Industrie Maramureș Transport Ultimele stiri

Spaniolii vor parc industrial în Maramureș

Companiile din Spania vor să identifice investitori locali în vederea creării unui parc industrial în zona Maramureșului.

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei, s-a întâlnit cu Ioan-Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș. Arnau are în subordine județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, conform Jurnal MM.

Acesta l-a informat pe Dăncuș despre identificarea unor posibili investitori în Maramureș în vederea creării unui parc industrial, despre inițierea unor zboruri internaționale din și către Spania de pe Aeroportul Internațional Maramureș, dar și despre înfrățirea Provinciei Castellon cu acest județ.

”Există firme spaniole interesate să investească în Maramureș pentru a crea un parc industrial”, a declarat consulul Spaniei. El vrea să faciliteze cooperarea dintre România și Spania prin implicarea în activitățile externe ale județului Maramureș, dezvoltarea de relații economice, culturale și sportive, precum și încurajarea studiului limbii spaniole în învățământul preuniversitar și universitar românesc.

Vicepreședintele CJ a spus că pentru parcul industrial se impune transmiterea unor solicitări concrete din partea investitorilor spanioli pentru a se putea găsi soluții viabile. Cele două părți au convenit că se vor realiza demersuri comune și din partea administrației județene către operatorii de zboruri pentru deschiderea unor linii aeriene spre comunitățile din Spania, unde trăiesc mulți români.

“Vom reconfirma și noi, ca administrație publică locală, aceste demersuri la companiile care realizează zboruri spre Spania. Totodată, ne vom arăta dorința deschiderii unor linii aeriene permanente spre și dinspre orașele spaniole unde locuiesc mulți maramureșeni”, a spus vicepreședintele CJ.

În Maramureș vor fi invitați managerii care se ocupă de proiectul Barca Academy, de la FC Barcelona, pentru a concretiza un proiect fotbalistic comun pentru tinerii maramureșeni, în genul celor desfășurate la Cluj-Napoca sau București.

Barca Academy promovează și extinde la nivel global conceptele și sistemul FC Barcelona, un brand fotbalistic unic și creativ, recunoscut la nivel mondial și creat în timp de către cei mai buni fotbaliști și antrenori din lume.

 

Related posts

Unicarm, un business de sute de milioane de euro, la 20 de ani de activitate

Stefana Muresan

O nouă platformă de staţionare aeronave la Aeroportul Internațional Cluj

Stefana Muresan

Dorel Duță, președinte UNSICAR: “Problema în asigurări nu este dacă se întâmplă riscul, ci când”

Ligia Voro

Leave a Comment