Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În martie, la Oradea sosesc primele tramvaie construite la Astra Arad

Primele tramvaie produse la Astra Arad vor ajunge la Oradea la începutul lunii martie. Viceprimarul Mircea Mălan a făcut în această săptămână o vizită la Astra Vagoane pentru a vedea care este stadiul lucrărilor la cele 20 de tramvaie. Astăzi am avut o vizită de lucru la șantierele Astra Arad pentru a vedea stadiul lucrărilor la cele 20 de tramvaie destinate orașului nostru. Alături de mine au fost colegi de la direcția din Primăria Oradea care se ocupă de atragerea fondurilor europene și colegi de la OTL. În săptămânile următoare vor fi livrate primele tramvaie”, a scris Mircea Mălan pe pagina sa de facebook. Achiziția celor 20 de tramvaie este finanțată din fonduri europene și costă 148,8 milioane de lei plus TVA.

Primele tramvaie ar fi trebuit să ajungă mai repede la Oradea, dar viceprimarul Mircea Mălan a explicat că amânarea primei livrări ține atât de proiectele derulate în Oradea cât și de modificarea normelor europene.

În septembrie, Poliţia Rutieră a făcut o adresă către Primăria Oradea, prin care a solicitat ca atunci când achiziţionăm mijloace de transport în comun să ţinem cont de faptul că acestea ar trebui dotate cu instalaţii care să le permită o autonomie de funcţionare de câteva sute de metri după întreruperea curentului. Această ideea a pornit de la faptul că în cadrul lucrărilor de modernizare a infrastructurii în Oradea, linia de tramvai se intersectează cu DN 79 şi orice oprire a tramvaiului într-o intersecţie ar genera complicaţii foarte mari traficului. Pe de altă parte, cei de la Astra Vagoane ne-au sesizat că a intervenit o modificare în normele europene privind evacuarea în caz de incendiu şi organul din România recomandă să se ţină seama de aceste norme. Drept urmare, tramvaiele vor fi modificate”, a precizat viceprimarul.
Primele tramvaie de la Astra Arad vor sosi în curând la Oradea FOTO: FACEBOOK
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Huf a deschis noul sediu din Timişoara al centrului de cercetare şi dezvoltare şi anunţă extinderea activităţii

Articolul următor

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share