Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bugetul Bihorului în dezbatere publică. Venituri estimate – 403 milioane lei

Potrivit conducerii CJ Bihor, județul pornește în acest an cu un buget al sărăciei, din cauza alocării guvernamentale care este mult mai mică decât în anii anteriori. Cu o zi înainte, în plenul ședinței de CJ, aceștia au spus că anul acesta pornește cu deficit inclusiv pe cheltuielile de funcționare. Pasztor Sandor, președintele CJ Bihor susține că bugetul pentru investiții se va constitui din excedentul de anul trecut, de aproximativ 52 milioane lei și creditul de 50 de milioane lei pe care CJ Bihor are în plan să îl acceseze în acest an.

Cifrele publicate pe site-ul CJ Bihor arată că județul începe anul cu un o estimarea veniturilor de peste 403 milioane lei, în condițiile în care a încheiat anul trecut cu o execuție de peste 473 milioane lei.
La cele 403 milioane se adună și veniturile proprii ale instituțiilor finanțate de CJ, rezultând un buget general în valoare de peste 438 milioane lei.

La cheltuieli, cele mai mari sume sunt alocate destinației social-culturale, peste 225 milioane lei. Această secțiune cuprinde învățământul – cu progamele aferente precum „lapte și corn”, sănătatea, „cultură, recreere și religie” și asistența socială. Peste 100 de milioane lei merg, astfel, spre „cultură, recreere și religie”, adică biblioteci publice, muzee, instituții de spectacole și concerte, centre culturale sau servicii religioase.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat pe site-ul CJ Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Timişoara a fost deschisă Camera de Diplomaţie Comercială cu Republica Serbia

Articolul următor

Fabrica Aramis Baia Mare va fi creditată cu 11 milioane de euro

Citește si:
Citeste mai mult

Digital@Sângeorgiu de Mureș  

Viziunea și strategia primarului Sófalvi Sándor Szabolcs în modernizarea comunei   Executivul comunei Sângeorgiu de Mureș continuă să…
Citeste mai mult

Leroy Merlin, în loc de IAIFO

Lanțul de bricolaj Leroy Merlin este interesat să își ridice primul magazin din județul Sălaj pe locul în…
Citeste mai mult

Noul sezon la Băile Figa, deschis oficial

Băile din orașul Beclean au dat startul sezonului estival în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel…
Total
0
Share