Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

BRK Financial Group (BFG) Cluj a devenit market maker al companiei MedLife, primul funizor de servicii private de sănătate listat la bursa românescă.

„MedLife este primul emitent din componența indicelui BET al BVB care încheie un contract de market making cu un intermediar. Proiectul este unul ambițios și sperăm că lichiditatea acțiunilor MedLife se va îmbunătăți semnificativ.

BRK urmează să mențină cotații ferme de market maker la un spread de maxim 1%, în valoare de peste 50.000 de euro pentru MedLife”, a declarat Monica Ivan, director general al BFG.

„Ne dorim să performăm și, pentru că lichiditatea reprezintă un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investiții, ne-am decis să implementăm și noi acest program de market making. Dincolo de scăderea volatilității și creșterea performanței acțiunii, introducerea acestui nou program ne va ajuta să ne consolidăm și mai mult poziția pe care o avem în acest moment și, implicit, să devenim un emitent și mai atractiv pentru fondurile de investiții” a declarat Mihai Marcu, președintele MedLife.

Bursa de Valori București (BVB) a stabilit anul trecut cadrul general care permite implementarea conceptului de market maker al emitentului. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respectiv, precum și cu BVB.

„Astfel de parteneriate reprezintă rezultatul unora dintre măsurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru creștererea lichidității pieței după ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de MME. Ne-am dori ca aceste exemple să fie replicate și de alți emitenți, care au la dispoziție cadrul care creează premisele de îmbunătățire a lichidității”, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

BFG a fost înființată ca societate pe acțiuni în 1994, ca Broker Cluj, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. Pe segmentul de tranzacționare, societatea operează tranzacțiile pe contul propriu, operațiuni de market-making și operațiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea operează tranzacțiile clienților, respectiv operațiunile corporate.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară. Din 2009, grupul a deschis sau a achiziționat 130 de unități medicale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondurile europene schimbă Sănătatea din România

Articolul următor

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share