Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara se va deschide, în premieră naţională, o clinică de recuperare a marilor arşi

Sistemul de recuperare medicală timişorean marchează o importantă premieră naţională. În cadrul Clinicii de Balneo, care funcţionează la Spitalul Municipal Timişoara, va fi înfiinţat un departament special pentru recuperarea marilor arşi.

Cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Operaţional Regional, la Timişoara se reamenajează Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie,iar în cadrul acesteia un departament cu totul deosebit, care va funcţiona în premieră naţională. Vorbim despre o secţie de recuperare a persoanelor care au suferit arsuri importante şi care au nevoie de recuperare în urma problemelor suferite. Până acum, un asemenea departament nu exista în ţară, iar persoanele afectate erau trimise în străinătate pentru perioada de recuperare.

„Am participat, la Bucureşti, la şedfinţa comisiei pe marii arşi, s-a discutat că nu există niciun departament specializat pentru recuperarea acestei categorii de pacienţi, de mari arşi. Acum toţi sunt trimişi afară pentru recuperare. Noi avem două proiecte în derulare cu fonduri alocate. Avem deja echipament, mai trebuie doar să completăm cu două trei aparate, e vorba de aproximativ 20.000 de euro. Vrem să facem un departament de mari arşi (n.r. în cadrul Clinicii de Balneo şi Recuperare). Vom izola în acest scop o aripă. Acolo va activa personal din domeniu kineto şi alţi terapeuţi. Vom colabora cu Ministerul Sănătăţii pentru instruirea personalului medical în clinici de specialitate în Belgia sau Franţa”, a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timişoara, care are în subordine şi clinica amintită.

Conform acesteia, anul viitor ar urma să fie finalizat şi proiectul pentru departamentul de recuperare a marilor arşi, dar şi cel de reabilitare şi dotare a întregii clinici.

Mihai Drăgoi şeful clinicii de recuperare din Timişoara a explicat diferenţa dintre ceea ce înseamnă tratamentul post accident şi cel de recuperare.

„Noi suuntem singura clinică de gen până la Felix (n.r. Bihor), propunerea de a înfinţa această secţie e bine venită, pentru că nu există secţie pentru mari arşi. La Casa Austria sunt trataţi pacienţii după eveniment, dar în urma traumei suferite se lasă cu sechele, iar recuperarea se referă la rezolvarea problemelor aduse de aceste sechele”, a subliniat Drăgoi.

La parterul Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, din bd. CD Loga, nr.42-44, există posibilitatea înfiinţării unui Compartiment pentru recuperare arşi, cu 7 paturi. Vor fi două rezerve cu două paturi şi grup sanitar, respectiv un salon cu trei paturi cu grup sanitar propriu. Grupurile sanitare pot fi amenajate astfel încât bolnavul în fotoliu rulant să poată avea acces.

De asemenea, există spaţiu pentru un cabinet de consultaţii şi o sală de tratamente.

Se pot asigura circuite separate pentru bolnavii internaţi, precum şi accesul acestora spre Baza de tratament şi Ambulatoriul de specialitate. Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Articolul următor

Regiunea Vest a obţinut finanţare pe proiecte în valoare de peste un miliard de euro pe Programul Operaţional Regional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share