Analize Asigurări/Burse Sanatate Slider Ultimele stiri

Telemedicina, acces facil, rapid și nelimitat la medici specialiști

Aproximativ 85% dintre români amână vizita la medic, chiar dacă se află într-o situație care impune o opinie medicală, potrivit unui studiu făcut de Telios, cel mai important furnizor de servicii de telemedicină pentru angajați din România. Studiul a avut ca obiect accesul românilor la asistența medicală și s-a desfășurat pe un eșantion de 10.000 de persoane, din cele mai mari 8 orașe din România, pe durata unui an, între 1 septembrie 2018 și 31 august 2019.

Cei mai mulți dintre românii care au nevoie de un consult de specialitate, 36%, speră că problema se va rezolva de la sine, 23% consideră că vizita la medic costă prea mult, alți 23% sunt de părere că petrec un timp prea mare în sălile de așteptare, motiv pentru care renunță să mai meargă la medic, iar 13% dau vina pe programul prea încărcat.

În acest context, alternativa angajaților din România, menită să le dea acces imediat la îngrijire medicală, atunci când au nevoie, sunt servicii de telemedicină, care presupun accesul facil, rapid și nelimitat la medici specialiști, fie prin telefon, fie online. Folosind serviciile de telemedicină, angajatorii, angajații și familiile lor economisesc timp și bani, având acces la personal medical, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, prin telefon sau online, oricând și de oriunde.

În SUA, peste 80% dintre companii le oferă angajaților acces la servicii de telemedicină. În România, doar 2% dintre companii includ în pachetele de beneficii acest tip de servicii, însă interesul pentru telemedicină a crescut foarte mult în ultimii doi ani, odată cu nivelul de conștientizare a avantajelor oferite de telemedicină atât angajaților, cât și angajatorilor. În prezent, avem mii de utilizatori care au acces la medici bine pregătiți și dedicați, care deservesc 13 specializări și acoperă tot spectrul afecțiunilor de rutină”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

70% dintre vizitele medicale pot fi rezolvate prin telemedicină și vizează cele mai întâlnite afecțiuni: răceală și gripă, febră, vărsături, afecțiuni dermatologice, accidente sportive, probleme de stomac, dureri articulare, afecțiuni oculare etc.

Consultațiile prin telefon, aplicații mobile sau email nu se substituie vizitelor clasice la medic, acolo unde acestea sunt necesare, ci degrevează sistemul medical de volumul enorm de muncă alocat afecțiunilor ușoare, de rutină”, mai spune Philip Choban, menționând că, atunci când situația o impune, medicii colaboratori Telios direcționează pacienții către investigații amănunțite.

Astfel, angajații tratează din timp diferitele afecțiuni, au acces rapid la o echipă experimentată de medici și profesioniști din domeniul sănătății, reduc numărul vizitelor la medic, sunt mai informați în legătură cu starea lor de sănătate, au mai multă siguranță și confort emoțional în discuția cu medicii.

Iar pentru angajatori, faptul că le oferă angajaților acces la telemedicină se traduce printr-o serie de beneficii precum scăderea absenteismului, angajați mai sănătoși care lucrează mai bine, generând astfel o creștere a productivității, economii de bani și de timp prin reducerea timpului necesar salariatului să obțină servicii medicale profesioniste, reduceri de costuri și angajați loiali.

Related posts

Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Stefana Muresan

Autostradă din Ardeal, caut antreprenor!

Nora Dumitrescu

CBRE a asistat Hexagon în vânzarea unui portofoliu de trei clădiri de birouri în Cluj-Napoca

Papuc Irina

Hotelurile Clujului vor găzdui examene de admitere la medicină

Nora Dumitrescu

Florin Jianu, reales în funcția de președinte al CNIPMMR pentru următorii 4 ani

Traian Dan

Semnare contract Centura de Sud a Timișoarei. Contract de 359 milioane lei, constructor – Tirrena Scavi

redactia

Ilan Laufer: Companiile românești pot obține, prin Smart Start USA, de la 50.000 de dolari pentru afaceri pe piața americană

Stefana Muresan

Noua capitala a tineretului

Transilvania Business

CNAIR solicită fonduri europene pentru noul pod peste Dunăre. Investiție de peste 550 mil. euro

redactia

Anghel (BVB): 2019 va fi cel mai bun an din ultimul deceniu pentru emisiunile de obligaţiuni listate

redactia

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Noul Duster, cel mai vândut SUV din Romania, a atins borna de 500 000 de unități produse la Mioveni

Nicolae Pop

Antreprenoriat Verde – Peste 4000 elevi construiesc proiecte care salvează planeta

redactia

Romanian Hospitality Awards: Baracca din Cluj, cel mai bun restaurant din Romania

redactia

Extindere cu 16 hectare și investiții de 10 milioane de euro în Industrial Park Brașov

Papuc Irina

Swiss Capital, campionul intermedierilor pe piața bursieră din România. Topul brokerilor în 2018

redactia

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Alianța Vestului: Proiect de autostradă care să lege Clujul de Timișoara, prin Oradea și Arad, prezentat Comisiei Europene

Stefana Muresan

Compania orădeană de IT Qubiz, desemnată cel mai bun loc de muncă din România

Stefana Muresan

Memorandum de Înţelegere între Transgaz şi Srbijagas

Stefana Muresan

A început construirea noii unități Techtex din Maramureș

Nora Dumitrescu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Ligia Voro

MedLife investește 5 milioane de euro în Ungaria. Este prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara țării

redactia

Leave a Comment