Auto Mediu Ultimele stiri

Programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie: buget de 140 de milioane de lei

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat vineri că programul Rabla 2020 va fi lansat în luna martie, precizând că va avea cel mai mare buget de până acum, atât pentru Rabla Clasic, cât şi pentru Rabla Plus, transmite Agerpres.

Ministrul a declarat că au fost pregătite 60.000 de vouchere în valoare de 6.500 de lei fiecare pentru românii care îşi vor preda maşinile vechi la centrele de casare.

”Pentru Rabla clasic ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut, iar pentru Rabla plus, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane la 140 milioane de lei, urmând ca în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare, să finanţăm minim 3.000 de maşini electrice.

Se păstrează ca anul trecut valoarea de minim 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi, voucherul poate ajunge până la 11.350 euro.

Aş vrea să spun că este cea mai mare valoare a a unui voucher pentru o maşină electrică din Europa şi mă bucur foarte mult că Guvernul Ludovic Orban susţine modernizarea parcului auto din România şi ne dorim să creştem de la an la an”, a spus ministrul Costel Alexe, potrivit Agerpres.

Pentru Rabla clasic valoarea unui voucher a rămas la 6.500 de lei, acesta putând fi cumulat, în funcţie de motorizare, cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 lei pentru maşinile hibrid.

Totodată, s-a menţinut ecobonusul de 10.000 de euro acordat la achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% electrică.

Related posts

Investiții noi “pe țeavă” la Tenaris. Zalăul intră pe piața automotive

Stefana Muresan

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Ionut Oprea

Leave a Comment