Asigurări/Burse Cluj Sanatate Ultimele stiri

Brokerii clujeni vor să crească lichiditatea acțiunilor MedLife

BRK Financial Group (BFG) Cluj a devenit market maker al companiei MedLife, primul funizor de servicii private de sănătate listat la bursa românescă.

„MedLife este primul emitent din componența indicelui BET al BVB care încheie un contract de market making cu un intermediar. Proiectul este unul ambițios și sperăm că lichiditatea acțiunilor MedLife se va îmbunătăți semnificativ.

BRK urmează să mențină cotații ferme de market maker la un spread de maxim 1%, în valoare de peste 50.000 de euro pentru MedLife”, a declarat Monica Ivan, director general al BFG.

„Ne dorim să performăm și, pentru că lichiditatea reprezintă un indicator extrem de important pentru atragerea fondurilor de investiții, ne-am decis să implementăm și noi acest program de market making. Dincolo de scăderea volatilității și creșterea performanței acțiunii, introducerea acestui nou program ne va ajuta să ne consolidăm și mai mult poziția pe care o avem în acest moment și, implicit, să devenim un emitent și mai atractiv pentru fondurile de investiții” a declarat Mihai Marcu, președintele MedLife.

Bursa de Valori București (BVB) a stabilit anul trecut cadrul general care permite implementarea conceptului de market maker al emitentului. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respectiv, precum și cu BVB.

„Astfel de parteneriate reprezintă rezultatul unora dintre măsurile concrete pe care le-am luat la nivelul BVB pentru creștererea lichidității pieței după ce anul trecut am stabilit cadrul general de derulare al programului de MME. Ne-am dori ca aceste exemple să fie replicate și de alți emitenți, care au la dispoziție cadrul care creează premisele de îmbunătățire a lichidității”, a spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

BFG a fost înființată ca societate pe acțiuni în 1994, ca Broker Cluj, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România. Pe segmentul de tranzacționare, societatea operează tranzacțiile pe contul propriu, operațiuni de market-making și operațiuni cu produse structurate, iar pe segmentul de intermediere, societatea operează tranzacțiile clienților, respectiv operațiunile corporate.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru pachete de prevenţie în sănătate din ţară. Din 2009, grupul a deschis sau a achiziționat 130 de unități medicale.

Related posts

58% dintre români au încredere în ceea ce spun oamenii de știință despre mediu, locul 2 în Europa

Ligia Voro

EXCLUSIV: Viziunea noului director al CN Aeroporturi București, George-Alexandru Ivan – INTERVIU

Stefana Muresan

Univers T din Cluj Napoca, locul I în Topul Național al Firmelor

Stefana Muresan

Cluj și Brașovul, campioanele scumpirilor imobiliare

Nora Dumitrescu

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

Turcii de la Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, câștigătorii lotului 1, construiesc și lotul 2 al centurii Capitalei

Stefana Muresan

EximBank finanțează Grupul Arsat de la Arad cu 11 milioane de euro

Papuc Irina

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Nora Dumitrescu

E.ON suplimentează doza de energie la Electric Castle

Ligia Voro

Clujenii de la TCI Contractor General și o companie ieșeană, contract de aproape 6 mil. euro pentru construcția Băilor Sărate de la Ocna Mureș

redactia

VGP expected to post substancial higher net profit for full year 2019

Papuc Irina

Investiție de 14 mil. euro – Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative, cunoscut drept Buftea de Cluj, isi deschide portile

redactia

Vastint Romania celebrated the opening of Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Banca Transilvania: mai puțin contact fizic, mai mult servicii online

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania: „Planul nostru este o colaborare pe mai mulţi ani cu Simona Halep şi, deşi încă este devreme, vom atinge mai mulţi piloni strategici pentru dezvoltarea României”

redactia

CJ | Repere clujene cu şi despre I.D.Sîrbu

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

Cea mai mare firmă românească de construcții donează Spitalului Județean Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Papuc Irina

ALISIA ENCO isi face intrarea in high life-ul modei la Monaco

Ionut Oprea

Se reiau treptat serviciile cu publicul în Sala ghişeelor din Primăria Oradea

Traian Dan

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank – a treia bancă din Republica Moldova

Stefana Muresan

P3 Logistics Parks semnează două noi contracte de închiriere cu Uniprest Instal și Norm Fasteners

Papuc Irina

Leave a Comment