Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Primăria Cluj-Napoca a lansat a cincea sa licitație succesivă pentru concesionarea lucrărilor pentru realizarea și exploatarea unor imobile peste drum de complexul The Office. Vrea acolo hotel sau birouri.

Licitaţia vizează concesionarea lucrărilor pentru realizarea şi exploatarea unor imobile cu funcţiuni complexe pe terenul aflat în proprietatea municipiului, de pe Bd. 21 Decembrie.

Ofertanţii pot opta fie pentru o investiţie cu destinaţia hotel de minimum 200 de camere, clasificare turistică 4*, fie pentru clădire de birouri şi servicii conexe, minimum clasa A, cu respectarea cerinţelor din caietul de sarcini.

Valoarea contractului este estimată între 350 de milioane şi 1,42 miliarde de lei. Durata contractului este estimată la 40 de ani. Ofertanţii care optează pentru hotel de 4* trebuie să înregistreze o cifră de afaceri anuală medie de 14 milioane de euro, în ultimii trei ani, în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depuna oferta.

Pentru firmele care optează pentru investiţie clădire birouri sau funcţiuni mixte: minimum 3,4 milioane de euro cifră de afaceri anuală medie în ultimii trei ani. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 martie.

Niciun investitor nu a fost interesat până acum să ridice aceste obiective pe terenul de 2.000 mp pe care primăria îl oferă. Municipalitatea speră astfel ca prin taxa de redevență să obțină fondurile necesare pentru ridicarea Centrului Cultural Transilvania, care trebuie să includă un sediu pentru Filarmonica Transilvania, proiect despre care se vorbește de mai bine de 10 ani.

La penultima licitație nu a fost depusă nicio ofertă. Ulterior, municipalitatea a solicitat reevaluarea proiectului pentru a vedea dacă să meargă tot pe varianta licitației. Condițiile din actualul caiet de sarcini nu au fost suficient de atractive pentru potențialii investitori.

Suprafaţa terenului pentru întregul ansamblu este de 13.923 mp, din care 2.200 mp pentru clădirea de birouri sau hotel. Pe acest teren funcţionează acum o parcare publică având 299 de locuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

Articolul următor

Vodafone România achiziţionează doar energie verde din surse regenerabile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share