Educație Judete Sibiu Ultimele stiri

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a ales astăzi noul rector al instituției în urma votului din al doilea tur de scrutin. Cel care va conduce universitatea sibiană în următorii 4 ani este actualul decan al Facultății de Științe Socio-Umane, profesorul universitar, dr. hab. Sorin Radu. Rezultatul alegerilor urmează să fie validat pe 7 februarie de Senatul ULBS.

Sorin Radu a fost ales de comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu 344 de voturi din totalul de 559 de voturi valide. La alegerea noului rector al instituției au participat 576 de votanți din totalul de 663 de electori.

Contra-candidata lui Radu în cel de-al doilea tur de scrutin a fost prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector în mandatul fostului rector Ion Bondrea. Aceasta a obținut 215 voturi.

Precizăm că pentru funcția de rector al ULBS au candidat cinci persoane: conf.univ.dr. Daniela Preda, șefa Departamentului de Relații Internaționale; prof. univ. dr. Liviu-Nicolae Mihăescu; prof. univ. dr. habil. Ioan-Marian Țiplic, prorector programe academice; prof. univ. dr. Livia Puia Ilie, prorector strategie organizațională și financiară și prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio-Umane.

Turul I pentru alegerea rectorului pentru mandatul 2020-2024 a avut loc pe data de 4 februarie. La alegeri au participat cadrele didactice și de cercetare titulare cu drept de vot și reprezentanții studenților din consiliile facultăților și din senat din cele nouă facultăți.

Cine este Sorin Radu

Sorin Radu este decan al Facultății de Științe Socio-Umane din septembrie 2016. Înainte de această funcție, a fost director al Departamentului de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă al aceleiași facultăți. În perioada aprilie 2012-ianuarie 2013 a fost prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane, iar în perioada aprilie 2008 – octombrie 2011 a fost decan al Facultății de Istorie și Patrimoniu.

După absolvirea facultății, în anul 1995, Sorin Radu a fost profesor suplinitor la Școala Gimnazială din Săcel, iar în perioada 1995-1998 a fost muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Din 1998 este la Universitatea „Lucian Blaga”, fiind angajat preparator universitar la Facultatea de Litere Istorie și Jurnalism, catedra de Istorie modernă și contemporană.

Cursurile predate în cadrul ULBS de Sorin Radu sunt: ”Introducere în istoria României în prima jumătate a secolului al XX-lea”, ”Introducere în istoria regimului comunist din România”, ”Introducere în istoria partidelor și doctrinelor politice din România” și ”Elite și politici de modernizare în România (1859-1945)”.

Sursa foto

Related posts

XPN Live: Antreprenoriatul și soluțiile IT în era post COVID-19

A. I.

Primăria Sibiu vrea să reabiliteze cel mai mare cartier: a scos la licitație cel mai mare contract de reparații capitale din ultimii 30 de ani

Papuc Irina

Gheorghe Boţoman, în ajutorul producătorilor de cartofi

redactia

Președinția României la Consiliul UE. 7 evenimente la Cluj, cel mai important Startup Europe Summit

redactia

TC Capital închiriază circa 700 mp către Skikun & Binui și Danya Cebus, în proiectul Hyperion Towers

Papuc Irina

County break în Maramureș pentru suporterii care vor veni în România la Euro 2020

redactia

De Ziua Femeii, Mömax deschide la Timişoara. Austriecii au angajat pensionari, bazându-se pe experienţa şi aptitudinile acestora

Stefana Muresan

Groupe Renault România: Cristian Țucă va conduce Direcția Achiziții

Nicolae Pop

Obiectivele Facultății de Medicină Dentară

Stefana Muresan

Prima rectificare bugetară din acest an: Sănătatea și Asistența socială primesc 12 miliarde de lei în plus. Fondul de rezervă, completat cu 3 miliarde

Ion Surdu

Biserica Densuş din Hunedoara, cea mai veche biserică de piatră din ţară

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Oradea, bijuteria șlefuită cu fonduri comunitare. Sumă record atrasă din proiecte cu finanțare europeană

Ligia Voro

Optimism la Guvern: 407 km de autostradă și investiții în 3.000 de km de cale ferată în următorii 10 ani

Ion Surdu

Extinderea Prezidiului și a Listei de arbitri din cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă AHK România

Ionut Oprea

Un startup clujean a atras o investiție de 100.000 de euro

Nora Dumitrescu

Producătorul de componente auto Compa Sibiu, investiții de peste 39 mil. lei în maşini şi echipamente

redactia

Fermierii campioni la porumb siloz cu hibrizi Pioneer

Stefana Muresan

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

Stefana Muresan

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Program post universitar de securitate a sistemelor informatice, în cadrul UBB

redactia

AdePlast pregăteşte deschiderea de fabrici noi la Craiova, Cluj-Napoca, Oradea şi Ploieşti

Stefana Muresan

Standard8: 10 ani de PR și marketing la Sibiu

Papuc Irina

Discuții interministeriale despre dezvoltarea investiţiilor germane în România

Stefana Muresan

Zonă de agrement și debarcader pe malul râului Mureș la Alba Iulia: licitație și execuție în 2020

Papuc Irina

Leave a Comment