Investitii IT&C Real Estate Timiș

Huf a deschis noul sediu din Timişoara al centrului de cercetare şi dezvoltare şi anunţă extinderea activităţii

Centrul de dezvoltare şi cercetare deţinut de cei de la Huf în România, la Timişoara, s-a mutat într-un nou sediu, în cadrul complexului ISHO. În perioada următoare, acest centru va deveni unul dintre cele mai importante în acest domeniu al companiei germane din întreaga lume. Echipele din România lucrează la proiecte software pentru clienți precum Audi, BMW, Ford, GM și PSA, dezvoltând sisteme de intrare pasivă, senzori pentru deschiderea automată a portbagajului sau soluții inovatoare de interfațare cu sistemul de telefonie mobilă.

Filiala timişoreană a Huf, unul dintre principalii furnizori de sisteme de imobilizare, acces și autorizare pentru industria auto globală, a inaugurat oficial noul sediu destinat centrului său de dezvoltare și cercetare din Timișoara.

„Pentru a ne menține avantajul competitiv de specialiști de top în sisteme sigure de acces și autorizare, reorganizam rețeaua globală Huf R&D, astfel încât să asigurăm un flux constant de inovații și să deservim clienții noștri cu produse de cea mai bună calitate, la cel mai bun cost. În acest context, extinderea centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara și relocarea lui în Campusul ISHO joacă un rol esențial”, a declarat Michael Supe, Chief Operating Officer și membru al Consiliului de Administrație Huf, la inaugurare.

Echipa Huf R&D din Timișoara a fost relocată în decembrie 2019 în Campusul ISHO, proiectat de Mulberry Development. Având în vedere că Timișoara este un oraș recunoscut drept unul dintre orasele de referință în domeniul IT din România, Huf a ales locul perfect pentru a ajunge la tinerii formați la facultățile de profil din Timișoara.

În prezent, peste 120 de angajați lucrează la Huf în Timișoara. Noul centru R&D oferă un spațiu generos de 2.000 de metri pătrați în care vor lucra aproximativ 200 de ingineri. În ultimele luni, Huf Romania și-a intensificat eforturile de recrutare a tinerelor talente pentru a-și extinde echipa la dimensiunea planificată.

„Odata cu relocarea în noua clădire, angajații noștri au oferit feedback pozitiv cu privire la noul lor mediu de lucru. Poziționarea sediului a ajutat și la atragerea de noi angajați, înalt calificați. Noua locație, proiectele software interesante, pachetele de beneficii atrăgătoare, oportunitatile de formare continuă pentru toți angajații și programele personalizate pentru dezvoltarea tinerilor specialisti, poziționează Huf drept un angajator de top în Timisoara. Pentru a atrage cat mai multe talente, dezvoltam relații de colaborare cu instituțiile academice din Timișoara”, a declarat Bogdan Iliescu, directorul echipei de dezvoltare Huf din Timișoara.

Prezent la eveniment, Radu Vasiu, Președintele Senatului Universității Politehnica din Timișoara, a subliniat că instituţia pe care o conduce îşi adaptează permanent programa la cerinţele companiilor care recrutează tineri, chiar de când sunt încă studenţi.

„În calitate de reprezentant al Universității Politehnica din Timișoara, mă bucur să văd că firme precum Huf oferă opțiuni promițătoare de carieră tinerilor noștri absolvenți. Prin diverse inițiative, consolidăm angajamentul mediului academic fată de companii globale precum Huf, care se bazează pe tineri bine pregătiți. De asemenea, ne asumăm responsabilitatea de a adapta constant programele noastre de învățământ la ultimele tendințe tehnologice. In calitate de instituție de învățământ superior suntem mândri să contribuim la reputația Timișoarei ca unul dintre cele mai importante orașe axate pe Cercetare si Dezvoltare din Europa”, a declarat Radu Vasiu.

Huf Romania S.R.L. a deschis în 2006 o unitate de productie la Arad. Peste 400 de angajați produc mânere de ușă, seturi de încuietori, suporți pentru mânerele de ușă și capace pentru rezervorul de combustibil. Printre clienți se numără Porsche, BMW, Volvo, Mercedes, Dacia și mai multe mărci PSA. Centrul de dezvoltare software din Timișoara a fost înființat în 2011.

Related posts

EuropaProperty announces short-list for the 14th annual SEE Real Estate Awards

Stefana Muresan

CTP atinge pragul de 5 milioane m2, la nivelul portofoliului internațional de proprietăți de clasa A

redactia

Maramureș: Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe Valea Izei și Valea Ruscovei, contracte de aproximativ 150 mil. lei

redactia

Leave a Comment