Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara a fost deschisă Camera de Diplomaţie Comercială cu Republica Serbia

Relaţiile economice, dar şi culturale şi interinstituţionale dintre România şi Serbia ar urma să fie mai bine puse în valoare, odată cu inaugurarea a ceea ce este organizaţia care se numeşte „Camera de Diplomaţie Comercială cu Republica Serbia”.

Organizaţia a fost inaugurată, la Timişoara, în prezenţa mai multor reprezentanţi ai autorităţilor locale. Noua asociaţie îşi propune să ajute la dezvoltarea relaţiilor cu instituţiilor din cele două ţări şi sprijinirea firmelor interesate de a face afaceri în România şi Serbia.
„Această organizaţie a luat fiinţă ca urmare a cererii lansate de Ambasada Serbiei în septembrie 2017, la Bucureşti, adresată preşedintelui Uniunii Camerelor de Comerţ bilaterale din România. Din care fac şi eu parte, eu fiind reprezentantul în Serbia a Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România. Reprezentanţii Ambasadei Serbiei au cerut sprijin pentru înfiinţarea unei Camere a Diplomaţiei Comerciale dintre România şi Serbia, văzând nevoia de a întări relaţiile economice, culturale, turistice, tot ceea ce ţine de Republia Serbia, de fratele nostru, ţara noastră vecină să prietenă, de care e nevoie să ne apropiem mai mult”, a subliniat Rodica Mosulea, presedintele Camerei de Diplomatie Comerciala cu Republica Serbia.
„Este un eveniment important pentru Timiş, pentru toată ţara, pentru România, relaţiile dintre cele două ţări sunt la un nivel înalt, sunt bine poziţionate şi era nevoie de o asemenea cameră de diplomaţie economică. S-a încercat şi în trecut realizarea unei asemenea organizaţii, se pare că nu era momentul potrivit. Acum era mommentul, sunt foarte multe reacţii pozitive şi din România şi din Serbia”, a declarat, la rândul său, Mladen Galovic, vicepreşedintele noii organizaţii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru societăţi din domeniul semnalizării rutiere, sancţionate cu un aproape 700.000 de euro de Consiliul Concurenţei

Articolul următor

Bugetul Bihorului în dezbatere publică. Venituri estimate - 403 milioane lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share