Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spaniolii vor parc industrial în Maramureș

Companiile din Spania vor să identifice investitori locali în vederea creării unui parc industrial în zona Maramureșului.

Jose Arnau, consulul onorific al Spaniei, s-a întâlnit cu Ioan-Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș. Arnau are în subordine județele Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud și Suceava, conform Jurnal MM.

Acesta l-a informat pe Dăncuș despre identificarea unor posibili investitori în Maramureș în vederea creării unui parc industrial, despre inițierea unor zboruri internaționale din și către Spania de pe Aeroportul Internațional Maramureș, dar și despre înfrățirea Provinciei Castellon cu acest județ.

”Există firme spaniole interesate să investească în Maramureș pentru a crea un parc industrial”, a declarat consulul Spaniei. El vrea să faciliteze cooperarea dintre România și Spania prin implicarea în activitățile externe ale județului Maramureș, dezvoltarea de relații economice, culturale și sportive, precum și încurajarea studiului limbii spaniole în învățământul preuniversitar și universitar românesc.

Vicepreședintele CJ a spus că pentru parcul industrial se impune transmiterea unor solicitări concrete din partea investitorilor spanioli pentru a se putea găsi soluții viabile. Cele două părți au convenit că se vor realiza demersuri comune și din partea administrației județene către operatorii de zboruri pentru deschiderea unor linii aeriene spre comunitățile din Spania, unde trăiesc mulți români.

“Vom reconfirma și noi, ca administrație publică locală, aceste demersuri la companiile care realizează zboruri spre Spania. Totodată, ne vom arăta dorința deschiderii unor linii aeriene permanente spre și dinspre orașele spaniole unde locuiesc mulți maramureșeni”, a spus vicepreședintele CJ.

În Maramureș vor fi invitați managerii care se ocupă de proiectul Barca Academy, de la FC Barcelona, pentru a concretiza un proiect fotbalistic comun pentru tinerii maramureșeni, în genul celor desfășurate la Cluj-Napoca sau București.

Barca Academy promovează și extinde la nivel global conceptele și sistemul FC Barcelona, un brand fotbalistic unic și creativ, recunoscut la nivel mondial și creat în timp de către cei mai buni fotbaliști și antrenori din lume.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romgaz rămâne jucător activ pe piaţa de furnizare în contextul liberalizării pieței

Articolul următor

Dotări de peste 5 milioane de lei pentru Spitalul de Recuperare Băile Felix

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share