Cluj Eveniment Lideri si afaceri Ultimele stiri

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Antreprenorii care au fondat business-uri alături de familie se adaptează la o lume în continuă schimbare. Ceea ce se înțelege prin moștenire în sensul amplu al cuvântului este în prezent mai mult decât o avere care se poate estima în cifre. Constă de cele mai multe ori într-o responsabilitate și un model de leadership pe care îl transmit generațiilor viitoare. Desi sunt optimiști cu privire la viitor, menținerea unui echilibru între tradiție și inovație rămâne o provocare pentru lideri, arată  a 8-a ediție a Barometrului European pentru Afaceri de Familie, un sondaj realizat de KPMG în 2019, în 27 de țări, inclusiv România.

Planificarea succesiunii este tot mai prezentă în planurile lor de viitor. Întrebaţi pe mâna cui ar vrea să îşi lase afacerile, mai mult de jumătate dintre respondenţii studiului KPMG au declarat că vor să transmită businessul urmaşilor lor. Educația, perspectiva asupra viitorului muncii, inovația și formarea profesională sunt priorități în viața unui antreprenor. Pornind de la această idee și de la faptul că moștenirea este elementul care transmite mai departe povestea unui business, proiectul The Woman vine cu o abordare proactivă către noile generații de lideri.  Lideri sunt cei care aleg să facă schimbări în comunitatea din care fac parte, care conduc o companie sau cei care educă, formează și promovează tinerii care vor intra pe piața muncii.

Conferința de leadership feminin The Woman din acest an pune accent pe faptul că moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri. Tocmai din acest motiv, pentru prima data în cadrul unei conferințe de leadership feminin, organizatorii au creat contextul de a învăța ce înseamnă să conduci un business de familie.  Camelia Șucu alături de fiica ei Ioana Șucu și Diana Enciu împreună cu mama sa, Eugenia Enciu, urcă pe scena The Woman în 19 martie, pentru a relata cum se educă și transmite mentalitatea de lider din generație în generație, de la mamă la fiică.

 

Panelul mamă – fiică, pentru prima dată la The Woman! 

Camelia Șucu – antreprenor în serie „self-made”, este cunoscută publicului mai ales ca jucător de top pe piața de mobilier și design interior din România. Co-fondatoare a Mobexpert în 1993, Camelia Șucu a făcut în 2007 exit-ul din cea mai mare companie autohtonă de profil, pentru a se dedica segmentului premium al pieței de mobilier, iar apoi pentru a-și diversifica portofoliul cu noi proiecte in domenii precum lifestyle, nutritie, agricultură.  Camelia este un adevărat mentor pentru a doua generație de antreprenori din familie: fiicele Ioana și Cristina, care îi calcă deja pe urme, cu propriile afaceri.

 

“Ajungem antreprenori din ambiție, din individualism, din dorința de mai mult, din refuzul de a ne subordona, dar și din necesitate, din întâmplare, din greșeală, chiar. Unii moștenesc antreprenoriatul, așa cum alții moșteneau înainte titlurile” declară Camelia, speaker în cadrul Conferinței de leadership Feminin The Woman din 19 martie.

Pasiunea pentru artă se transmite din generație în generație

Diana Enciu, Digital Creator @Fabulous Muses activează în industria modei și este prezentă de peste 10 ani show-urile de la Fashion Week-uri din toata lumea și pe copertele revistelor glossy.  Împreună cu Alina Tănasă, prietena și partenera ei de business a dezvoltat proiectul Fabulous Muses. În prezent, comunitatea lor reunește peste 330 mii de urmăritori, fiind un nume sonor în industria de modă din România, dar și din afara țării.

 

Eugenia Enciu este coordonatorul atelierului care îi poartă numele, Atelier Eugenia Enciu. După 25 de ani petrecuți în industria fashion în calitate de Event Coordinator, Artistic Director, Stilist și Consultant de Imagine, Eugenia Enciu a creat un studio special unde creativitatea și dragostea pentru modă se îmbină perfect. O prezență discretă și apreciată în industrie, Eugenia Enciu a transmis mai departe pasiunea pentru artă Dianei, fiica sa, ele fiind o echipă atât în viața de zi cu zi cât și business.

Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

A muncit 17 ani în televiziune. A început întămplător, ca reporter de știri la TVR Timișoara în primul an de facultate la Psihologie. După 6 ani am ajuns redactor – prezentator la TVR București și a fost timp de alți 6 ani prezentatoarea principalului Jurnal de seară al televiziunii publice. Apoi a fost liantul telespectatorilor cu realitatea la Jurnal de știri la Kanal D România, iar mai apoi la Realitatea TV.

De când s-a retras din viața publică și din televiziune  se implică în educație – a copiilor ei și a copiilor României. Conduce proiectul Nație prin Educație și pornind de la pasiunea fiului ei Victor, organizează  Concursul Național de Robotică FTC România. Dana Războiu se alătură ca speaker al evenimentului, unde va susține un speech la main stage.

Educatia e vitală pentru o societate si de aceea am decis să mă dedic ei. Sunt empatică și îmi plac oamenii. Cu poveștile lor, cu pasiunile lor, cu suferintele și reusitele lor.  Mă ocup minuțios de educația copiilor mei. E cel mai important lucru pe care îl pot face pentru ei. Școala are rolul ei, dar ce pot să fac eu ca părinte pentru ei, școala nu va face niciodată, fie ea școală privată sau de stat.” declară Dana Războiu.

___________________

The Woman a depășit etapa de cea mai importantă conferință anuală dedicată leadershipului feminin, prilej de reunire a femeilor implicate în business. E o mișcare, e un mod de a gândi, manifestată pe tot parcursul anului prin evenimente, idei scrise în online și offline, acțiuni punctuale. Implică parteneri, creionează portrete de lideri, susține și conectează femei și business-uri. Biletele pentru conferință și workshop-uri sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.conference.thewoman.ro

Related posts

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

CNAIR: 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, deschişi traficului rutier

redactia

Primarul Sibiului, despre cele mai importante investiții în infrastructura orașului în anul 2019

Papuc Irina

Lidl va finanța restaurarea “Versailles-ului Transilvaniei”

Nora Dumitrescu

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

Banca Transilvania şi Bancpost au devenit o singură bancă

redactia

Oradea va avea un Centru de excelență pentru învățământul dual

Traian Dan

MedLife își mărește pachetele de acțiuni din grupurile SAMA Craiova și PDR Brașov

redactia

Cosmopolit Zenit, proiect nou la Brasov

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] The first salt baths in Sovata

Transilvania Business

Au fost desemnate start-up-urile participante la Internet & Mobile World 2018

redactia

Amadeus extinde colaborarea cu United Airlines pentru protocolul NDC

Ligia Voro

Cum reflectăm COVID-19 în situațiile financiare?

Ligia Voro

Cesiro, peste 100 de angajări în fabrica din Sighișoara

Stefana Muresan

Incinta I a Cetăţii Deva, reabilitată cu peste 22 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

Ultimul mohican al marii industrii clujene

Stefana Muresan

Parteneriatul strategic dintre Airbus Helicopters și IAR Brașov privind H215M, întărit cu un acord pe 15 ani

Stefana Muresan

Globalworth a închiriat peste 25.000 de metri pătrați în ultimele 3 luni în România

Papuc Irina

Schimbări în conducerea Visma Software România: noul Managing Director este sibianul Daniel Reisenauer

Papuc Irina

Consiliul Concurenței analizează o nouă tranzacție a grupului Globalworth în domeniul imobiliar și închirierii de spații industriale din România

Papuc Irina

O biserică monument istoric, salvată prin parteneriat public-privat

Nora Dumitrescu

Ce își doresc zălăuanii: să scape de rablele abandonate

Nora Dumitrescu

Asiguratorii și-au mutat biroul în propria locuință

Nora Dumitrescu

Aquapark ultramodern de 150 de milioane de euro la Tășnad în județul Satu Mare

Traian Dan

Leave a Comment