Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Compania de Apă Someș va moderniza infrastructura de apă-canal în Sălaj

Primul contract de lucrări din proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, derulat de Compania de Apă Someş (CAS) Cluj a fost semnat la Cehu Silvaniei.

Acesta se va efectua în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 al Uniunii Europene (UE). „Mă bucur că lucrările din acest program atât de important pentru sălăjeni vor demara în scurt timp și ne dorim ca și celelalte contracte de care vor beneficia sălăjenii și clujenii să fie semnate cât mai repede, iar lucrările să fie definitivate în termenul asumat.

Reabilitarea sau extinderea rețelelor de apă curentă și canalizare vor aduce o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pentru sălăjenii din 43 de orașe și comune”, a declarat prefectul Sălajului, Virgil Țurcaș.

Contractul de extindere şi reabilitare a rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în orașul Cehu Silvaniei și localitățile aparținătoare Nadiș, Ulciug, Moțiș, Horoatu Cehului are valoarea de 28,8 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 luni, iar perioada de garanție, de 36 de luni. Întregul proiect regional din cele două județe are valoarea de 355 de milioane de euro (fără TVA), din care 77,55% contribuția UE, din fondul de coeziune, 11,86% contribuție de la bugetul de stat, 1,82% contribuția autorităţilor locale din aria proiectului, 8,77% asumat de CAS, prin credit bancar.

Obiectivul proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății populaţiei în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru conformarea cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman și epurarea apelor uzate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lidl plusează la salarii. De la 1 martie, cel mai mic salariu brut – 4.000 de lei

Articolul următor

Proiectele majore ale Clujului: metroul, centura și trenul metropolitan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share