Agricultura București Ultimele stiri

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Asociația Producătorilor de Porumb din România – APPR a organizat forumul De la fermieri pentru fermieri în cadrul căreia au fost validate încă o dată rezultatele excepționale pe care le oferă hibrizii Pioneer®, iar unul dintre câștigătorii concursului Porumbul de Aur a fost declarat fermierul campion Biță Racman.

 

Biță Racman este unul dintre cei mai importanți fermieri din județul Giurgiu și declară faptul că: “Porumbul este singura cultură de care a prins drag”. Semăna de mai mulți ani hibrizi Pioneer®, iar 2019 a fost anul în care s-a înscris în competiția Porumbul de Aur cu hibridul P0937. A obținut producția de 17.460 kg/ha și a primit astfel trofeul Porumbul de Aur la secțiunea neirigat.
“Terenul se află în luncă, a fost arat la peste 35 cm imediat după ce am recoltat rapița, după care, în toamnă, l-am pregătit cu discul. În primăvară am încorporat fosforul cu combinatorul. Am semănat hibridul P0937 – 80.000 plante/ha și am aplicat în jur de 200 kg/ha de azotat de amoniu. Semăn cât pot de repede, pentru a avea umiditate în sol și astfel să nu fie nici foarte cald în perioada de înflorit, în acest caz am semănat în data de 20 martie. De obicei semăn la adâncimea de peste 7 cm, pentru că atunci când vine căldura, se observă faptul că cel însămânțat la suprafață se luptă cu seceta, iar frunzele sunt răsucite. Am erbicidat după semănat și o dată în vegetație. Am mai fertilizat de două cu uree NG în vegetație. În momentul în care a început să apară Tanymecus am aplicat un insecticid și nu am avut pierderi de densitate. În zona noastră dacă plouă în luna mai, porumbul se face frumos. Anul trecut am avut 137 l/mp și în iunie 200 l/mp. A fost o producție bună”,  a declarat Biță Racman.

“Suntem bucuroși pentru domnul Racman, pentru că este un fermier de top, care are încredere în genetica Pioneer® iar rezultatele pe care le obține confirmă ceea ce noi știm deja: hibrizii Pioneer® oferă producții stabile și de calitate, mai ales atunci când fermierii aplică tehnologia coresponzătoare. Îl felicităm pe domnul Racman și vrem să îl asigurăm, ca pe toți fermierii din România de altfel, că vom pune pe piață produse care să le confirme așteptările și să le ofere producții mai mult decât mulțumitoare”, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing Corteva Agriscience.

Una din distincțiile acordate de APPR la Congresul din 6 februarie a fost decernată de Valeriu Tabără – Presedinte ASAS,  celui mai mare producător de porumb din Romania, Agricost SA pentru “Cea mai mare producție de porumb obținuta în România 2019”

“Felicitări Agricost, pentru ca dincolo de ceea ce inseamna un model de exploatatie agricola, sunteti si un sistem economic”- a precizat  Valeriu Tabără.

Agricost a obținut acest premiu cu hibridul Pioneer® P1535, cu o producție de 22 t/ha.

Premiul a fost ridicat de către directorul tehnic adjunct al Agricost –  Ionuţ Mortu: “Ne onorează acest premiu, este rodul muncii unei echipe mari, condusă până la sfârșitul anului 2019 de domnul Buzdugan. La Agricost, în Insula Mare a Brăilei, lucrurile frumoase continuă, astfel că vom continua tradiția. În prezent, Agricost este condusă de un mare agronom, domnul Mihai Solomei – noul director general, ceea ce ne bucură enorm”.

 

Despre APPR

APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România) este o asociație profesională formată din producători agricoli care dețin suprafețe de lucru cuprinse între 25 și 50.000 ha, dar si reprezentanți ai lanțului profesional de porumb din România. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiză tehnică, economică și legislativă pentru membri și organizațiile profesionale ale fermierilor din România.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe  bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience™ a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

Related posts

Hangarul unde s-a construit primul avion IAR la Brașov, transformat în centru de evenimente

Papuc Irina

Compania italiană Frimat S.P.A, singurul ofertat pentru contractul privind construirea sălii polivalente de la Blaj

redactia

AUTORIZAȚIILE DE LIBERĂ TRECERE PRIN SATU MARE PENTRU AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ SE ELIBEREAZĂ ONLINE

Gruita Ienasoiu

RePatriot pregătește Top 100 Români de Pretutindeni – Ediția 2020

Traian Dan

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Holcim România și Junior Achievement au lansat proiectul pilot ABCdar Verde

Traian Dan

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

Mind Reset – noul centru medical privat de neurologie, psihiatrie și psihologie clinică din Cluj-Napoca

A. I.

Cristian Hotoboc, președintele PALMED-Asociația Furnizorilor de Servicii Medicale din România: ”Sistemul de sănătate, public și privat, sunt complementare și trebuie să coexiste”

Stefana Muresan

Cluj Business Campus: Ready for a new chapter

Ionut Oprea

Werner Wolff: Deschiderea rutei Bucureşti – Sibiu – Stuttgart, avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune

Stefana Muresan

Universitatea din Alba Iulia a anunțat că sesiunea de admitere din iulie va avea loc online

Ion Surdu

Răspunsul CNAIR, după greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Papuc Irina

Ministrul Agriculturii, despre suspendarea exportului de cereale. „Avem stocuri până la noua recoltă, care va fi mai mai săracă din cauza secetei”

Ion Surdu

A fost modernizata singura sectie de chirurgie toracica din Cluj

Stefana Muresan

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Târgul Produs de Cluj de la Deva, o reușită

Stefana Muresan

IMWorld 2017 anunță primele soluții digitale: IoT, chatboți cu AI, softuri pentru IMM și tehnologii în premieră: “big brother”ul utilajelor de producție

Stefana Muresan

Start-Up Nation 2018, buget de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de firme

Stefana Muresan

Academia de Management al Ospitalității ohma by winsedswiss, inaugurată la Oradea

Traian Dan

Documentația pentru autostrada Suplacu de Barcău- Borș, trimisă la SEAP; valoarea totală a contractului – peste 215 milioane euro

Stefana Muresan

Dunwell: 23 centre de distribuție aprovizionează zilnic magazinele

Papuc Irina

Termen prelungit la solicitarea microgranturilor

Traian Dan

ParkingPay: o nouă modalitate de plată a parcărilor în Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Leave a Comment