Auto Industrie Transport Ultimele stiri

Ford Craiova estimează volume record de producție în 2020

Ford România confirmă astăzi faptul că unitatea de producție de ultimă generație de la Craiova va atinge anul acesta un record al volumului de asamblare zilnic: peste 1.000 de unități Puma și EcoSport, astfel că o mașină este produsă la fiecare 67 de secunde.

 

Începând cu luna octombrie 2019, fabrica Ford Craiova construiește în premieră, în paralel, două crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor – Ford EcoSport și nou-lansatul Ford Puma. SUV-urile reprezintă în continuare segmentul cu cea mai mare creștere la nivel european. În 2019 au fost înmatriculate în total 5,9 milioane de SUV-uri, în creștere cu 10% față de 5,4 milioane de unități înmatriculări în 2018.

Noul Ford Puma este deja livrat în toate piețele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte a acestui an, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat și în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piață.

“Echipa Ford Craiova este foarte fericită să descopere reacțiile pe care Ford Puma le-a generat în presa europeană. Sunt convins că viitorii noștri clienți vor fi fascinați de caracterul dinamic al noului Ford Puma, dar și de aspectul funcțional și de elementele inovatoare oferite de acest vehicul fabulos”, spune Ian Pearson, Președinte Ford România și Director al fabricii Ford Craiova.

Cu o sumă de 1.5 miliarde de euro investită în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008, Ford România a ajuns la un total de 6300 de angajați, care lucrează atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât și la Fabrica de Motoare. Aproximativ 3400 dintre aceștia au fost angajați în ultimii trei ani pentru a sprijini producția noilor EcoSport și Puma. În condițiile în care volumul de producție al celor două modele crește constant, Uzina de Asamblare Vehicule Ford Craiova operează în premieră în trei schimburi.

În contextul unui ritm accelerat de producție a vehiculelor, Fabrica de Motoare va atinge la rândul său un nou record: aproximativ 1700 de motoare produse într-o singură zi. În acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP și 155 CP mHEV.

Noul Ford Puma, construit exclusiv la Craiova, a primit rating-ul maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranță organizate de autoritatea independentă Euro NCAP. Ford Puma a fost notat cu punctaj maxim la testul de impact lateral cu bariera deformabilă, dar și la dificila probă de impact lateral cu stâlpul. Tehnologiile oferite de Ford Puma – care includ Sistemul de asistență pre-coliziune cu frânare automată, Limitatorul inteligent de viteză și Sistemul de menținere a benzii de rulare – au fost și ele apreciate de Euro NCAP.

“Suntem mândri că Ford Craiova construiește acest vehicul în contextul în care Puma a primit cinci stele la testele Euro NCAP. De asemenea, suntem prima uzină de producție auto din România care construiește un vehicul cu tehnologie hibridă integrată: Ford Puma cu motorul 1.0 EcoBoost mild hybrid de 155 CP”, spune Pearson.

Ford și-a asumat angajamentul de a electrifica gama sa de modele vândute în Europa, Puma fiind unul dintre cele 14 modele electrificate care vor fi disponibile pentru clienții europeni până la finalul anului 2020. Această listă este deschisă de noul SUV Ford Mustang Mach-E, vehicul 100% electric.

În 2019, Ford a atins în România o cotă de piață de 8.6%, cu un total de 16.168 de vehicule înmatriculate, clasându-se pe prima poziție în topul vânzărilor mărcilor de import. De asemenea, Ford și-a păstrat pentru al patrulea an consecutiv poziția de lider în segmentul vehiculelor comerciale, acolo unde Ford Transit și pickup-ul Ford Ranger au înregistrat rezultate foarte bune.

Modelul Ford Puma este deja disponibil în toate showroom-urile celor 37 de reprezentanțe Ford din România.

Related posts

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

Ionut Oprea

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Stefana Muresan

Pegas inaugurează prima franciză, în Brașov. De Black Friday, reduceri de până la 80%

redactia

Schimbările climatice, tema fierbinte evitată de liderii UE la Summit-ul de la Sibiu

Ligia Voro

Investiţie de 31,7 milioane lei într-un centru de transfer tehnologic pentru Universitatea Oradea

Stefana Muresan

Hidroelectrica şi BCR , contract pentru o linie de credit de 85 de milioane de lei

Stefana Muresan

Continuă lucrările la Drumul Apusenilor (Beiuș – Stâna de Vale – Coada Lacului)

Traian Dan

Maramureșul își va promova oferta turistică în capitală

Nora Dumitrescu

Fonduri de aproximativ 158 milioane de lei atrase în Regiunea Vest pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

redactia

Imotrust Arad vinde un teren de 44.505 mp în Cluj Napoca, pentru 2,5 mil. euro

Stefana Muresan

Steve Wozniak to give keynote speech at MIPIM 2020

Ionut Oprea

ROMGAZ continuă să sprijine sănătatea. 1 milion de lei pentru SCJU Sibiu

redactia

Alte investiţii în aparatură medicală performantă la SCJU Târgu Mureş

Ligia Voro

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Nora Dumitrescu

Maramureșul, implicat într-un proiect european împotriva inundațiilor

Nora Dumitrescu

Cluj: Aproape 300 de km de drumuri judetene pe care s-a turnat asfalt in ultimii doi ani

Stefana Muresan

Zalăul somează guvernul să îi redeschidă piețele

Nora Dumitrescu

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Protocol pentru sprijinirea de către Consiliul Județean Cluj a construirii Spitalului Regional de Urgență

Stefana Muresan

Telemedicina, acces facil, rapid și nelimitat la medici specialiști

Traian Dan

“Silicon Valley-ul Europei”, inexistent în topul global al inovării

Nora Dumitrescu

ROMEXPO încheie anul 2018 cu un număr impresionant de evenimente și vizitatori

redactia

Leave a Comment