București Cluj Conferințe, expoziții, târguri Ultimele stiri

Desant clujean în curtea Ministerului Agriculturii: 40 de producători locali

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) își va deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești din zona Clujului.

Manifestarea va fi organizată în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, prin intermediul brandului Produs de Cluj, fiind prima dintr-o serie de astfel de acțiuni ce urmăresc promovarea tradițiilor locale din diferite regiuni ale României.

Prin astfel de evenimente, MADR dorește să evidențieze importanța valorificării materiei prime autohtone care poate genera valoare adăugată prin prelucrarea acesteia, în vederea înregistrării și recunoașterii produselor agroalimentare de calitate românești pe plan național și european.

Prin politicile implementate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, MADR a acordat pentru Cluj 19 atestate de produs tradițional, un atestat de produs rețetă consacrată, iar 52 de produse au dobândit mențiunea de calitate facultativă produs montan. Arealul județului se află în aria geografică aprobată la Comisia Europeană pentru băutura spirtoasă pălincă, înregistrată din 2018 ca Indicație Geografică.

Vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi gustul bucatelor ardelenești, realizate după rețete tradiționale. Vor participa 40 de producători clujeni și meșteri populari artizani. Bucureștenii vor putea regăsi la târg produse agroalimentare atestate ca produs montan din zona Beliș, comuna Mănăstireni din categoria produselor lactate: telemea, caș de oaie, caș afumat, brânză burduf, brânză cu ardei și brânză cu mărar.

Cei interesați vor putea alege, în perioada 5-8 martie, dintr-o gama variată de produse din lapte și carne, miere de albine, dulcețuri și sucuri naturale, turtă dulce, pâine, prăjituri și ciocolată de casă, conserve din legume și vinuri de masă.

La târg se vor găsi produse tradiționale realizate de meșteri artizani, precum obiecte de artizanat, costume populare specifice zonei și accesorii, bijuterii lucrate manual, articole de marochinărie, produse cosmetice bio și pe bază de lavandă.

Pe parcursul celor patru zile ale târgului, atmosfera va fi animată de spectacole folclorice specifice zonei Văii Someșului. Producătorii din mediul rural care pun în valoare materiile prime locale reprezintă un pilon important pentru economia rurală, conform strategiei MADR.

Instituția a informat că susține conceptul de lanț scurt, în cadrul căruia producătorul se întâlnește direct cu consumatorul, fără intermediari. În acest sens, autoritățile locale sunt implicate în identificarea produselor care pot deveni branduri locale și în acordarea de sprijin necondiționat producătorilor locali.

 

Related posts

„Administrații eficiente și primari vizionari”. Tarna Mare – tărâm românesc de basm

Transilvania Business

Două comune din Bihor vor să îşi construiască propriul drum de legătură. Se va fluidiza traficul pe centura Oradiei

redactia

„Am avut de ales: mergem în șomaj tehnic sau căutăm soluții”. Compania din automotive Moveos va produce săptămânal până la 18.000 de combinezoane

Papuc Irina

Arctic donează 50 de mașini de spălat rufe și 25 de frigidere spitalelor din țară

Ion Surdu

„Samfest Jazz 2020”

Gruita Ienasoiu

Americanii de la Varroc Lighting Systems, acord cu compania timișoreană Elba

redactia

Vitacom își propune exporturi de 10% din cifra de afaceri

Stefana Muresan

Firmele clujene au primit 5 milioane de lei pentru șomajul tehnic

Nora Dumitrescu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Cluj: Cătălin Chiș a preluat Graffiti Public Relations

Stefana Muresan

Energia verde și industria alimentară subiectele forumului de afaceri româno-maghiar

A. I.

Inaugurare TRC Park

Ionut Oprea

Traseele turistice din zona Cheile Turzii au fost modificate

Nora Dumitrescu

Gustare tradiţională din Bihor la Olimpiada culinară de la Stuttgart

Traian Dan

Grupul Taparo și-a lansat divizia medicală din Maramureș

Nora Dumitrescu

Producătorul de piese de mobilier Euro­comfil Invest din Târgu Lăpuş, afaceri de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Exercițiu de antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Stefana Muresan

Lucrările de transformare a râului Bega în curs navigabil până la granița cu Serbia încep în acest an. Investiție totală de 14 mil. euro

redactia

Fan Courier va avea hub regional la Cluj

Nora Dumitrescu

Falimentul unei istorii de aproape trei decenii: RAFO Onești. Și totuși…

Ligia Voro

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Banca Transilvania, avans de 33,6% al profitului net în primul semestru, până la 662,7 milioane lei

Stefana Muresan

Reabilitarea Parcului Unirii din Alba Iulia intră în licitație; contract de 3 mil. euro

Stefana Muresan

Leave a Comment