Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii și brașovenii comandă online mâncare de peste 50 de lei

Județele Cluj și Brașov se găsesc în topul național al comenzilor de mâncare în funcție de valoarea acestora.

Valoarea medie a comenzii la nivel național în 2019 a fost de 60 de lei pe cea mai mare platformă de profil din România, Foodpanda.ro. Bucureștenii au cheltuit cel mai mult pe mâncare (70 de lei), urmați de clujeni (55 de lei) și brașoveni (50 de lei). Cea mai mare comandă înregistrată pe platformă a fost de 1.850 de lei și a conținut peste 40 de feluri de preparate, preponderent vegetariene.

Pe parcursul anului, compania și-a extins sau reconsolidat operațiunile în mai multe orașe, printre care Baia Mare și Târgu-Mureș. Pe primul loc în topul orașelor care au generat cele mai multe comenzi anul trecut s-a situat București, urmat de Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Iași.

„Numărul comenzilor se află pe un trend ascendent, favorizate și de dezvoltarea pieței de food ordering din România. Pentru anul în curs ne propunem consolidarea poziției de lider pe piața autohtonă, prin extinderea operațiunilor în alte orașe mari din țară. În continuare vizăm creșterea numărului de restaurante partenere”, a declarat Andreea Petrișor, Managing Director Delivery Hero România.

Cele mai aglomerate perioade în ceea ce privește numărul de comenzi s-au înregistrat în 1-21 decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă, și septembrie 10-25 septembrie, interval de timp marcat de începerea noului an școlar și de terminarea sezonului de concedii.

76% dintre comenzile realizate pe platformă au fost generate de aplicația mobilă. Cele mai multe astfel de comenzi pe aplicație au fost făcute în București, Cluj-Napoca și Brașov. Foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din țară, colaborând cu 2.100 de restaurante. Principalii săi concurenți din România sunt Glovo și Takeaway.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Farmec își va recicla ambalajele de cosmetice

Articolul următor

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share