Antreprenori IT&C Ultimele stiri

Un start-up fondat de o echipă de români dezvoltă o platformă bazată pe inteligența artificială care să ajute companiile să-și modernizeze operațiunile IT

Start-up-ul Siscale AI, fondat de o echipă de români, lucrează în prezent la dezvoltarea unei platforme bazate pe inteligenţa artificială pentru operaţiunile de IT, care atunci când va fi gata va fi folosită de grupul francez de telecomunicaţii Orange nu doar în România, ci şi în alte operaţiuni din Europa ale sale, scrie businessmagazin.ro.

„În 2019 am participat la Innovation Labs, programul de preaccelerare din România sponsorizat de Orange, şi am fost acceptaţi de ei în programul lor de accelerare Orange Fab. Acum avem un parteneriat cu Orange pentru a crea o platformă de AIOps pentru ei şi pentru clienţii lor de business. Practic venim cu toate cunoştinţele din spate fondând o nouă companie care să se concentreze mai puţin pe consultanţă, şi mai mult pe a construi o platformă de AIOps“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Călin Cornigeanu, cofondator şi chief development officer al Siscale AI. AIOps vine de la Artificial Intelligence in IT Operations şi are rolul de a ajuta companiile să-şi modernizeze procesele curente şi să câştige noi perspective din datele pe care le au pentru a lua decizii de business.

Povestea Siscale AI a început în 2015, numele start-up-ului provenind de la sistem integration at scale (integrare de sisteme la scară mare – n. red.). Start-up-ul a pornit iniţial cu câţiva clienţi de servicii administrate din zona New York, dat fiind că CEO-ul companiei, Petrică Ruţă, de origine român, dar stabilit în SUA, locuieşte în metropola americană.

„Eu am lucrat înainte de Siscale la Bitdefender timp de trei ani, pe poziţia de cercetător în domeniul malware. Un prieten de-al meu a intrat în contact cu Petrică Ruţă, CEO-ul din SUA, printr-o recomandare, iar eu şi prietenul meu ne-am deschis o companie micuţă. Am început să avem o colaborare B2B, un fel de angajaţi dar nu cu contract de muncă în SUA. De acolo a tot evoluat compania, ne-am strâns relaţiile şi am ajuns să înfiinţăm Siscale AI”, a povestit el pentru sursa citată.

Ţinta Siscale AI a fost să creeze o platformă care să ajute companiile să-şi modernizeze operaţiunile de IT. „Încercăm să ajutăm companiile să adopte AIOps ca tehnologie”, a explicat Călin Cornigeanu. Start-up-ul lucrează spre exemplu acum la reducerea alarmelor false din centrele de operare a datelor şi din centrele de securitate cibernetică.

Potrivit cofondatorului start-upului, compania nu a luat nicio finanţare, însă pentru dezvoltarea platformei ar fi nevoie de o sumă de până la 10 milioane de dolari.

Sursa foto

Related posts

Cea mai mare seră din țară, de 17.000 mp, în Timiș

Stefana Muresan

Astaldi, undă verde pentru construirea a opt kilometri din Autostrada Transilvania (Lot 2 Iernut – Chețani)

Stefana Muresan

ADR Centru: Biserica de lemn din Geogel și Capela ”Inima lui Iisus” din Odorheiu Secuiesc – viitoare obiective turistice

Stefana Muresan

După ce a fost salvată de Remus Borza (Euro Insol), Hidroelectrica raportează un profit uriaş

Stefana Muresan

Clujul, încă un pas spre Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Cea mai mare investiție într-un parc industrial din Oradea – 12,2 milioane de euro

Stefana Muresan

Apa minerală naturală carbogazificată Stânceni premiată cu aur de Monde Selection

Nicolae Pop

Studiu CBRE: Investițiile imobiliare au totalizat 395 mil. euro în S1

Papuc Irina

Transferoviar, în penurie de “nași”

Nora Dumitrescu

Compania Samax din Maramureș, cu acționariat canadian, va exploata zăcămintele de aur-cupru de la Rovina (Hunedoara), estimate la peste 5 miliarde de dolari

Stefana Muresan

Comisar european: Beneficiarii investiţiilor maghiare în infrastructura sportivă din Transilvania, tinerii indiferent de etnie

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 23: Astor-Valpet. Liant de bază în construcții. De 27 de ani

Florin Marcel

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

Groupe Renault înregistrează o cifră de afaceri de 10.374 milioane de euro în cel de-al treilea trimestru din 2020

Ion Surdu

Clujul are stand la Târgul de Crăciun de la Koln

Nora Dumitrescu

Dunwell: 6.000 mp pentru XXXLutz, în depozitul WDP din Dragomirești

Ion Surdu

Life Is Hard a primit 1 milion de la BCR. Prin IMM Invest

Nora Dumitrescu

Italienii din Bihor, Timiș și Arad trag un semnal de alarmă asupra efectelor crizei

Traian Dan

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Barurile Clujului se reactivează prin degustări

Nora Dumitrescu

Thagora anunță în luna septembrie evenimentul anului pentru industria mobilei și interioarelor auto

Nicolae Pop

Timișorenii de la Contakt își deschid magazine în Transilvania

Nora Dumitrescu

Leave a Comment