Cluj Eveniment Lideri si afaceri Ultimele stiri

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Antreprenorii care au fondat business-uri alături de familie se adaptează la o lume în continuă schimbare. Ceea ce se înțelege prin moștenire în sensul amplu al cuvântului este în prezent mai mult decât o avere care se poate estima în cifre. Constă de cele mai multe ori într-o responsabilitate și un model de leadership pe care îl transmit generațiilor viitoare. Desi sunt optimiști cu privire la viitor, menținerea unui echilibru între tradiție și inovație rămâne o provocare pentru lideri, arată  a 8-a ediție a Barometrului European pentru Afaceri de Familie, un sondaj realizat de KPMG în 2019, în 27 de țări, inclusiv România.

Planificarea succesiunii este tot mai prezentă în planurile lor de viitor. Întrebaţi pe mâna cui ar vrea să îşi lase afacerile, mai mult de jumătate dintre respondenţii studiului KPMG au declarat că vor să transmită businessul urmaşilor lor. Educația, perspectiva asupra viitorului muncii, inovația și formarea profesională sunt priorități în viața unui antreprenor. Pornind de la această idee și de la faptul că moștenirea este elementul care transmite mai departe povestea unui business, proiectul The Woman vine cu o abordare proactivă către noile generații de lideri.  Lideri sunt cei care aleg să facă schimbări în comunitatea din care fac parte, care conduc o companie sau cei care educă, formează și promovează tinerii care vor intra pe piața muncii.

Conferința de leadership feminin The Woman din acest an pune accent pe faptul că moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri. Tocmai din acest motiv, pentru prima data în cadrul unei conferințe de leadership feminin, organizatorii au creat contextul de a învăța ce înseamnă să conduci un business de familie.  Camelia Șucu alături de fiica ei Ioana Șucu și Diana Enciu împreună cu mama sa, Eugenia Enciu, urcă pe scena The Woman în 19 martie, pentru a relata cum se educă și transmite mentalitatea de lider din generație în generație, de la mamă la fiică.

 

Panelul mamă – fiică, pentru prima dată la The Woman! 

Camelia Șucu – antreprenor în serie „self-made”, este cunoscută publicului mai ales ca jucător de top pe piața de mobilier și design interior din România. Co-fondatoare a Mobexpert în 1993, Camelia Șucu a făcut în 2007 exit-ul din cea mai mare companie autohtonă de profil, pentru a se dedica segmentului premium al pieței de mobilier, iar apoi pentru a-și diversifica portofoliul cu noi proiecte in domenii precum lifestyle, nutritie, agricultură.  Camelia este un adevărat mentor pentru a doua generație de antreprenori din familie: fiicele Ioana și Cristina, care îi calcă deja pe urme, cu propriile afaceri.

 

“Ajungem antreprenori din ambiție, din individualism, din dorința de mai mult, din refuzul de a ne subordona, dar și din necesitate, din întâmplare, din greșeală, chiar. Unii moștenesc antreprenoriatul, așa cum alții moșteneau înainte titlurile” declară Camelia, speaker în cadrul Conferinței de leadership Feminin The Woman din 19 martie.

Pasiunea pentru artă se transmite din generație în generație

Diana Enciu, Digital Creator @Fabulous Muses activează în industria modei și este prezentă de peste 10 ani show-urile de la Fashion Week-uri din toata lumea și pe copertele revistelor glossy.  Împreună cu Alina Tănasă, prietena și partenera ei de business a dezvoltat proiectul Fabulous Muses. În prezent, comunitatea lor reunește peste 330 mii de urmăritori, fiind un nume sonor în industria de modă din România, dar și din afara țării.

 

Eugenia Enciu este coordonatorul atelierului care îi poartă numele, Atelier Eugenia Enciu. După 25 de ani petrecuți în industria fashion în calitate de Event Coordinator, Artistic Director, Stilist și Consultant de Imagine, Eugenia Enciu a creat un studio special unde creativitatea și dragostea pentru modă se îmbină perfect. O prezență discretă și apreciată în industrie, Eugenia Enciu a transmis mai departe pasiunea pentru artă Dianei, fiica sa, ele fiind o echipă atât în viața de zi cu zi cât și business.

Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

A muncit 17 ani în televiziune. A început întămplător, ca reporter de știri la TVR Timișoara în primul an de facultate la Psihologie. După 6 ani am ajuns redactor – prezentator la TVR București și a fost timp de alți 6 ani prezentatoarea principalului Jurnal de seară al televiziunii publice. Apoi a fost liantul telespectatorilor cu realitatea la Jurnal de știri la Kanal D România, iar mai apoi la Realitatea TV.

De când s-a retras din viața publică și din televiziune  se implică în educație – a copiilor ei și a copiilor României. Conduce proiectul Nație prin Educație și pornind de la pasiunea fiului ei Victor, organizează  Concursul Național de Robotică FTC România. Dana Războiu se alătură ca speaker al evenimentului, unde va susține un speech la main stage.

Educatia e vitală pentru o societate si de aceea am decis să mă dedic ei. Sunt empatică și îmi plac oamenii. Cu poveștile lor, cu pasiunile lor, cu suferintele și reusitele lor.  Mă ocup minuțios de educația copiilor mei. E cel mai important lucru pe care îl pot face pentru ei. Școala are rolul ei, dar ce pot să fac eu ca părinte pentru ei, școala nu va face niciodată, fie ea școală privată sau de stat.” declară Dana Războiu.

___________________

The Woman a depășit etapa de cea mai importantă conferință anuală dedicată leadershipului feminin, prilej de reunire a femeilor implicate în business. E o mișcare, e un mod de a gândi, manifestată pe tot parcursul anului prin evenimente, idei scrise în online și offline, acțiuni punctuale. Implică parteneri, creionează portrete de lideri, susține și conectează femei și business-uri. Biletele pentru conferință și workshop-uri sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.conference.thewoman.ro

Related posts

Comisia Europeană: Cluj-Napoca a primit finanțare pentru acţiuni urbane inovatoare

redactia

Crama Liliac a lansat noua etichetă young.LILIAC

Stefana Muresan

Pfeiffer Vacuum s-a mutat din oraș. Uzină de 13 milioane de euro la Apahida

redactia

E.ON își mută activitatea pe internet. Magazinele fizice, închise

Nora Dumitrescu

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

Compania de armament Romarm va produce echipamente sanitare, măşti şi combinezoane de protecție pentru medici

Ion Surdu

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

Veranda Shop & Stay Obor, livrat de Optim PM

Ionut Oprea

Producătorii de mobilă din Transilvania au o nouă conducere

Nora Dumitrescu

Laura Elly Naghi, director formare profesională al ISF: “Este nevoie de crearea Cartei albe a tuturor proiectelor de educație financiară”

Ligia Voro

Transilvania de Nord, cea mai activă la noile proiecte industriale

Nora Dumitrescu

Alianța Vestului – primele măsuri: abonamentele pentru parcare și cele pe mijloacele de transport în comun, valabile pe raza celor patru orașe

redactia

Premieră în România: Consiliul Județean Cluj preia un spital privat

Nora Dumitrescu

ASF: Stabilitate pe piața poliţelor auto obligatorii

Ligia Voro

Digitalizarea – efecte

Ionut Oprea

Investiţie de 7 mil. euro pentru construirea unui parc ştiinţific şi tehnologic la Oradea

redactia

Prima ediție a Made in Romania s-a încheiat. Transilvania și Banat reprezentate la vârf

Ligia Voro

Sala polivalentă din Blaj va fi construită de italienii de la Frimat Spa Roma; contract de 32 mil. lei

redactia

Trencadis, Tremend, Accesa IT Consulting şi Qualitance – în topul firmelor europene cu cea mai rapidă creştere

Stefana Muresan

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu

Stefana Muresan

Uleiul ecologic de Sălaj, propulsat în marile rețele comerciale

Nora Dumitrescu

Asociația Patronală a industriei IT face apel la businessul mai puțin afectat de criza Covid-19 să achite impozitele și taxele datorate statului

Ion Surdu

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea Deltei Dunării, din fonduri europene

redactia

Leave a Comment