Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Farmec își va recicla ambalajele de cosmetice

Producătorul român de cosmetice Farmec Cluj va demara un proiect pilot pentru reciclarea ambalajelor produselor din portofoliul propriu.

Acesta se va derula în patru magazine de brand din Cluj-Napoca, unde vor fi amplasate recipiente de colectare pentru deșeurile de ambalaje din hârtie, plastic, sticlă, metal și aluminiu. „Ne dorim să asigurăm închiderea ciclului de viață a produselor din portofoliul Farmec și să limităm impactul lor asupra mediului. Încurajăm consumatorii noștri să participe la acest proiect și îi îndemnăm să recicleze cât mai mult“, a declarat Tudor David, director de marketing.

Unitățile selectate vor fi cele din centrele comerciale Iulius Mall și Platinia, dar și cele de pe străzile București și Napoca. Consumatorii pot aduce la aceste puncte de colectare deșeuri de ambalaje de hârtie (cutii de creme), plastic (cutii de creme, recipiente de șampoane și gel de duș, dar și recipiente ale produselor de curățenie), sticlă (borcane de creme), metal și aluminiu (doze spray de aluminiu).

Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate. Rețeaua de magazine de brand Farmec cuprinde opt magazine cu această denumire, 20 magazine Gerovital proprii și două deschise prin sistemul de franciză.

Societatea clujeană avea în 2018 afaceri de 236 de milioane de lei și un profit de 9,2 milioane, cu 730 de angajați. Principalii săi competitori la nivel național în fabricarea parfumurilor și a produselor cosmetice sunt Dalli Production, Stera Chemicals, Interstar Chim și Detergenți SA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Regiunea Vest a obţinut finanţare pe proiecte în valoare de peste un miliard de euro pe Programul Operaţional Regional

Articolul următor

Clujenii și brașovenii comandă online mâncare de peste 50 de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share