Brașov Conferințe, expoziții, târguri IT&C Ultimele stiri

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

La Brașov s-a încheiat a doua ediție a programului de pre-accelerare InnoEnergy PRIMER, la care au participat 15 firme, cu precădere startup-uri cu idei inovatoare din domeniul energiei, mobilității, smart city și domenii conexe. Acestea au beneficiat de sesiuni de îndrumare de business pentru a aplica ulterior în programele de accelerare ale EIT InnoEnergy, motorul de inovare pentru energie durabilă în Europa, dar și pentru a atrage finanțări și investiții din partea acestei organizații europene. Prezentarea afacerilor a avut loc la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA, în fața unui juriu din care a făcut parte primarul Brașovului, George Scripcaru.

Prima edție a programului a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie la București. Programul a constat în mai multe sesiuni de coaching și workshop-uri pe durata a patru zile, susținute de mentori profesioniști, experți din industrie și antreprenori cu experiență. În ultima zi, pe 22 februarie, fiecare echipă a susținut câte o prezentare în limba engleză, cu durata de 4 minute, urmat de o sesiune de întrebări-răspunsuri. Această ultimă etapă a avut rolul de a pregăti echipele pentru alte competiții de acest tip și pentru a le ajuta să susțină o prezentare structurată a ideii de business.

Deși prezentările nu au avut rol de competiție, acestea au fost ascultate de un juriu, care a transmis și un feedback constructiv, format din George Scripcaru, primarul municipiului Brașov; Radu Crăciun – Repom; Cristi Irimia – Siemens; Macedon Moldovan – Universitatea Transilvania din Brașov; Ionuț Țața – Iceberg & InnoEnergy Hub Romania și Dragoș David – Agenția Metropolitană Brașov.

Primer este un program de pre-accelerare pentru start-up-urile din domenii relevante pentru sectorul energetic. Programul este furnizat de InnoEnergy Hub România pentru antreprenori și are ca obiectiv general creșterea calității start-up-urilor din energie în Europa și stabilirea unui standard nou și unicat în termenii pre-accelerării. Scopul programului este de a oferi metodologii și instrumente care sunt necesare antreprenorilor pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a putea intra în programul de accelerare Highway al InnoEnergy.

La acest program au putut aplica startup-uri aflate la început de drum, care au idei și/sau dezvoltă produse și servicii din domeniul energiei sau din domenii relevante pentru acesta. SIngura condiție era ca acestea să aibă o echipă, o idee la un stadiu matur (de preferință la stadiul de prototip), care se încadrează în unul dintre următoarele domenii tematice: Smart city și mobilitate, Energie regenerabilă, Eficiență energetică, Stocarea energiei, Rețele electrice inteligente, Instrumentare nucleară, Tehnologii curate de cărbune și gaze, Energie din combustibili chimici, IT cu impact asupra energiei și mediului, Orice start-up cu nevoie de pre-accelerare.

După aceste programe, echipele pot avea acces la câteva oportunități de unde pot atrage investiții pentru dezvoltarea ideilor lor. Spre exemplu, le va fi facilitată conexiunea cu rețeaua internațională InnoEnergy. Totodată, vor primi sprijin în aplicarea la programul de accelerare Highway, unde se pot accesa finanțări de până la 150.000 euro. Pe lângă aceasta, noile firme pot participa la faza națională a competiției PowerUp!, care va avea loc în luna mai 2020, la Brașov. Câștigătorul din România va intra în etapa de preselecție pentru finala internațională a competiției, unde premiul cel mare este de 50.000 de euro.

Related posts

Stațiunea Băile 1 Mai, reabilitată cu 7 milioane de euro, fonduri europene

Traian Dan

Maramureș: Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe Valea Izei și Valea Ruscovei, contracte de aproximativ 150 mil. lei

redactia

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Bani europeni pentru educație în Hunedoara

redactia

PMG Sinter, investiție de 10 milioane de euro în Brașov

Stefana Muresan

Topul firmelor din Brașov: performanță în valoare de 10 miliarde de euro

redactia

eMAG va livra produsele cu automobile 100% electrice

Papuc Irina

Bihor: Licitație pentru construirea a trei bazine didactice de înot

Stefana Muresan

Night of the SMEs

Transilvania Business

Continental lansează tehnologii pentru producția de serie pentru robo-taxiuri

Nicolae Pop

Asigurări de la antreprenori: Aeroportul Brașov, funcțional în 2 ani, iar tronsonul de autostradă Predeal-Cristian – într-un an

Ion Surdu

Cădere istorică pentru prețul petrolului: s-a prăbuşit la 30 de dolari pe baril

Papuc Irina

Portalul Investitorilor din România se lansează o dată cu promovarea Bursei la statutul de Piață Emergentă

Ion Surdu

„Tu ce destinații îți dorești de la Sibiu?”. Administrația Aeroportului sibian a lansat un chestionar pentru deschiderea de noi rute

Papuc Irina

Schemă de ajutor de 4,6 mil. lei destinată crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa

Stefana Muresan

Proiect de planetariu la Baia Mare

Nora Dumitrescu

CNAIR a scos la licitaţie proiecte de 13,8 miliarde de lei finanţate din fonduri UE

Stefana Muresan

Rohde&Schwarz Topex închiriază 8.000 mp în myhive IRIDE |nineteen, tranzacție Crosspoint

Ligia Voro

Văile Sălajului, conectate la șosele de mare viteză

Nora Dumitrescu

Două nume reunite întru istorie: Regele Mihai I al României și Pelikan

Ligia Voro

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

Fujikura va produce viziere anticoronavirus la Cluj

Nora Dumitrescu

Veeam Software se extinde in Business Garden Bucharest

Ionut Oprea

Leave a Comment