Cultural Fonduri Europene Maramureș Ultimele stiri

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Modernizarea teatrului de vară, componentă a Centrului Urban Baia Mare, va fi inclusă într-un program de cooperare transfrontalieră între Ungaria, Slovacia, România și Ucraina realizat în vederea obținerii de fonduri europene.

Aleșii județeni din Maramureș au adoptat proiectul de hotărâre privind promovarea în parteneriat a proiectului „Ethno – cultură şi tradiţii autentice”. Consiliul Județean (CJ) și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară (MJEAP) pregătesc depunerea cererii de finanțare și a documentelor însoțitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin programul ENI CBC.

Proiectul are în vedere realizarea Centrului Urban Baia Mare (CUBM), în scopul punerii în valoare a întregului ansamblu din MJEAP printr-o arhitectură minimală și o refuncționalizare a acestuia.

“Se va crea un instrument care să susțină mișcarea culturală a orașului, aducând un plus de calitate în petrecerea timpului liber. Funcționarea propriu-zisă a clădirii nu se va modifica, însă se vor propune trei corpuri noi, în vederea adaptării la factorii meteorologici.

Lucrările de reabilitare se vor concentra pe creșterea ofertei de spații destinate vieții culturale, prin repunerea în circuitul public a două spații de ținută, destinate evenimentelor culturale (teatru, concerte, cinema).

Totodată, se urmărește stoparea distrugerii unor spații de mare valoare artistică, care fiind scoase din uz sunt supuse degradării galopante. Proiectul își propune salvarea unui monument istoric de mare valoare, dar și sporirea ofertei turistice culturale a municipiului”, au precizat inițiatorii proiectului.

În situația în care acesta va primi decizia de finanțare, CJ, în calitate de aplicant lider, va accesa fonduri externe nerambursabile de 730.012 euro, în timp ce MJEAP, ca partener, ar urma să primească o finanțare de 190.127 euro.

Cele două instituții vor trebui să suporte însă o cofinanțare de 5% din valoarea eligibilă a bugetului proiectului aferentă fiecărei părți, astfel că județul ar urma să confinanțeze proiectul cu 36.500 de euro, în timp ce MJEAP ar suporta o cofinanțare de 9.506 euro. Se adaugă cheltuielile neeligibile, care se ridică la 108.905 euro, urmând să fie suportate din bugetul CJ.

Related posts

SPEEDWELL: staying on the right path

Ionut Oprea

Direcţia Apelor Banat s-a dotat cu o dragă şi două barje în valoare de 721.000 de euro, cu bani europeni

Robert Bloancă

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Winners celebrate at the inaugural Hungarian & Balkans Real Estate Awards

Ionut Oprea

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Papuc Irina

Marius Călin Cherecheș, antreprenor în domeniul farmaceutic: Trebuie găsită o soluție de protejare a capitalului românesc

redactia

Producătorul de mobilă Bucin Mob din Reghin, investiții de 1,8 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România – calitate, de 23 de ani

Transilvania Business

Cât a investit cel mai mare angajator din Sibiu în ultimii 2 ani pentru dezvoltarea afacerii

Papuc Irina

Primul incubator digital din România, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

S-a deschis Vama Borș II – Nagykereki, ce leagă Autostrada A3 cu M4 (Ungaria)

Traian Dan

Omul de afaceri austriac Michael Tojner, marele câştigător al ajutoarelor de stat. Investiții de sute de milioane de euro în Maramureș și Satu Mare

redactia

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Stefana Muresan

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

myhive in Romania

Ionut Oprea

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

Ligia Voro

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

Auchan extinde programul de colectare a uleiului alimentar uzat la nivel național. Primiți în schimb apă, ulei și detergent

Papuc Irina

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania și-a modernizat 27 de sedii în pandemie

Nora Dumitrescu

Romgaz: Cooperarea regională – cheia dezvoltării politicilor în domeniul energetic

redactia

Perspective pentru România de la Franz Weiler, CEO Uniqa Asigurări și președinte Foreign Investors Council

redactia

Fermitate, unitate și intransigență a Consorțiului „Universitaria” pentru asigurarea competitivității mediului academic românesc

Stefana Muresan

Leave a Comment