Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Euroins, sancționată cu 500.000 de lei și cu administrator temporar, precizări ASF

Foto https://www.piqsels.com/en/search?q=development

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a sancționat în 12 februarie societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A cu 500.000 de lei și a numit un administrator temporar al societății.

 

“În urma controlului efectuat, au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 132/2017 în ceea ce privește procedurile de soluționare a dosarelor de daună RCA. Au fost constatate, de asemenea, deficiențe cu privire la mecanismele de control intern constituite la nivelul societății, precum și nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice și a calității datelor. Consiliul ASF a impus o serie de măsuri de natură operațională menite să conducă la remedierea, într-un termen de maximum șase luni, a aspectelor constatate”, a anunțat ASF în 12 februarie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a revenit joi, 13 februarie, cu mai multe precizări referitoare la decizia Consiliului ASF.

“Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioadă limitată de timp, până la numirea noului Consiliu de Administrație, aflat în proces de autorizare. Rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile și operațiunile curente desfășurate de societate, în acest interval.

ASF menționează că numirea unui administrator temporar nu reprezintă instituirea procedurii de administrare specială. Administrarea specială este o măsură care se aplică de regulă în cazul deteriorării situației financiare a unei societăți. Autoritatea respinge orice speculație care se poate face în această privință în cazul Euroins.

ASF subliniază faptul că Euroins îndeplinește indicatorii de prudențialitate, atât în ceea ce privește cerințele minime de capital (MCR – Minimum Capital Requirement), cât și în ceea ce privește cerințele de capital de solvabilitate (SCR – Solvency Capital Requirement)”, se arată în precizările ASF.

Consiliul ASF a decis sancționarea societății Euroins cu amendă în cuantum de 500.000 de lei, ca urmare a încălcării unor prevederi ale Legii 132/2017. Consiliul ASF a impus măsuri de natură operațională menite să conducă la remedierea deficiențelor constatate. (S. G.)

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PRIMER anunță o criză a medicamentelor fabricate în România: Explozie a preţului materiilor prime fabricate în China

Articolul următor

Talentul și tehnologia din panificație și HoReCa se întâlnesc la GastroPan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share