Antreprenori Brașov Energie Energy Mirror Of Romania Eveniment Ultimele stiri

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Anul acesta, Iceberg împreună cu Green Energy Cluster au organizat două ediții ale InnoEnergy PRIMER, program de pre-accelerare, la care s-au înscris peste 40 de echipe din România. Gazdele edițiilor, în calitate de susținători ai activităților InnoEnergy în România, au fost: Camera Franceză de Comerț și Industrie în România – CCIFER, în luna ianuarie la București și Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA, în februarie la Brașov.

 

Participanții au adus în PRIMER idei inovatoare, dar și business-uri care oferă soluții cu impact asupra energiei, mobilității și smart city. În cadrul programului de pre-accelerare, aceștia și-au conturat ideile și modelele de business și au primit îndrumare pentru susținerea prezentărilor. Pitch-urile demo susținute în ultima zi a fiecărei ediții au avut ca scop pregătirea participanților pentru discuții cu potențiali investitori și pentru participarea la viitoare competiții cum este, de exemplu, PowerUp! Challenge, la care au acces și antreprenori care nu au parcurs PRIMER-ul.

„În PRIMER am oferit sesiuni practice cu mentori experimentați și metodologii menite să ajute la implementarea corectă a soluțiilor cu care au venit participanții. La PowerUp! așteptăm idei mai mature, start-up-uri cu soluții eficiente pentru rezolvarea provocărilor actuale ce țin de energie, schimbări climatice, mobilitate și smart city. Vom oferi suport antreprenorilor de la Primer si PowerUp! în a-și scala afacerile prin acces la finanțări, atragere de investiții și prin facilitarea participării la programele și evenimentele europene InnoEnergy. Obiectivul nostru este să consolidăm ecosistemului național și în acest sens generăm constant instrumente care să vină în sprijinul antreprenorilor, următorul de acest gen fiind o mapare a start-up-urilor inovatoare în energie din România, pentru a avea o imagine clară a inovatorilor implicați”, a declarat Ionuț ȚAȚA, Manager InnoEnergy Hub România.

PowerUp! Country Final 2020 va fi organizată de InnoEnergy Hub România și va fi găzduită în cadrul “Energy Day Brasov” – conferință aflată la a – XII – a ediție, organizată de Repom la Kronwell Brașov. Antreprenorii selectați își vor prelucra modelul de business și își vor dezvolta abilitățile de prezentare, urmând ca în 15 mai să susțină pitch-urile în fața specialiștilor din domeniu.

Înscrierile la PowerUp!  sunt deschise doar până în 5 martie și se fac în limba engleză pe site-ul oficial al InnoEnergy: https://powerup.innoenergy.com/. În PowerUp! Country Final 2020 de la Brașov vor putea participa doar antreprenorii care au fost înscriși prin platforma InnoEnergy până la termenul limită.

Câștigătorul PowerUp! Country Final va trece mai departe în finala PowerUp! Grand Final 2020 care va avea loc anul acesta în Cracovia, Polonia în 3 iunie. Premiile câștigătorilor competiției din Cracovia sunt în valoare de peste 65.000 euro, iar cei mai buni antreprenori vor fi invitați să intre în programele InnoEnergy, unde pot primi sprijin și investiții de până la 5.000.000 euro.

Persoană de contact InnoEnergy Hub România: Alexandra Hîncu – tel.: +40 748 302 022 | e-mail: alexandra.hincu@iceberg.plus.

***

Despre InnoEnergy Hub România:

Este reprezentat în România de un consorțiu coordonat de Iceberg, alături de partenerii săi, Green Energy Cluster, Repom și PATRES. Rolul InnoEnergy Hub România este de a susține inovatori, cercetatori, start-up-uri și companii active în energie și în domeniile conexe să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor. În paralel, hub-ul caută să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul rețelei, cu scopul de a consolida sectorul energiei din România și Europa.

Primul program organizat anul acesta de către membrii consorțiului care reprezintă InnoEnergy în România, PRIMER, este programul de pre-accelerare prin care s-a facilitat accesul în rețeaua europeană InnoEnergy, oferind posibilități de finanțare, investiții și acces la programele de accelerare.

PRIMER a fost susținut de către parteneri, precum: Orange România, CATTIA, CCIFER, Fonduri-Structurale, Innovation Labs.

De asemenea, o contribuție semnificativă, prin întrebările și feedback-ul constructiv oferit echipelor au avut membrii juriului PRIMER-ului, alcătuit din: Cristi Pațachia – Orange România, Marius Bostan – FNTM, Radu Crăciun – Repom; George Scripcaru – Primăria Municipiului Brașov; Cristi Irimia – Siemens; Macedon Moldovan – Universitatea Transilvania din Brașov; Ionuț Țața – Iceberg & InnoEnergy Hub Romania și Dragoș David – Agenția Metropolitană Brașov.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare în domeniul energiei, reprezintă o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) și este finanțat prin programul Horizon 2020.

 

Related posts

Orașele din Transilvania, primele în topul înlocuirii centralelor termice

Ligia Voro

Germanii de la Lidl vor inaugura mai multe magazine în Ardeal

Nora Dumitrescu

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Ligia Voro

Fundația Noi Orizonturi lansează cursuri online unice în România pentru profesori și elevi

Nicolae Pop

Termen prelungit la solicitarea microgranturilor

Traian Dan

Cine administrează Mendeleev Office 5

Ion Surdu

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

redactia

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj costă 37 milioane euro

Nora Dumitrescu

Aerotravel oferă turiștilor posibilitatea să-și anuleze gratuit vacanțele în Skiathos și Antalya

Traian Dan

Treceri de pietoni 3D, amenajate în centrul Zalăului

Nora Dumitrescu

Invest Club lansează secțiunea dedicată fondurilor de investiții în cadrul Portalului Investitorilor din România

Nicolae Pop

Indicatorii record ai Bosch in Romania

Ionut Oprea

Povestea primei pensiuni care a accesat fonduri europene din Regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Grupul de spitale și clinici Acibadem, unul dintre cele mai performante din Turcia și din lume, punct de lucru la Cluj

Stefana Muresan

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

S-au semnat contractele de proiectare și execuție pentru două tronsoane ale ”Drumului Apusenilor”

Stefana Muresan

CJ Brașov: Lucrările la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Trei companii vor dota spitalele sălăjene cu 16 tuneluri de dezinfecție

Nora Dumitrescu

Lilium partners with Tavistock development and City of Orlando to establish first region in the US

Ionut Oprea

Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga”: Culturile lumii s-au împletit la Sibiu

Ligia Voro

NIS Petrol transmite că ”respectă dreptul de proprietate” acolo unde face prospecțiuni și că oferă despăgubiri

Stefana Muresan

Hexagon Offices & Apartments – prima investiție a Grupului KESZ în România

Ionut Oprea

Griffes | Open space – a thing of the past?

Ionut Oprea

Fondul European pentru Europa de Sud-Est, parteneriat prelungit cu BT

Nora Dumitrescu

Leave a Comment