Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Administrația locală din Șimleu Silvaniei propune instituirea unor facilități fiscale pentru companii după ce grupul german Ara a decis să își închidă fabrica de încălțăminte din oraș.

“Din nefericire, o societate importantă din Șimleu își va înceta activitatea. E un moment dificil pe care sunt convins că o să reușim să îl depășim. Voi propune consiliului local adoptarea unei hotărâri pentru acordarea de facilități fiscale pentru orice nou investitor care are minimum 10 de angajați. De când conduc acest oraș, ușa mea a fost deschisă oricărui investitor și va rămâne în continuare”, a transmis primarul Septimiu Țurcaș.

Grupul german Ara Shoes va opri din 10 aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din județul Sălaj și va reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai, județul Bihor. Compania germană se numără printre cei mai mari angajatori din Șimleu și localitățile din jur.

Prima etapă va consta în închiderea fabricii din Sălaj, iar a doua, reducerea cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către Lloyd și Legero România. Personalul disponibilizat va beneficia de salarii compensatorii, ale căror cuantumuri încă nu au fost fixate.

În cele două unități de producție Ara din România 2.500 de angajați iau parte la operațiunea de fabricare a opt milioane de perechi de pantofi pe an. Ara Group produce încălțăminte de calitate. Producția sa este grupată sub trei branduri: Ara, Legero și Lloyd.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Articolul următor

Certificatele de urbanism vor fi obținute pe internet în Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share