Agricultura București Ultimele stiri

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Asociația Producătorilor de Porumb din România – APPR a organizat forumul De la fermieri pentru fermieri în cadrul căreia au fost validate încă o dată rezultatele excepționale pe care le oferă hibrizii Pioneer®, iar unul dintre câștigătorii concursului Porumbul de Aur a fost declarat fermierul campion Biță Racman.

 

Biță Racman este unul dintre cei mai importanți fermieri din județul Giurgiu și declară faptul că: “Porumbul este singura cultură de care a prins drag”. Semăna de mai mulți ani hibrizi Pioneer®, iar 2019 a fost anul în care s-a înscris în competiția Porumbul de Aur cu hibridul P0937. A obținut producția de 17.460 kg/ha și a primit astfel trofeul Porumbul de Aur la secțiunea neirigat.
“Terenul se află în luncă, a fost arat la peste 35 cm imediat după ce am recoltat rapița, după care, în toamnă, l-am pregătit cu discul. În primăvară am încorporat fosforul cu combinatorul. Am semănat hibridul P0937 – 80.000 plante/ha și am aplicat în jur de 200 kg/ha de azotat de amoniu. Semăn cât pot de repede, pentru a avea umiditate în sol și astfel să nu fie nici foarte cald în perioada de înflorit, în acest caz am semănat în data de 20 martie. De obicei semăn la adâncimea de peste 7 cm, pentru că atunci când vine căldura, se observă faptul că cel însămânțat la suprafață se luptă cu seceta, iar frunzele sunt răsucite. Am erbicidat după semănat și o dată în vegetație. Am mai fertilizat de două cu uree NG în vegetație. În momentul în care a început să apară Tanymecus am aplicat un insecticid și nu am avut pierderi de densitate. În zona noastră dacă plouă în luna mai, porumbul se face frumos. Anul trecut am avut 137 l/mp și în iunie 200 l/mp. A fost o producție bună”,  a declarat Biță Racman.

“Suntem bucuroși pentru domnul Racman, pentru că este un fermier de top, care are încredere în genetica Pioneer® iar rezultatele pe care le obține confirmă ceea ce noi știm deja: hibrizii Pioneer® oferă producții stabile și de calitate, mai ales atunci când fermierii aplică tehnologia coresponzătoare. Îl felicităm pe domnul Racman și vrem să îl asigurăm, ca pe toți fermierii din România de altfel, că vom pune pe piață produse care să le confirme așteptările și să le ofere producții mai mult decât mulțumitoare”, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience.

Una din distincțiile acordate de APPR la Congresul din 6 februarie a fost decernată de Valeriu Tabără – Presedinte ASAS,  celui mai mare producător de porumb din Romania, Agricost SA pentru “Cea mai mare producție de porumb obținuta în România 2019”

“Felicitări Agricost, pentru ca dincolo de ceea ce inseamna un model de exploatatie agricola, sunteti si un sistem economic”- a precizat  Valeriu Tabără.

Agricost a obținut acest premiu cu hibridul Pioneer® P1535, cu o producție de 22 t/ha.

Premiul a fost ridicat de către directorul tehnic adjunct al Agricost –  Ionuţ Mortu: “Ne onorează acest premiu, este rodul muncii unei echipe mari, condusă până la sfârșitul anului 2019 de domnul Buzdugan. La Agricost, în Insula Mare a Brăilei, lucrurile frumoase continuă, astfel că vom continua tradiția. În prezent, Agricost este condusă de un mare agronom, domnul Mihai Solomei – noul director general, ceea ce ne bucură enorm”.

 

Despre APPR

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 25 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, economică și legislativă pentru membri și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe  bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

Related posts

Emerson are disponibile 200 de locuri de muncă în campusul de la Cluj

Stefana Muresan

Afacerile de perspectivă din Ardeal, plafonate la 44.000 de euro

Stefana Muresan

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în Borș

redactia

România, a doua cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III

redactia

Avans ”foarte bun” pe şantierul celui mai dificil tronson (între nod Chețani – Luduș și nod Iernut) al Autostrăzii Transilvania

Stefana Muresan

Sibiu, primul oraș NATO: workshop pentru administrația locală

Papuc Irina

Paralela 45 lansează prima ofertă pentru charterele sezonului 2020

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Povestea vinului (1)

Transilvania Business

Proiectele de afaceri în lifestyle din România, promovate la Cluj

Nora Dumitrescu

Cluj-Napoca: Metrou și tren metropolitan – licitație pentru studii de prefezabilitate/fezabiltate

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Brașovul, atractiv pentru investiții naționale și internaționale

Transilvania Business

Kinderpedia, cea mai inovativă platformă digitală pentru educație, devine sistemul operațional principal în toate unitățile Maple Bear din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Cele mai mari tranzacții din al doilea trimestru al anului 2019

Ligia Voro

Centru de Excelență în Stomatologie în valoare de 600.000 de euro la Oradea

Traian Dan

Palatul Universul din Bucureşti a fost scos la vânzare

Papuc Irina

UVT, în clubul restrâns al membrilor titulari din cadrul Agenției Universitare a Francofoniei

Stefana Muresan

Somfy, 50 de ani pe plan internațional, estimează afaceri în creștere cu 20% în România

Ligia Voro

,,Produs de Cluj” ajunge la Alba

Stefana Muresan

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Stefana Muresan

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Stefana Muresan

Consiliul Județean Cluj a închiriat spitalul privat Polaris cu 80.000 lei/lună

Nora Dumitrescu

CBRE este consultantul de închiriere pentru proiectul Bucur Retail Park din București

redactia

Statele din afara Uniunii Europene vor finanța Muzeul Transilvaniei din Cluj

Nora Dumitrescu

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Traian Dan

Leave a Comment