Brașov Conferințe, expoziții, târguri IT&C Ultimele stiri

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

La Brașov s-a încheiat a doua ediție a programului de pre-accelerare InnoEnergy PRIMER, la care au participat 15 firme, cu precădere startup-uri cu idei inovatoare din domeniul energiei, mobilității, smart city și domenii conexe. Acestea au beneficiat de sesiuni de îndrumare de business pentru a aplica ulterior în programele de accelerare ale EIT InnoEnergy, motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa, dar și pentru a atrage finanțări și investiții din partea acestei organizații europene. Prezentarea afacerilor a avut loc la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA, în fața unui juriu din care a făcut parte primarul Brașovului, George Scripcaru.

Prima edție a programului a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie la București. Programul a constat în mai multe sesiuni de coaching și workshop-uri pe durata a patru zile, susținute de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență. În ultima zi, pe 22 februarie, fiecare echipă a susținut câte o prezentare în limba engleză, cu durata de 4 minute, urmat de o sesiune de întrebări-răspunsuri. Această ultimă etapă a avut rolul de a pregăti echipele pentru alte competiții de acest tip și pentru a le ajuta să susțină o prezentare structurată a ideii de business.

Deși prezentările nu au avut rol de competiție, acestea au fost ascultate de un juriu, care a transmis și un feedback constructiv, format din George Scripcaru, primarul municipiului Brașov; Radu Crăciun – Repom; Cristi Irimia – Siemens; Macedon Moldovan – Universitatea Transilvania din Brașov; Ionuț Țața – Iceberg & InnoEnergy Hub Romania și Dragoș David – Agenția Metropolitană Brașov.

Primer este un program de pre-accelerare pentru start-up-urile din domenii relevante pentru sectorul energetic. Programul este furnizat de InnoEnergy Hub România pentru antreprenori și are ca obiectiv general creșterea calității start-up-urilor din energie în Europa și stabilirea unui standard nou și unicat în termenii pre-accelerării. Scopul programului este de a oferi metodologii și instrumente care sunt necesare antreprenorilor pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a putea intra în programul de accelerare Highway al InnoEnergy.

La acest program au putut aplica startup-uri aflate la început de drum, care au idei și/sau dezvoltă produse și servicii din domeniul energiei sau din domenii relevante pentru acesta. SIngura condiție era ca acestea să aibă o echipă, o idee la un stadiu matur (de preferință la stadiul de prototip), care se încadrează în unul dintre următoarele domenii tematice: Smart city și mobilitate, Energie regenerabilă, Eficiență energetică, Stocarea energiei, Rețele electrice inteligente, Instrumentare nucleară, Tehnologii curate de cărbune și gaze, Energie din combustibili chimici, IT cu impact asupra energiei și mediului, Orice start-up cu nevoie de pre-accelerare.

După aceste programe, echipele pot avea acces la câteva oportunități de unde pot atrage investiții pentru dezvoltarea ideilor lor. Spre exemplu, le va fi facilitată conexiunea cu rețeaua internațională InnoEnergy. Totodată, vor primi sprijin în aplicarea la programul de accelerare Highway, unde se pot accesa finanțări de până la 150.000 euro. Pe lângă aceasta, noile firme pot participa la faza națională a competiției PowerUp!, care va avea loc în luna mai 2020, la Brașov. Câștigătorul din România va intra în etapa de preselecție pentru finala internațională a competiției, unde premiul cel mare este de 50.000 de euro.

Related posts

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Investiţii de peste 600 milioane lei în reţeaua de apă şi canalizare din Alba

Stefana Muresan

Bursa de Plastic a strâns 745 kg de deșeuri de plastic

Ligia Voro

Șapte oraşe din Europa vor învăţa de la Alba Iulia cum și-a construit strategia de brand

redactia

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Prima conferință online destinată agriculturii în Republica Moldova, LIVE pe 25 iunie 2020 de la ora 11:30

Papuc Irina

Romgaz recrutează şapte membri în CA, în baza ordonanţei pentru guvernanţa corporativă

Stefana Muresan

2.000 de companii cu capital românesc şi străin au lansat cea mai mare coaliţie a mediului de afaceri

Papuc Irina

Furgoane de marfă, transformate în autospeciale pentru situații de urgență într-o fabrică din Cluj. Deltamed țintește să devină cel mai apreciat carosier din Europa de Est

redactia

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Profesoară de engleză din Bistrița, afaceri de 8 milioane euro din exportul de viței

Stefana Muresan

Martin Slabbert – Prime Kapital: Iaşiul este noul Cluj. Proiect de 100.000 mp de birouri

redactia

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

D-Link lansează camera termică DCS-9500T pentru măsurarea temperaturii

Papuc Irina

Vastint leases 3,350 m² in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Studiu CBRE: Investițiile imobiliare au totalizat 395 mil. euro în S1

Papuc Irina

Oradea: Contract de finanţare europeană a pasajelor subterane din Piaţa Gojdu, investiție de 111,2 milioane lei

redactia

SPV se digitalizează prin două proiecte de 9 milioane de euro cu finanțare UE

Traian Dan

MIPIM in Cannes announces new 2021 dates

Ionut Oprea

CTP investește în facilitățile și infrastructura din CTPark Bucharest West

Stefana Muresan

Romsilva va face regenerări de pădure de 200 de milioane de lei

Nora Dumitrescu

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Stefana Muresan

Asfalt nou în zona turistică a Clujului

Nora Dumitrescu

Leave a Comment