Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul muzeu din țară care va propune vizitatorilor să descopere tradițiile cu ochelari VR: investiție de peste 160.000 de euro

Muzeul ASTRA este primul din ţară care le va oferi vizitatorilor posibilitatea să descopere tradiţiile și poveștile acestora cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală. Directorul de Marketing al instituției, Mirela Iancu, a anunțat că ochelarii vor fi puşi la dispoziţia vizitatorilor de anul viitor. Muzeul ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din România și se află în Pădurea Dumbrava din Sibiu.

„Noutatea constă în utilizarea noilor tehnologii, într-o mai bună comunicare a patrimoniului şi a poveştilor din spatele acestora, pentru a atrage un public din ce în ce mai tânăr. Publicul va primi în locaţii, în gospodării, ochelari de realitate virtuală şi vor avea posibilitatea să aleagă între filme de conţinut VR, fie pe tema conservării şi restaurării, fie pe tematici diverse”, a explicat Iancu într-o conferinţă de presă. Potrivit directorului de marketing, proiectul este unic pentru muzeele în aer liber din România.

Reprezentanții instituției culturale din Sibiu au anunțat că acest proiect va fi realizat cu o investiție de 164.567 euro, din care suma de 129.926 euro sunt dintr-o finanţare nerambursabilă în cadrul Programului RO-CULTURA.

Astfel, proiectul presupune  o expoziţe cu obiecte restaurate, ce vor fi expuse în trei gospodării din muzeu, două din ele din Răşinari şi o gospodărie din Sebeşu de Jos.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Articolul următor

Veniturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au fost în 2019 cu 5 milioane de lei mai mari decât în 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share