Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, va beneficia începând cu data de 12 februarie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB). TeraPlast SA (simbol de tranzacționare TRP), cea mai mare companie din Grupul TeraPlast, a fost listată la BVB în iulie 2008 și este inclusă în indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR și BET-Plus.

 

„Colaborarea cu BRK Financial Group reprezintă un nou pas în linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru acționari, prin îmbunătățirea lichidității și minimizarea volatilității. În activitatea noastră ne bazăm pe implementarea celor mai bune practici la nivel internațional și ne dorim să devenim un model și pentru alte companii care vor să facă pasul spre bursă,” a declarat Alexandru Stanean, Director General TeraPlast.

„Anunțăm cu satisfacție semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market making destinate emitenților, în cadrul căruia ne propunem să susținem îmbunătățirea lichidității acțiunilor TeraPlast SA, angajamentul nostru constând în afișarea unui volum de minim 750.000 de acțiuni la cumpărare și la vânzare, într-un spread de 1%. Felicităm compania TeraPlast  că a înțeles beneficiile unui parteneriat cu un furnizor de lichiditate care are expertiză dovedită în acest sens,” a spus Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

„Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate pe bursă și cadrul privind Market Makerul Emitentului ne arată că oportunitățile sunt accesate cu precădere atunci când companiile au la dispoziție mediul necesar dezvoltării. Acest lucru demonstrează că Bursă de Valori București își îndeplinește rolul de a implementa cele mai eficiente soluții pentru dezvoltarea lichidității, în special, și a pieței, în general,” a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

Parametrii specifici aplicabili activității de MME efectuată de BRK Financial Group pentru acțiunile emise de TeraPlast sunt disponibili aici: http://www.bvb.ro/info/RO_Parametrii_MM_TRP_BRK_wbo.doc.pdf.

Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici:

http://www.bvb.ro/info/Programul%20privind%20Market%20Maker-ul%20Emitentului.pdf.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul bazin de înot din Blaj va fi deschis vineri. Investiție de peste un milion de euro

Articolul următor

Brașovenii de la Normandia vor vinde, în România, roboții unei companii gigant din Germania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share