Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Modernizarea teatrului de vară, componentă a Centrului Urban Baia Mare, va fi inclusă într-un program de cooperare transfrontalieră între Ungaria, Slovacia, România și Ucraina realizat în vederea obținerii de fonduri europene.

Aleșii județeni din Maramureș au adoptat proiectul de hotărâre privind promovarea în parteneriat a proiectului „Ethno – cultură şi tradiţii autentice”. Consiliul Județean (CJ) și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară (MJEAP) pregătesc depunerea cererii de finanțare și a documentelor însoțitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin programul ENI CBC.

Proiectul are în vedere realizarea Centrului Urban Baia Mare (CUBM), în scopul punerii în valoare a întregului ansamblu din MJEAP printr-o arhitectură minimală și o refuncționalizare a acestuia.

“Se va crea un instrument care să susțină mișcarea culturală a orașului, aducând un plus de calitate în petrecerea timpului liber. Funcționarea propriu-zisă a clădirii nu se va modifica, însă se vor propune trei corpuri noi, în vederea adaptării la factorii meteorologici.

Lucrările de reabilitare se vor concentra pe creșterea ofertei de spații destinate vieții culturale, prin repunerea în circuitul public a două spații de ținută, destinate evenimentelor culturale (teatru, concerte, cinema).

Totodată, se urmărește stoparea distrugerii unor spații de mare valoare artistică, care fiind scoase din uz sunt supuse degradării galopante. Proiectul își propune salvarea unui monument istoric de mare valoare, dar și sporirea ofertei turistice culturale a municipiului”, au precizat inițiatorii proiectului.

În situația în care acesta va primi decizia de finanțare, CJ, în calitate de aplicant lider, va accesa fonduri externe nerambursabile de 730.012 euro, în timp ce MJEAP, ca partener, ar urma să primească o finanțare de 190.127 euro.

Cele două instituții vor trebui să suporte însă o cofinanțare de 5% din valoarea eligibilă a bugetului proiectului aferentă fiecărei părți, astfel că județul ar urma să confinanțeze proiectul cu 36.500 de euro, în timp ce MJEAP ar suporta o cofinanțare de 9.506 euro. Se adaugă cheltuielile neeligibile, care se ridică la 108.905 euro, urmând să fie suportate din bugetul CJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Articolul următor

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share