Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PRIMER anunță o criză a medicamentelor fabricate în România: Explozie a preţului materiilor prime fabricate în China

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) anunţă pentru prima jumătate a anului 2020 o criză iminentă a medicamentelor fabricate în România din cauza creşterii taxei clawback şi a exploziei preţului materiilor prime fabricate în China ca urmare a epidemiei de Coronavirus.

„Deşi încă nu există sincope de aprovizionare, preţurile au crescut cu până la 500% la materiile prime care vin din China pentru fabricaţia de antibiotice, antiparazitare, hormoni, paracetamol, heparină, vitamine, aminoacizi, precum şi la mulţi excipienţi utilizaţi în procesul de fabricaţie”, a transmis reprezentantul PRIMER.

Această creştere de preţuri va pune presiune pe siturile de fabricaţie din România, pentru că preţurile la medicamente sunt îngheţate din 2015, iar taxa clawback, în absenţa unei decizii de la Guvern sau Parlament, va urca până la 35% din cifra de afaceri în trimestrul 1 din 2020, susține reprezentantul PRIMER, citat de rohealthreview.ro.

În acest context, PRIMER solicita partidele politice să nu ducă accesul pacienţilor la medicamente ieftine şi viitorul fabricilor de medicamente din ţară în dispută politica din prezent şi să acţioneze cu responsabilitate pentru a anticipa criza medicamentelor care ar putea începe din luna aprilie.

Dragoș Damian, director executiv al PRIMER spune, totodată, că „formula de compromis” pentru 2020 ar fi plafomarea taxei clawback la 20% pentru medicamentele generice, în mare parte produse în ţară.

„O astfel de formulă de compromis nu va crea un deficit bugetar şi va permite continuarea producţiei în ţară a unor medicamente esenţiale pentru 8 milioane de romani, permiţând totodată fabricilor să treacă cu bine peste criza materiilor prime din China”, a completat Directorul Executiv al PRIMER.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară, respectiv AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM și ZENTIVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alba Iulia: 9 milioane de lei pentru 122 de platforme subterane de deșeuri

Articolul următor

Euroins, sancționată cu 500.000 de lei și cu administrator temporar, precizări ASF

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share