primăria Arad investeşte 57 mil. euro pentru achiziţionarea de tramvaie noi

redactia

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HOMEOPATIE: În favoarea homeopatiei stau dovezile clinice din studii controlate; homeopatia – practicată exclusiv de medici

Stefana Muresan

Workshop-uri în țară în urma unui parteneriat între BVB-Ministerul pentru Mediul de Afaceri

redactia

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

Ștefan-Mihai Liviu, șeful APIA Sibiu: „Îi asigurăm pe toți fermierii că toate cererile vor fi actualizate și închise la timp”

Ion Surdu

Turcii de la Durmazlar vor să participe la licitații pentru tramvaie în Arad, Timişoara, Brăila şi Craiova

Stefana Muresan

New Holland prezintă noul său tractor alimentat cu gaz metan la Farm Progress Show

Ligia Voro

Peste 250 de milioane de euro pentru apa potabilă din județul Satu Mare

Traian Dan

Camera de Comerț și Industrie a României inițiază un chestionar în sprijinul antreprenorilor români

redactia

FOTO: Autobuze hibrid și străzi modernizate în Reghin prin proiecte cu finanțare europeană

Ligia Voro

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

Martin Slabbert – Prime Kapital: Iaşiul este noul Cluj. Proiect de 100.000 mp de birouri

redactia

Drumul județean Salonta – Tinca costă peste 18 milioane de euro

Traian Dan

Clujana își face rețea în Transilvania. Va deschide magazine la Sibiu și Bistrița

Nora Dumitrescu

O asociere de firme, interesată de contractul de 9,3 mil. de lei pentru transformarea Lacului lui Binder din Sibiu în zonă de agrement

Stefana Muresan

Kozma Mónika, propuneri de proiecte pentru revitalizarea economiei județului Mureș

Ligia Voro

Profilul bucurestenilor care planuiesc sa-si cumpere locuinta in curand

Stefana Muresan

Timișoara: Clădirea Athena, cel mai mare spital privat din vestul țării, cumpărată cu 4 milioane euro

Stefana Muresan

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Stefana Muresan

Contract de peste 6 milioane de lei atribuit Elis Pavaje pentru reamenajarea Parcului din Sebeș

redactia

Studiu Continental România și Academia Titi Aur: șoferii admit că încalcă regulile de circulație intenționat

Ligia Voro

Fabricile de mobilă din Ardeal și-au făcut strategia la Colibița

Nora Dumitrescu

Leave a Comment