Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hidroelectrica va moderniza hidroagregatul nr. 2 CHE Dăești

Hidroelectrica a semnat, în această săptămână, contractul de modernizare a hidroagregatului 2 (HA2) al Centralei Hidroelectrice Dăești, aflată pe cursul mijlociu al Râului Olt, în județul Vâlcea, a anunțat astăzi Biroul de Presă al companiei. Lucrările, în valoare de 24.851.428 lei, vor fi realizate de Hidroserv.

 

Hidroagregatul 2 CHE Dăești, actualmente în exploatare, este de concepție autohtonă și a fost dat în folosință în anul 1976, acumulând până în prezent peste 176.000 de ore de funcționare. Uzura tehnică acumulată pe parcursul celor 44 de ani de viață a hidroagregatului impune realizarea de lucrări de modernizare astfel încât HA2 să poată intra într-un nou ciclu de funcționare.

CHE Dăești este echipată cu  două hidroagregate având turbine verticale Kaplan cuplate  cu  generatoare sincrone și are o putere instalată de 37,8 MW (2 x 18,9). Producţia medie anuală de energie a CHE Dăești este de 107 GWh.

În cadrul acestul contract, Hidroserv va realiza lucrări ample de modernizare la turbina hidraulică, hidrogenerator, instalații auxiliare, panouri servicii proprii, automatizare și monitorizare.

”Hidroelectrica își continuă și în anul 2020 programele de modernizare a centralelor hidroelectrice aflate în exploatare. Acesta este un punct foarte important din strategia noastră, pentru că, alături de dezvoltarea afacerilor, ne dorim securizarea obiectivelor din portofoliu. Am schimbat politica firmei inclusiv pe această zonă, astfel că modernizările aflate în plan se vor face cu echipamente similare sau compatibile pentru diverse obiective, astfel încât să scadă costurile de mentenanță și să fie asigurată interoperablitatea. Același lucru ne dorim să facem și la Dăești, cu HA2, care trebuie să fie similar cu HA1, hidroagregat modernizat deja” – a afirmat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Referindu-se la prestatorul lucrărilor, Bogdan Badea a adăugat: ”Alături de contractul de mentenanță în valoare de peste 711 milioane de lei pentru o perioadă de patru ani,  pe care l-am semnat în decembrie 2019 cu Hidroserv, ne bucurăm să putem direcționa către această companie indispensabilă nouă și lucrări de modernizare. Face parte din efortul nostru de a păstra și consolida echipa de specialiști a acestei societăți și de a accelera procesul de ieșire din insolvență a Hidroserv.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fostul sediu al Primăriei Carei a fost cumpărat de o companie din Ungaria

Articolul următor

Contractul pentru achiziția de 35 de noi troleibuze și autobuze hibrid în Brașov, semnat azi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share