Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romsilva va împăduri suprafețele intens exploatate din Ardeal

Maramureș, Cluj și Brașov se numără printre județele cu cele mai mari plantări prevăzute în acest an de Regia Națională a Pădurilor (Romsilva).

“Vom planta de la zero 2.500 de păduri noi, peste 1.000 ha de terenuri degradate, şi vom completa 7.000 de păduri tinere. Dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieţi plantaţi în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieţi pe zi”, a declarat ministrul de profil, Costel Alexe.

Ocoalele silvice publice şi private vor livra materialul necesar, 50 de milioane de puieţi, care vor fi sădiţi în 13.000 de şantiere. 33 de milioane de puieţi vor fi plantaţi în campania de primăvară, iar alte 20 de milioane în cea de toamnă.

Numărul cel mai mare de puieţi va ajunge în Maramureş, Cluj, Suceava, Braşov, Sibiu, Harghita, Bistriţa. În fiecare dintre aceste judeţe intens exploatate forestier, cu păduri neregenerate natural, vor fi plantaţi între 1 milion şi 6,6 milioane de puieţi, conform Ministerului Mediului.

Cele mai multe şantiere vor fi în Maramureş (440), Sibiu (1.210) şi Bistriţa (600), judeţele cu cele mai multe tăieri ilegale constatate. Cele mai multe păduri plantate de la zero, adică pe terenuri degradate care în prezent nu au arbori, vor fi în Suceava (360), Maramureş (140) şi Sibiu (90).

Campania cuprinde şi începerea lucrărilor la centura verde a municipiului Oradea (65 ha), dar şi la perdeaua de protecţie a Autostrăzii A2 din judeţul Constanţa (24 ha).

Romsilva administrează 3,14 milioane ha, 47% din totalul pădurilor din România. Din acestea, 2,4 milioane ha, 78,6% din pădurile de stat administrate, dețin certificarea managementului forestier în sistem internațional. Romsilva exploatează anual 1% din volumul total de lemn din pădurile administrate; în același timp regenerează pădurile, natural și artificial, prin împăduriri, în două campanii anuale.

În ultimii cinci ani, în pădurile proprietatea publică a statului, Romsilva a regenerat 95.697 ha, din care 50.034 ha regenerări naturale și 31.836 ha artificiale, prin împăduriri. În ultimii cinci ani, investițiile sale în lucrările de regenerări a pădurilorse ridică la 570 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisarul european pentru inovare va acorda audiențe la Cluj

Articolul următor

Un fost manager al RE/MAX și-a făcut agenție proprie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share