Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor public în valoare de 53 de milioane de euro acordat Guvernului României pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice după constatarea conformității cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, „măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, fără a denatura concurența pe piața unică”.

Vicepreședintele Executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, responsabil cu politica în domeniul concurenței, a declarat, citat de caleaeuropeana.ro, că „România va contribui la lupta împotriva încălzirii globale, în conformitate cu obiectivele Pactului Ecologic European. Această schemă va reduce emisiile nocive produse de mașini și va îmbunătăți sănătatea cetățenilor, fără denaturarea necorespunzătoare a concurenței”.

Pactul Ecologic European, prezentat în decembrie 2019, stabilește ca obiectiv transformarea Europei în primul continent neutru climatic până în 2050. Pentru a atinge neutralitatea climatică, este necesară o reducere cu 90% a emisiilor de transport până în 2050.

Bugetul de 53 de milioane de euro pentru schema de ajutor este prevăzut pentru perioada cuprinsă între 2020 și 2025.

Aceasta este deschisă tuturor operatorilor economici care îndeplinesc anumite criterii, de exemplu în ceea ce privește echipamentele care se conectează la priză. Beneficiarii vor fi selectați printr-o procedură de licitație deschisă și transparentă, iar ajutorul financiar va fi acordat sub formă de subvenții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Sibiu participă în premieră la Târgul Internațional de Turism de la Tel Aviv

Articolul următor

Globalworth inaugurates Tower 3 in the Globalworth Campus complex, the largest office park in Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share