Antreprenori Fiscalitate Slider Ultimele stiri

De la 1 februarie, Guvernul a abrogat plata defalcată a TVA

Începând cu data de 1 februarie 2020, Ordonanţa Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 275/2017, a fost abrogată urmare publicării O.U.G. nr. 78/18.12.2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Potrivit informațiilor furnizate de ANAF, în termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, unităţile Trezoreriei Statului la care persoanele care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA au deschise conturi de TVA, transferă automat, fără nicio formalitate prealabilă în raport cu titularul contului, disponibilul existent din soldul conturilor de TVA în contul de disponibil al titularului deschis la aceeaşi unitate a Trezoreriei Statului. Persoanele care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA și care nu au cont de disponibil deschis la Trezoreria Statului, vor comunica acesteia, în termen de 10 zile de la data de 1 februarie 2020, contul curent deschis la o instituţie de credit în care se transferă sumele respective.

Începând cu data de 1 februarie 2020, prin conturile de TVA deschise la unităţile Trezoreriei Statului ale persoanelor care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA nu mai pot fi efectuate operaţiuni, cu excepţia celor prevăzute mai sus.

Related posts

“Industria feroviară din România poate crește sustenabil”

Nora Dumitrescu

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Ionut Oprea

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment