Infrastructura Timiș Transport

Nicio speranţă pentru timişoreni! Lucrările efective la centura sud de ocolire a oraşului încep doar în aprilie

Problemele existente în proiectul centurii sud de ocolire a Timişoare au întârziat enorm de mult demararea efectivă a lucrărilor. Descărcările arheologice, schimbările din proiect, dar şi realizarea de despăgubiri suplimentare ale terenurilor aflate pe traseul centurii au întârziat începerea investiţiei pe teren, chiar dacă există şi organizări de şantier.

Situaţia existentă efectiv în proiectul de construcţie a centurii sud de ocolire a Timişoarei este atât de problematică încânt începerea lucrărilor nu va avea loc înainte de luna aprilie. Aprecierea aparţine actualului primar, Nicolae Robu, care spune că joi s-ar putea discuta subiectul la nivelul Companiei de Drumuri.

Vestea bună este că primarii localităţilor din jurul oraşului, pe teritoriul cărora va trece centura, au reuşit să se pună de acord cu traseul, acordând avizele tehnice.

„Centura de ocolire e un obiectiv în afara oraşului şi e în lucru, în execuţie. Nu s-a dat ordin de începere a lucrărilor, dar în curând se va face. Ieri am avut o şedinţă unde au fost invitaţi la primărie toţi cei implicaţi în proiect. Joi a fost o şedinţă a Comisiei Tehnice, am dat avize tehnice favorabile toţi cei implicaţi: Timişoara, Moşniţa Nouă, Şag şi Sânmihaiu Român. Adică localităţile pe teritorul cărora va fi realizată centura”, spune Nicolae Robu.

Cum speranţa moare ultima, primarul anunţă că joi va fi abordat subiectul centurii sud a Timişoarei la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. Atunci, speră Robu, se va vorbi şi despre demararea efectivă a lucrărilor. Cel mai devreme în aprilie!

„Joi, la nivelul CNAIR, se va reuni comisia de specialitate, sper să dea undă verde pentru lucrări. O să vorbesc cu domnul ministru să acorde importanţa cuvenită proiectului. S-a pierdut prea mult timp, Timişoara trebuia să aibă de mult centură. Au făcut atât de mult rău cei din vechea guvernare. Estimez că luucrările ar putea demara cel mai devreme în aprilie, încerc să fiu realist. Dar ne mulţumim şi cu asta pentru situaţia existentă”, a mai subliniat primarul.

Related posts

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Secțiunea 1 a Autostrăzii Sibiu-Pitești

Papuc Irina

Contractul de revizuire a SF pentru autostrada Sibiu-Piteşti, atribuit

Stefana Muresan

O nouă autostradă până la Timișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment