Educatie Industrie Sălaj Ultimele stiri

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Compania zălăuană TenarisSilcotub a inaugurat un laborator de măsurări în cadrul Liceului Octavian Goga din Jibou.  

“Echipamentele au fost oferite de TenarisSilcotub, iar sala a fost amenajată de colegi de-ai noștri care au lucrat voluntar pentru a contribui la educația acestor tineri”, a informat conducerea companiei.

Pe de altă parte, toți elevii din clasa a VII-a din județ vor beneficia în acest an de orientare și consiliere vocațională, prin două proiecte unice la nivel național, desfășurate în parteneriat de TenarisSilcotub și de Consiliul Judeţean Sălaj.

Acestea sunt „Motivați pentru carieră” și „Descoperă-ți profilul vocațional”. Primul a debutat în 2017 pentru a le oferi adolescenților șansa de a deveni buni profesioniști și de a face ceea ce li se potrivește în viitoarea carieră. Numărul beneficiarilor a crescut de la an la an.

Acum toți elevii din anii terminali de gimnaziu din Sălaj beneficiază de rezultatele obținute în urma administrării unui test de aptitudini validat, concretizate într-un portofoliu digital ce reflectă profilul vocațional al tinerilor. Ei își vor putea alege liceul și linia de studiu în mod informat, primul pas spre carieră.

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina.

Related posts

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

redactia

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment