Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Anul acesta, Iceberg împreună cu Green Energy Cluster au organizat două ediții ale InnoEnergy PRIMER, program de pre-accelerare, la care s-au înscris peste 40 de echipe din România. Gazdele edițiilor, în calitate de susținători ai activităților InnoEnergy în România, au fost: Camera Franceză de Comerț și Industrie în România – CCIFER, în luna ianuarie la București și Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA, în februarie la Brașov.

 

Participanții au adus în PRIMER idei inovatoare, dar și business-uri care oferă soluții cu impact asupra energiei, mobilității și smart city. În cadrul programului de pre-accelerare, aceștia și-au conturat ideile și modelele de business și au primit îndrumare pentru susținerea prezentărilor. Pitch-urile demo susținute în ultima zi a fiecărei ediții au avut ca scop pregătirea participanților pentru discuții cu potențiali investitori și pentru participarea la viitoare competiții cum este, de exemplu, PowerUp! Challenge, la care au acces și antreprenori care nu au parcurs PRIMER-ul.

„În PRIMER am oferit sesiuni practice cu mentori experimentați și metodologii menite să ajute la implementarea corectă a soluțiilor cu care au venit participanții. La PowerUp! așteptăm idei mai mature, start-up-uri cu soluții eficiente pentru rezolvarea provocărilor actuale ce țin de energie, schimbări climatice, mobilitate și smart city. Vom oferi suport antreprenorilor de la Primer si PowerUp! în a-și scala afacerile prin acces la finanțări, atragere de investiții și prin facilitarea participării la programele și evenimentele europene InnoEnergy. Obiectivul nostru este să consolidăm ecosistemului național și în acest sens generăm constant instrumente care să vină în sprijinul antreprenorilor, următorul de acest gen fiind o mapare a start-up-urilor inovatoare în energie din România, pentru a avea o imagine clară a inovatorilor implicați”, a declarat Ionuț ȚAȚA, Manager InnoEnergy Hub România.

PowerUp! Country Final 2020 va fi organizată de InnoEnergy Hub România și va fi găzduită în cadrul “Energy Day Brasov” – conferință aflată la a – XII – a ediție, organizată de Repom la Kronwell Brașov. Antreprenorii selectați își vor prelucra modelul de business și își vor dezvolta abilitățile de prezentare, urmând ca în 15 mai să susțină pitch-urile în fața specialiștilor din domeniu.

Înscrierile la PowerUp!  sunt deschise doar până în 5 martie și se fac în limba engleză pe site-ul oficial al InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com/. În PowerUp! Country Final 2020 de la Brașov vor putea participa doar antreprenorii care au fost înscriși prin platforma InnoEnergy până la termenul limită.

Câștigătorul PowerUp! Country Final va trece mai departe în finala PowerUp! Grand Final 2020 care va avea loc anul acesta în Cracovia, Polonia în 3 iunie. Premiile câștigătorilor competiției din Cracovia sunt în valoare de peste 65.000 euro, iar cei mai buni antreprenori vor fi invitați să intre în programele InnoEnergy, unde pot primi sprijin și investiții de până la 5.000.000 euro.

Persoană de contact InnoEnergy Hub România: Alexandra Hîncu – tel.: +40 748 302 022 | e-mail: alexandra.hincu@iceberg.plus.

***

Despre InnoEnergy Hub România:

Este reprezentat în România de un consorțiu coordonat de Iceberg, alături de partenerii săi, Green Energy Cluster, Repom și PATRES. Rolul InnoEnergy Hub România este de a susține inovatori, cercetatori, start-up-uri și companii active în energie și în domeniile conexe să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor. În paralel, hub-ul caută să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul rețelei, cu scopul de a consolida sectorul energiei din România și Europa.

Primul program organizat anul acesta de către membrii consorțiului care reprezintă InnoEnergy în România, PRIMER, este programul de pre-accelerare prin care s-a facilitat accesul în rețeaua europeană InnoEnergy, oferind posibilități de finanțare, investiții și acces la programele de accelerare.

PRIMER a fost susținut de către parteneri, precum: Orange România, CATTIA, CCIFER, Fonduri-Structurale, Innovation Labs.

De asemenea, o contribuție semnificativă, prin întrebările și feedback-ul constructiv oferit echipelor au avut membrii juriului PRIMER-ului, alcătuit din: Cristi Pațachia – Orange România, Marius Bostan – FNTM, Radu Crăciun – Repom; George Scripcaru – Primăria Municipiului Brașov; Cristi Irimia – Siemens; Macedon Moldovan – Universitatea Transilvania din Brașov; Ionuț Țața – Iceberg & InnoEnergy Hub Romania și Dragoș David – Agenția Metropolitană Brașov.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare în domeniul energiei, reprezintă o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) și este finanțat prin programul Horizon 2020.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gala Women in Economy 2020 premiază excelența în business

Articolul următor

Centrul Urban din Baia Mare va costa 1 milion de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share