Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Un studiu recent a descoperit faptul că fermierii europeni pot evita pierderi de miliarde de euro protejându-și culturile cu produse inovatoare precum cele care conțin Isoclast™ activ.

 

Prezentat în cadrul târgului Fruit Logistica din Berlin, studiul desfășurat de grupul independent de consultanță Nomisma a arătat că pot beneficia de utilizarea acestui produs, culturi în valoare de 129 mld. Euro,  dispuse pe 54,1 milioane de hectare, sau 31% din totalul zonei cultivate la nivel european.

Studiul a fost comandat de Corteva Agriscience pentru a explora beneficiile economice ale utilizării insecticidului inovator împotriva insectelor dăunătoare care se hrănesc cu seva plantelor de măr, piersic, roșie și cartof. Acest insecticid este disponibil pe piață cu denumirea Closer™.

Se estimează că neutilizarea acestor produse poate duce la pierderi de milioane de euro din valoarea producției în anul 2020, inclusiv:

 

  • O scădere cu 18% pentru merele de masă (interval -12%/-24%), reprezentând o pierdere de peste 1 miliard de euro
  • O scădere cu 34% pentru piersici (interval -28%/-41%), reprezentând o pierdere de 1,2 miliarde de euro
  • O scădere cu 33% pentru roșiile în cultură protejată (interval -27%/-40%), reprezentând o pierdere de 1,6 miliarde de euro
  • O scădere de 10% pentru cartofi (interval -7%/-14%), reprezentând o pierdere de 1,3 miliarde de euro

 

“Suntem mândri să putem prezenta soluțiile noastre vizitatorilor târgului Fruit Logistica”, a declarat Sonia Cavanna, expert tehnic Global Food Chain și European Food Chain Leader în cadrul Corteva Agriscience. „Prin împărtășirea expertizei noastre și prin colaborarea cu jucatorii lanțului valoric, vom ajuta fermierii să își îmbunătățească rentabilitatea, comercianții și industriile alimentare să asigure o sursă sigură și fiabilă de aprovizionare de culturi și vom sprijini interesele clienților prin promovarea opțiunilor.”

„Acest studiu a fost comandat pentru a înțelege potențialul acestui produs inovator, ca parte a eforturilor noastre de a asigura sustenabilitatea ecologică și economică a culturilor-cheie din agricultura europeană. În calitate de lider mondial în acest domeniu, ne-am angajat să sprijinim fermierii în abordarea urgențelor provocate de noii dăunători și de schimbările climatice, asigurând în același timp o recoltă profitabilă, și să răspundem cererii consumatorilor cu privire la alimente sustenabile.

Ersilia Di Tullio, Project Leader în cadrul Nomisma, a adăugat: „Am selectat țările cheie producătoare pentru fiecare cultură, în care apar principalii dăunători care se hrănesc cu seva plantelor, combătuți cu Isoclast (afidele, păduchii țestoși și musculița albă) estimată la nivel național pe termen mediu (2022). De asemenea, am luat în considerare prezența virusurilor transmise de acești dăunători, în măsura în care acestea provoacă pagube relevante.

„Apoi, am simulat scenariul de impact pentru producția comercială a fiecărei culturi până în anul 2022, prezentând efectele reducerii eficienței portofoliului de protecție, fără introducerea pe piață a noilor insecticide precum Isoclast. Datele au demonstrat că moleculele noii generații de insecticide, care asigură o eficiență maximă și un impact scăzut, sunt esențiale pentru protecția culturilor cheie analizate”.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe  bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube.

 

Despre Nomisma

Nomisma este o societate independentă, cu sediul în Bologna (Italia), care desfășoară studii economice și oferă consultanță pentru societăți, asociații și administrații publice la nivel național și internațional.

Experiența, metodele, capacitatea de interpretare a fenomenelor, inovația: acestea sunt valorile pe care Nomisma le oferă clienților săi cu obiectivul de a furniza sprijin concret în procesele de cunoaștere și decizionale.

În prezent, Nomisma activează în mai multe domenii economice – evaluări imobiliare, regenerare urbană, agricultură și economie alimentară, economie teritorială, economie socială, asistență tehnică – prestând servicii în cadrul sectorului public, societăților private, grupurilor bancare și asociațiilor.

Experiența extinsă în implementarea Observatoarelor permanente permite Nomisma să reprezinte un punct de referință pentru furnizarea de date economice originale și pentru interpretarea fenomenelor economice actuale și viitoare.

Puteți găsi informații suplimentare la adresa www.nomisma.it

Urmăriți Nomisma pe LinkedIn

 

™ ,®, Mărci comerciale şi mărci de servicii ale companiilor Dow AgroSciences, DuPont sau Pioneer şi ale companiilor afiliate, sau ale proprietarilor respectivi. Sustaine™ este marcă comercială a companiei Eden Research sau a proprietarilor respectivi.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii și brașovenii comandă online mâncare de peste 50 de lei

Articolul următor

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share