Bihor Infrastructura Investitii Real Estate Slider Sport Ultimele stiri

Noua sală a sporturilor din Oradea este gata în proporţie de 25%

Valoarea investiţiei „Sală de Sport Polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri” este de 27,6 milioane de euro, din care Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.

Lucrările la obiectivul de investiții „Construirea Sălii de Sport Polivalente cu o capacitate de 5.000 de locuri” au avansat. Stadiul lucrărilor executate până în acest moment este de 25%, anunţă Primăria Oradea.

Sala de Sport Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, mai exact pe str. Traian Blajovici nr. 24.

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă, cu o capacitate de 5000 de  locuri, va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei), dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc.

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L& Trameco S.A.

Primăria Oradea va contribui cu o parte din banii necesari pentru construcția efectivă a sălii și de asemenea va suporta integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: parcul din jurul sălii de sport, racordarea la utilități (apă, canalizare, termoficare, energie electrică), parcările aferente și drumurile de acces.

Prin urmare, din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.

Valoarea lucrărilor la construcția efectivă a Sălii Polivalente este conform contractului de 96.435.177,5 lei, respectiv 20,5 milioane euro.

Lucrările realizate până în prezent sunt: execuția săpăturii pentru realizarea fundațiilor; cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații; turnarea plăcii de beton de la parter, executarea lucrărilor de cofrare în vederea turnării plăcii din beton peste etaj.

Related posts

Topul firmelor din Brașov: performanță în valoare de 10 miliarde de euro

redactia

România se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului UE

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: BASF creează chimie

Ligia Voro

Leave a Comment