Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

FOTO: Turnul Sfatului http://www.turnulsfatului.ro/2020/01/31/video-dezbatere-ulbs-cum-ar-prezenta-candidatii-la-rectorat-universitatea-fata-rectorilor-din-toata-lumea/

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a ales astăzi noul rector al instituției în urma votului din al doilea tur de scrutin. Cel care va conduce universitatea sibiană în următorii 4 ani este actualul decan al Facultății de Științe Socio-Umane, profesorul universitar, dr. hab. Sorin Radu. Rezultatul alegerilor urmează să fie validat pe 7 februarie de Senatul ULBS.

Sorin Radu a fost ales de comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu 344 de voturi din totalul de 559 de voturi valide. La alegerea noului rector al instituției au participat 576 de votanți din totalul de 663 de electori.

Contra-candidata lui Radu în cel de-al doilea tur de scrutin a fost prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector în mandatul fostului rector Ion Bondrea. Aceasta a obținut 215 voturi.

Precizăm că pentru funcția de rector al ULBS au candidat cinci persoane: conf.univ.dr. Daniela Preda, șefa Departamentului de Relații Internaționale; prof. univ. dr. Liviu-Nicolae Mihăescu; prof. univ. dr. habil. Ioan-Marian Țiplic, prorector programe academice; prof. univ. dr. Livia Puia Ilie, prorector strategie organizațională și financiară și prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio-Umane.

Turul I pentru alegerea rectorului pentru mandatul 2020-2024 a avut loc pe data de 4 februarie. La alegeri au participat cadrele didactice și de cercetare titulare cu drept de vot și reprezentanții studenților din consiliile facultăților și din senat din cele nouă facultăți.

Cine este Sorin Radu

Sorin Radu este decan al Facultății de Științe Socio-Umane din septembrie 2016. Înainte de această funcție, a fost director al Departamentului de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă al aceleiași facultăți. În perioada aprilie 2012-ianuarie 2013 a fost prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane, iar în perioada aprilie 2008 – octombrie 2011 a fost decan al Facultății de Istorie și Patrimoniu.

După absolvirea facultății, în anul 1995, Sorin Radu a fost profesor suplinitor la Școala Gimnazială din Săcel, iar în perioada 1995-1998 a fost muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Din 1998 este la Universitatea „Lucian Blaga”, fiind angajat preparator universitar la Facultatea de Litere Istorie și Jurnalism, catedra de Istorie modernă și contemporană.

Cursurile predate în cadrul ULBS de Sorin Radu sunt: ”Introducere în istoria României în prima jumătate a secolului al XX-lea”, ”Introducere în istoria regimului comunist din România”, ”Introducere în istoria partidelor și doctrinelor politice din România” și ”Elite și politici de modernizare în România (1859-1945)”.

Sursa foto

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bugetul județului Sibiu, adoptat: mai mult de 60% este destinat secțiunii de dezvoltare

Articolul următor

Patru societăţi din domeniul semnalizării rutiere, sancţionate cu un aproape 700.000 de euro de Consiliul Concurenţei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share