Cluj Eveniment Lideri si afaceri Ultimele stiri

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Antreprenorii care au fondat business-uri alături de familie se adaptează la o lume în continuă schimbare. Ceea ce se înțelege prin moștenire în sensul amplu al cuvântului este în prezent mai mult decât o avere care se poate estima în cifre. Constă de cele mai multe ori într-o responsabilitate și un model de leadership pe care îl transmit generațiilor viitoare. Desi sunt optimiști cu privire la viitor, menținerea unui echilibru între tradiție și inovație rămâne o provocare pentru lideri, arată  a 8-a ediție a Barometrului European pentru Afaceri de Familie, un sondaj realizat de KPMG în 2019, în 27 de țări, inclusiv România.

Planificarea succesiunii este tot mai prezentă în planurile lor de viitor. Întrebaţi pe mâna cui ar vrea să îşi lase afacerile, mai mult de jumătate dintre respondenţii studiului KPMG au declarat că vor să transmită businessul urmaşilor lor. Educația, perspectiva asupra viitorului muncii, inovația și formarea profesională sunt priorități în viața unui antreprenor. Pornind de la această idee și de la faptul că moștenirea este elementul care transmite mai departe povestea unui business, proiectul The Woman vine cu o abordare proactivă către noile generații de lideri.  Lideri sunt cei care aleg să facă schimbări în comunitatea din care fac parte, care conduc o companie sau cei care educă, formează și promovează tinerii care vor intra pe piața muncii.

Conferința de leadership feminin The Woman din acest an pune accent pe faptul că moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri. Tocmai din acest motiv, pentru prima data în cadrul unei conferințe de leadership feminin, organizatorii au creat contextul de a învăța ce înseamnă să conduci un business de familie.  Camelia Șucu alături de fiica ei Ioana Șucu și Diana Enciu împreună cu mama sa, Eugenia Enciu, urcă pe scena The Woman în 19 martie, pentru a relata cum se educă și transmite mentalitatea de lider din generație în generație, de la mamă la fiică.

 

Panelul mamă – fiică, pentru prima dată la The Woman! 

Camelia Șucu – antreprenor în serie „self-made”, este cunoscută publicului mai ales ca jucător de top pe piața de mobilier și design interior din România. Co-fondatoare a Mobexpert în 1993, Camelia Șucu a făcut în 2007 exit-ul din cea mai mare companie autohtonă de profil, pentru a se dedica segmentului premium al pieței de mobilier, iar apoi pentru a-și diversifica portofoliul cu noi proiecte in domenii precum lifestyle, nutritie, agricultură.  Camelia este un adevărat mentor pentru a doua generație de antreprenori din familie: fiicele Ioana și Cristina, care îi calcă deja pe urme, cu propriile afaceri.

 

“Ajungem antreprenori din ambiție, din individualism, din dorința de mai mult, din refuzul de a ne subordona, dar și din necesitate, din întâmplare, din greșeală, chiar. Unii moștenesc antreprenoriatul, așa cum alții moșteneau înainte titlurile” declară Camelia, speaker în cadrul Conferinței de leadership Feminin The Woman din 19 martie.

Pasiunea pentru artă se transmite din generație în generație

Diana Enciu, Digital Creator @Fabulous Muses activează în industria modei și este prezentă de peste 10 ani show-urile de la Fashion Week-uri din toata lumea și pe copertele revistelor glossy.  Împreună cu Alina Tănasă, prietena și partenera ei de business a dezvoltat proiectul Fabulous Muses. În prezent, comunitatea lor reunește peste 330 mii de urmăritori, fiind un nume sonor în industria de modă din România, dar și din afara țării.

 

Eugenia Enciu este coordonatorul atelierului care îi poartă numele, Atelier Eugenia Enciu. După 25 de ani petrecuți în industria fashion în calitate de Event Coordinator, Artistic Director, Stilist și Consultant de Imagine, Eugenia Enciu a creat un studio special unde creativitatea și dragostea pentru modă se îmbină perfect. O prezență discretă și apreciată în industrie, Eugenia Enciu a transmis mai departe pasiunea pentru artă Dianei, fiica sa, ele fiind o echipă atât în viața de zi cu zi cât și business.

Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

A muncit 17 ani în televiziune. A început întămplător, ca reporter de știri la TVR Timișoara în primul an de facultate la Psihologie. După 6 ani am ajuns redactor – prezentator la TVR București și a fost timp de alți 6 ani prezentatoarea principalului Jurnal de seară al televiziunii publice. Apoi a fost liantul telespectatorilor cu realitatea la Jurnal de știri la Kanal D România, iar mai apoi la Realitatea TV.

De când s-a retras din viața publică și din televiziune  se implică în educație – a copiilor ei și a copiilor României. Conduce proiectul Nație prin Educație și pornind de la pasiunea fiului ei Victor, organizează  Concursul Național de Robotică FTC România. Dana Războiu se alătură ca speaker al evenimentului, unde va susține un speech la main stage.

Educatia e vitală pentru o societate si de aceea am decis să mă dedic ei. Sunt empatică și îmi plac oamenii. Cu poveștile lor, cu pasiunile lor, cu suferintele și reusitele lor.  Mă ocup minuțios de educația copiilor mei. E cel mai important lucru pe care îl pot face pentru ei. Școala are rolul ei, dar ce pot să fac eu ca părinte pentru ei, școala nu va face niciodată, fie ea școală privată sau de stat.” declară Dana Războiu.

___________________

The Woman a depășit etapa de cea mai importantă conferință anuală dedicată leadershipului feminin, prilej de reunire a femeilor implicate în business. E o mișcare, e un mod de a gândi, manifestată pe tot parcursul anului prin evenimente, idei scrise în online și offline, acțiuni punctuale. Implică parteneri, creionează portrete de lideri, susține și conectează femei și business-uri. Biletele pentru conferință și workshop-uri sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.conference.thewoman.ro

Related posts

Festivitate aniversară la USAMV Cluj-Napoca, o jumătate de secol de viață pentru Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii

Stefana Muresan

Padel ajunge la Cluj – Primele terenuri din Transilvania

Elicoptere din Djibouti, recondiţionate la IAR Ghimbav. Contract de 5 mil. euro

redactia

10 oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Ediția a IV-a a Elite Business Club la Sibiu, antreprenoriat la puterea feminin

redactia

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

Mai multe publicații locale îi cer lui Ludovic Orban declararea presei drept domeniu de interes strategic și câteva măsuri de sprijin

Nicolae Pop

Reabilitarea subsectiunii feroviare Apata – Cata, atribuita unui consortiu de firme turcesti. Contract de 600 milioane de euro

redactia

Cluj-Napoca: Maurer Panoramic, un nou concept marca Maurer Imobiliare

redactia

Cluj vs. București – Unde e mai bine să faci afaceri

redactia

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Producătorul de avioane IAR Braşov, profit de 20 mil. lei în T3

redactia

33% din lucrările la zidurile Cetății Oradea, efectuate

Ligia Voro

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Wizz Air anunță o nouă rută din Sibiu spre Tel Aviv

Stefana Muresan

Lista măsurilor fiscal-bugetare anunţate de ministrul Economiei

redactia

Testarea prin metoda PCR pentru depistarea Covid-19 a demarat la Sibiu

Papuc Irina

Particularities of the business environment in Cluj-Napoca, Romania

Stefana Muresan

Bistro Sorriso, arome de fericire în inima Clujului

TransLogistica EXPO 2017 s-a incheiat! Pregatiri pentru TransLogistica EXPO 2018!

Ionut Oprea

Piața berii în România, conform cifrelor anului 2019: investițiile au crescut cu 22 de milioane de euro

Ion Surdu

Pasionat de a antrena juniori, Mircea Stoica își clădește visul la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Părinții din Cluj își fac cumpărăturile în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

BVB și OPCOM prezintă proiectul de colaborare dintre piața de capital și piața de energie în perspectiva înființării contrapărții centrale

redactia

Leave a Comment