Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Şefii bucătarilor din întreaga lume au gustat, în premieră, produse alimentare tradiţionale bihorene! Proiectul a fost iniţiat şi derulat de „GOOD CHEFS Oradea”, cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România.

Produsele alimentare tradiţionale bihorene au fost promovate la cel mai important eveniment culinar mondial al anului: Olimpiada gastronomică de la Stuttgart. La degustarea organizată luni, 17 februarie 2020, de „GOOD CHEFS Oradea” au participat conducerea World Association of Chefs Societies (inclusiv preşedintele Thomas Gugler), şefii bucătarilor din mai toate ţările participante la Olimpiadă, dar şi echipele naţionale de seniori şi juniori ale României. Pe masă au fost pâine, mezeluri şi brânzeturi, miere şi dulceţuri, zacuscă şi murături, siropuri, sucuri şi ceaiuri, pălincă, vin şi bere, toate din Bihor. Degustătorii au fost încântaţi…

PRODUSE TRADIŢIONALE DIN BIHOR FOTO: NICU POP

Produse tradiţionale din Bihor

Degustarea a avut loc chiar la standul W.A.C.S. (World Chefs Village). Produsele oferite spre degustare, pe care le enumerăm integral mai jos, au fost oferite gratuit de producătorii bihoreni:

Pâine tradiţională, cornuleţe cu gem de prune, chec cu vişine (Pită Lugaş);

Salam „D’ALE PORCULUI” (Carmangeria Bene – Salonta);

Cârnaţi, jumări şi salam de mangaliţă, salam de vânat, tobă tradiţională (Andromi, Carmangeria Bene – Salonta);

Pastramă de vânat (Carmangeria La Seba – Oradea);

Caşcaval maturat din lapte organic de capră cu busuioc/ chimen (Lapte organic de capră – Uileacu de Munte);

Fructonată”, dulceaţă bio din fructe (Phenalex);

Sirop şi dulceaţă bio din cătină, cătină bio în miere (Mateaş Ramona I.I. – Oşorhei); 

Miere de brad şi zmeur, castan, mană, salcâm, tei, polifloră; sâmburi de nucă în miere (Stupina Popa – Pomezeu, Maria Brânzaş P.F.A. – Calea Mare);

Păstrăv afumat cu brad, pate din ficat de păstrăv, zacuscă cu păstrăv (Păstrăvia Şoimuş – Roşia);

Zacuscă bio de pitoance şi ghebe/ fasole/ vinete (Straiţa Bunicii – Sălişte de Vaşcău, Phenalex);

Dulceaţă de ardei iute cu pepene galben/ prune/ piersici (Straiţa Bunicii);

Siropuri naturale (Straiţa Bunicii, Bocceluţa cu Bucate, Melisa Plant – Poienii de Jos);

Trufe din Ţara Beiuşului (Bocceluţa cu bucate);

Fructe bio uscate (Phenalex);

Hribi şi gălbiori uscaţi (Bocceluţa cu bucate);

Pălincă de Pomezeu; Pălincă de gutui (Manufactura Fenesi Oradea);

PRODUSELE TRADIŢIONALE DIN BIHOR AU FOST APRECIATE FOTO: NICU POP

Vin de Diosig (Crama Mados); Vin de coacăze (Manufactura Fenesi).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rebels and Rulers: Conferința românească de business și branding cu răsunet internațional

Articolul următor

FOTO: Autobuze hibrid și străzi modernizate în Reghin prin proiecte cu finanțare europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share