București Energie Energy Mirror Of Romania Sibiu Ultimele stiri

Romgaz rămâne jucător activ pe piaţa de furnizare în contextul liberalizării pieței

Romgaz a anunțat în această seară că începând cu data de 1 iulie va continua să asigure cantitatea necesară aprovizionării cu gaze atât pentru furnizorii consumatorii casnici cât şi pentru clienţii industriali, păstrându-şi astfel poziţia de jucător important pe piaţa de gaze naturale.

 

Adrian Volintiru, Directorul General al Romgaz, a declarat: „Romgaz continuă politica de dezvoltare şi implicare pe piaţa de furnizare gaze pentru ambele categorii amintite anterior. Interesul nostru de a rămâne un jucător activ şi implicat este manifestat prin acţiunile şi politicile investiţionale pe care le avem, continuând să fim preocupaţi de siguranţa în furnizare şi de dezvoltarea pieţei româneşti de gaze naturale”.

SNGN Romgaz SA nu a identificat niciun motiv real ca odată cu liberalizarea pieţei, la 1 iulie, să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă. Piaţa de energie şi gaze naturale va fi liberalizată după data de 1 iulie 2020. Astfel, preţul va fi stabilit de piaţă şi nu controlat de ANRE. Inclusiv tarifele plătite de consumatorii finali vor fi stabilite în condiţiile pieţei, și nu vor mai trebui aprobate de autoritatea de reglementare în domeniul energiei.

Related posts

Calitate, responsabilitate și integritate în Rotary 2241

Ligia Voro

Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi angajează 108 oameni pentru fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Circa 70% din exporturile moldovenești ajung în UE, iar livrările către CSI continuă să scadă

redactia

Leave a Comment