HR/Joburi Ultimele stiri

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Managerii estimează o creştere a activităţii în construcţii şi în comerţul cu amănuntul în perioada februarie – aprilie, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare şi servicii şi o creştere moderată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi servicii, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie bursa.ro.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cea mai mare creştere (sold conjunctural +32%), urmată de activităţile de fabricare a hârtiei şi a produselor din hârtie (sold conjunctural +22%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

Potrivit estimărilor din luna februarie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +16%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +13%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +17%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +20%).

Conform estimărilor din luna februarie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%). În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3%) iar preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +8%).

Related posts

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Ligia Voro

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Ionut Oprea

Nokia, investitii de 73 milioane euro in activitatile telecom de la Timisoara

Stefana Muresan

Tenaris s-a pus pe angajări masive în România

Nora Dumitrescu

Diplomatul român Cosmin Boiangiu va conduce una dintre cele mai tinere agenții europene: Autoritatea Europeană pentru Muncă

Ion Surdu

CTP, active de 364 milioane euro in Romania

Ionut Oprea

Parlamentul obligă Guvernul să facă ”Autostrada Unirii”

Stefana Muresan

Nord Conforest va ridica Pădurea Clujenilor cu 4,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Alu Menziken, angajări pentru viitoarea fabrică din Medieșul Aurit – investiție de 44 mil. euro

Stefana Muresan

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Cafea vândută în pahare comestibile în Zalău

Stefana Muresan

INTERVIU/ Florica Bărbuceanu, director IDSA: „Implicarea în realizarea testelor de biologie moleculară pentru identificarea SARS-COV-2 este un gest de responsabilitate, unitate și spirit de echipă”

Papuc Irina

ENGIE Romania a încheiat un parteneriat cu Mercedez-Benz România pentru promovarea mobilității electrice

Papuc Irina

Robotul terapeut care ajută copiii cu autism, creat de cercetătorii de la UBB. Proiect de 800.000 de euro, din fonduri europene

redactia

Peste 35 de milioane de lei pentru amenajarea a trei piațete în Oradea

Traian Dan

Banca Națională găzduiește expoziția Muzeul antreprenoriatului: 100 de ani de antreprenoriat în România, o inițiativă CITR Group

redactia

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Equestrian Tourism in Covasna

Transilvania Business

Inima.bio, primul brand Bio românesc care reprezintă mai mulţi producători locali

Stefana Muresan

Măsurile care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Stefana Muresan

CFR repune pe traseu trenurile suspendate în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

Autostrăzile care conectează Clujul, departe de finalizare în 2020

Nora Dumitrescu

Alba Iulia, singurul oraș din România, aflat pe lista celor 100 de orașe verzi ale lumii: Energia regenerabilă, folosită în proporție de 99%

Stefana Muresan

Circa 150 de antreprenori din Transilvania au lansat prima filială regională a Romanian Business Leaders

Stefana Muresan

Leave a Comment