Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul județului Sibiu, adoptat: mai mult de 60% este destinat secțiunii de dezvoltare

Cu votul majorității consilierilor județeni, județul Sibiu are buget pentru anul 2020. Acesta prevede venituri în sumă de peste 461 de milioane de lei și cheltuieli de 517,5 milioane de lei. Aproape 330 de milioane de lei, adică 63,67% din cheltuielile totale, vor fi destinați pentru proiectele de investiții.

Bugetul județului Sibiu a fost votat astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare, convocată de președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

De asemenea, conform documentului, s-a aprobat programul de investiţii publice pe grupe de investiții și surse de finanțare pe anul 2020, programul de investiţii finanțate din bugetul local al Județului Sibiu pe anii
2020 – 2023, programul de investiții finanțate din venituri proprii și subvenții de la bugetul local al județului Sibiu pe anii 2020 – 2023, Programul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene finanţate din bugetul local al Județului Sibiu pe anul 2020 etc.

Potrivit autorităților județene, la structurarea bugetului Sibiului au fost luate în considerare următoarele domenii. drumurile județene (234,7 milioane lei), sănătate (103,8 milioane lei), asigurări și asistență socială (65,44 milioane lei), cultură, sport și acțuini dedicate tineretului (57,9 milioane lei) și Aeroport (subvenții rute aeriene, rate capital – 4,06 milioane lei).

Construirea unui nou spital județean – prioritatea Sibiului

În programul de investiții cel mai important proiect al județului Sibiu este amintit cel privind construcția noului spital clinic județean de urgență, cu secții de adulți și copii. Conducerea CJ Sibiu a semnat luni, 20 ianuarie 2020 contractul de servicii privind actualizare Studiu de Fezabilitate și elaborare Proiect Tehnic de Execuție – Construire Spital Clinic Județean De Urgență Sibiu cu Asocierea POPAESCU &CO SRL – STUDIO SQM SRL – API ARHITEKTI D.O.O. reprezentata prin lider POPAESCU &CO SRL. Valoarea contractului este de 7.9 milioane lei, fără TVA. Actualizarea SF și elaborarea proiectului tehnic de execuție trebuie să fie îndeplinite până la sfârșitul acestui an, conform contractului, iar autoritățile județene speră că acest lucru se paote întâmpla până la sfârșitul primăverii.

Tot în domeniul sănătății, CJ SIbiu a inclus reabilitarea și modernizarea mai multor secții spitalicești și spitale din județ, cu bani din bugetul propriu sau finanțare europeană.

În ceea ce privește infrastructura, cel mai important proiect a fost menționat cel privind construcția variantei ocolitoare Sud a Sibiului, între DN1 Cristian și DN1 Șelimbăr. Deocamdată au fost prevăzuți bani pentru realizarea studiului de prefezabilitate – 300.000 lei.

Pe lângă acesta, mai sunt în derulare o serie de lucrări la mai multe drumuri județene importante.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Se extinde rețeaua de gaz în nordul județului Bihor

Articolul următor

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share